$
חדשות טכנולוגיה

הפעם זה קורה: האסנשיאל פון יושק ב-1 בספטמבר

דוכני מכירת הסמארטפונים של אנדי רובין כבר בחנויות; בבדיקות ראשוניות זוכה הטלפון החדש לשבחים למרות שלא הביא בשורה של ממש. מנגד, רובין מצדו מציג את שאיפתו לפתור את ההתמכרות למכשירים

רפאל קאהאן 18:0820.08.17

האסנשיאל פון של אנדי רובין, האב המייסד של האנדרואיד, יהיה זמין לרכישה לקראת ה-1 בספטמבר, כך על פי הודעת החברה. המכשיר שיוצא לשוק בתקופה בה לא מעט מכשירי דגל ופרימיום עתידים לראות אור, מצליח בכל זאת לעורר עניין רב.

 

 

ביקורות שפורסמו ביומיים האחרונים מהללות אותו כאחד המכשירים המעניינים כיום. למרות כמה נקודות חולשה כגון פריסת המסך ומצלמה מאכזבת, הוא לרוב ניצב בשורה אחת עם המתקדמים שבמכשירי הדגל.

 

למכשיר גב מחומר קרמי, שלדת טיטניום ומסך שמכסה את רוב שטח הפנים שלו. בנוסף הוא מצויד במחבר מגנטי מיוחד שמאפשר להוסיף לו אביזרים כגון מצלמת 360 מעלות, סוללה חיצונית או רמקולים למשל. השאיפה של החברה היא שמכשיר יישאר זמן רב יותר בידי המשתמשים, זאת בניגוד להתנהלות של שאר השחקניות בתחום.

 

אסנשיאל פון - המכשיר של אנדי רובין אסנשיאל פון - המכשיר של אנדי רובין

 

 

עם זאת, ולמרות העניין הרב שמייצר האסנשיאל-פון, אי אפשר לומר שמדובר במכשיר שמגדיר מחדש את גבולות הז'אנר, מבחינת חומרה לפחות. רובין מסכים אף הוא עם ההבחנה הזו, אבל לטענתו מדובר בנקודת התחלה. השאיפה שלו היא לבצע הטמעה עמוקה של בינה מלאכותית במכשיר, זאת על ידי הפקדה של המטלות המאוסות ביותר כגון בדיקה של כל התראה בידי אלגוריתם.

 

"אם אוכל להגיע למצב בו המכשיר הוא גרסה וירטואלית שלי, אוכל להשתחרר לדברים אחרים כגון לחיות את חיי", אומר רובין לסוכנות בלומברג. "אוכל להתפנות לארוחה במסעדה, בלי שאצטרך לגעת בסמארטפון, ואוכל לסמוך עליו שיבצע דברים עבורי ובשמי. אני חושב שכך אוכל לפתור חלק מההתמכרות למכשירים האלה". עבורו העתיד של הסמארטפון הוא בבינה המלאכותית שתניע אותו ואת שאר מערכת האסנשיאל-הום שהוא מתכנן כסוג של מערכת הפעלה לבית חכם.

 

האסנשיאל-פון היה אמור להגיע לחנויות כבר לפני כחודש וחצי, אך תאריך היעד עבר והחברה לא סיפקה לכך סיבות. כמו כן, שניים מבכיריה עזבו מה שגרם לשלל הערכות שהחברה לא תצליח לעמוד בהתחייבויותיה.

 

עם זאת, השמועות הסתיימו בשבוע שעבר לאחר שהיא הודיעה על גיוס עצום של כ-300 מיליון דולר מגורמים כגון טנסנט, אמזון ועוד מספר קרנות שנסגר בתחילת יולי ושהקפיץ את שווי השוק שלה לכמיליארד דולר.

 

הסיבות לאיחור בהשקה של המכשיר הן "בעיות תוכנה" שהחברה הייתה צריכה לפתור. למעשה ניכר שתוכנה היא הבעיה העיקרית כרגע. החומרה של המכשיר כבר מיושמת - אך התוכנה עצמה ככל הנראה תזכה לעוד שינויים והתאמות. חלק מהעיתונאים שהחזיקו במכשיר לסקירה דיווחו על עדכון שהופיע במכשיר שעות לפני שהיו צריכים להחזירו.

 

 

אנדי רובין מפתח האסנשיאל-פון וממציא האנדרואיד אנדי רובין מפתח האסנשיאל-פון וממציא האנדרואיד צילום: איי פי

 

 

חשוב לזכור שלמרות כל הניסיון של רובין בעולם הסמארטפונים, מדובר בתחום קשה במיוחד וקשוח שבעתיים לחברת נישה כגון אסנשיאל. מעטים הם היזמים שהצליחו להוביל את החברות שלהם להצלחה.

 

טוני פאדל, אחד ממובילי פרויקט האייפון והאייפד של אפל עזב את החברה להקים את Nest שנמכרה לגוגל ב-3 מיליארד דולר אך הועזב בנסיבות לא נעימות, ג'ון רובינשטיין נאלץ לגנוז את פאלם עקב ההתנהלות של ;HP וזאת מבלי להזכיר את בלקברי ומיקרוסופט שזנחו את התחום למרות המובילות שלהן.

 

עבור רובין הכניסה של אסנשיאל היא כמו המהלך של אילון מאסק וטסלה בתחום הרכב. בשיחות עם משקיעים שביקשו להבין מה הוא מוכר הוא נשאל פעמים רבות למה הוא נכנס לתחום בו יש כבר אחרים שפעילים. התשובה שלו הייתה: "אז מה? זיהינו הזדמנות עסקית ולדעתנו יש מקום ליותר משחקן אחד".

 

 

אבל רובין אופטימי מטבעו. למזלו יש לו עדיין הרבה קרדיט בזכות ההיכרות שלו עם עולם הסמארטפונים. לטעמו, הבינה המלאכותית היא העתיד והחומרה שמזינה אותה היא משנית. "מה שחשוב זה שתהיה גרסה וירטואלית של המשתמש שתעשה עבורך דברים בזמן שאתה עסוק לעשות דברים חשובים יותר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x