$
הייטק והון סיכון

ברצלונה 2017

החברות הישראליות שכבשו את ברצלונה

סמארטפון שנהפך לכספת, קסדת VR שמשפרת סרטים, סוללת חירום לנייד ומד אנרגיה אנושית, אלה חלק מהפיתוחים שהציגו חברות ישראליות בתערוכת המובייל MWC בברצלונה

עומר כביר ומאור שלום סויסה, ברצלונה 11:2901.03.17

 

 

Battarix: סוללת ארנק

 

Battarix: הסוללה בארנק Battarix: הסוללה בארנק צילום: מאור סויסה

 

לילה, אמצע שום מקום, אין שקע בסביבה, והסוללה בסמארטפון נגמרה. מה עושים? אפשר לבכות בקול גדול, או לפתוח את הארנק ולהוציא את הסוללה החיצונית החד־פעמית שפותחה על ידי Battarix ומשווקת על ידי אנרג'ייזר העולמית, תחת המותג של החברה. הסוללה, שיכולה לשכב בארנק עד עשר שנים, מספקת למכשיר טעינה של עד 3 שעות שיחה בתנאים מסוימים, והיא אפילו יכולה להציל חיים.

 

POMM: כספת לסמארטפון

 

POMM מאבטחים את הסלולרי POMM מאבטחים את הסלולרי

 

הסמארטפון, מטבעו, הוא מכשיר לא מאובטח דיו. בוודאי לא כשמדובר בדרישות של הרבה ארגונים גדולים. הפתרון של POMM הוא להוציא את נושא האבטחה מהמסארטפון עצמו אל תוך כיסוי חכם שפותח על ידי החברה. הכיסוי הוא מחשב בפני עצמו, עם מעבד, סוללה ושטח אכסון, שאפשר לנהל עליו יישומים ושירותים מאובטחים ומוצפנים. שירותי ענן מאובטחים של החברה משלימים את החבילה.

 

Cinema To Go: סרט לדרך

 

Cinema To Go מרכיבים לכם את הקולנוע על הראש Cinema To Go מרכיבים לכם את הקולנוע על הראש צילום: מאור סויסה

 

יש הרבה פתרונות VR לצפייה בתכני וידאו, וכולם סובלים מבעיה משותפת: האיכות נמוכה מאוד. ל־Cinema To Go יש דרך חיננית להתמודד עם זה: הם לא מנסים לעשות VR מלא, אלא פשוט לשים למשתמש סרט רגיל מול העיניים. הפתרון של החברה מורכב מקסדה שמצוידת בעדשות מגדילות מיוחדות, ואליה אפשר להכניס סמארטפון מכל דגם שהוא. על הסמארטפון אפשר להריץ סרטים או קבצי וידאו, כאשר איכות הצפייה זהה לאיכות המסך של המכשיר והקובץ שבו צופים. מהצד, הפתרון נראה קצת מגוחך, אבל בתור משמתמש, מדובר בחוויה מוצלחת במיוחד למצבים שבהם קשה לשלוף טאבלט או לפטופ לצפייה – טיסות, למשל. מה יחשוב הציבור? נגלה בשבוע הבא, כשיתחיל קמפיין גיוס ההמונים של החברה.

 

Sleeprate: בטרייה אנושית

 

Sleeprate תשפר את איכות השינה שלכם Sleeprate תשפר את איכות השינה שלכם צילום: אוראל כהן

 

אנחנו תמיד יודעים כמה זמן סוללה נשאר לסמארטפון שלנו, אבל מה עם הסוללה שלנו המשתמשים? בברצלונה השיקה Sleeprate אפליקציה חדשה, Wakemode, שמודדת בדיוק כמה אנרגיה נשארה לנו. האפליקציה מחשבת את מצב ה"טעינה" שלנו על סמך ניטור נתוני השינה (באמצעות כל שעון חכם או צמיד כושר), תוך שימוש במדדים כמו אורך השינה ואיכותה. לאורך היום היא מספקת אינדיקציה על כמות האנרגיה שנשארה לנו, כשהיא מחשבת לצורך כך מדדים כמו פעילות גופנית, כוסות קפה ששתינו ועוד.

 

Techsee: העיניים של הטכנאי

 

Techsee מסייעת לאיש התמיכה לסייע לכם Techsee מסייעת לאיש התמיכה לסייע לכם צילום: shutterstock

 

בעיה שהרבה מוקדי תמיכה למוצרים נתקלים בה היא חוסר יכולת של הלקוח לתאר את התקלה או להבין הוראות. הפלטפורמה של Techsee פותרת אתהבעיה הזאת בדרך אלגנטית: איש התמיכה יכול לשלוח ללקוח קישור בהודעה SMS, שלחיצה עליו מפעילה את המצלמה ומעבירה וידאו בשידור חי למוקד התמיכה. כך, יכול הטכנאי לראות את המוצר, ולזהות ויזואלית את הבעיה. הוא גם יכול לצלם תמונה, לסמן עליה או לכתוב ולהעביר בחזרה ללקוח, כך שיוכל לבצע פעולות לתיקון התקלה.

 

Superb Reality: מחוות באוויר 

 

Superb Reality לשלוט בסיוע מחוות בחוויית ה-VR Superb Reality לשלוט בסיוע מחוות בחוויית ה-VR

 

איך אפשר לשלוט בממשקים של קסדות VR? הפתרון המקובל כיום הוא שלט שאוחזים ביד. אבל ב־Superb Reality סבורים שזה פתרון מיותר. הם מנצלים את המצלמה המוטמעת במכשירים אלו כדי לזהות את הידיים של המשתמש ולאפשר לו לשלוט במערכת באמצעות תנועות ומחוות מגע באוויר – בסגנון הסרט "דו"ח מיוחד". בניגוד לפתרונות אחרים, זה לא דורש חומרה מיוחדת ועושה שימוש במערכות ה־VR הקיימות.

 

Humaneyes: להיות שם, ברזולוציה מלאה

 

מצלמת Vuze מצלמת Vuze

 

נכון, הרזולוציה במכשירי VR כיום אינה מרשימה, אבל ב־Humaneyes מסתכלים על העתיד ונערכים ליום הלא־רחוק שבו היא תדלג כמה רמות למעלה. זאת, באמצעות מצלמת 360 מעלות בתלת־ממד בשם Vuze, שמצוידת בשמונה מצלמות באיכות 4K כל אחת. בעוד שרוב מצלמות ה־360 מעלות שנמצאות היום בשוק מספקות תמונה דו־ממדית שטוחה, Vuze מסוגלת להציע גם עומק שדה. גם ברזולוציה הנמוכה של המכשירים הקיימים ההבדל מורגש, וסרטוני התלת־ממד שלה מושכים ומהנים הרבה יותר מאלו שצולמו במצלמות 360 "שטוחות". וכשהמכשירים יתמכו בתצוגת 4K, יהיה קשה מאוד להבחין בין התוצרים שלה למציאות עצמה.

 

אינטל: בלי כבלים

 

אינטל מציעה VR בלי כבלים אינטל מציעה VR בלי כבלים

 

נפח המידע הרב שדרוש ליישומי VR מחייב אותם להיות כבולים בכבלים ליחידת העיבוד. זה תיק לא קטן, במיוחד מכיוון שמדובר במכשיר שפעילותו השוטפת דורשת מהמשתמש להסתובב סביב עצמו ולנוע מצד אל צד. במרכז המו"פ של אינטל בפתח תקווה מצאו פתרון אלגנטי, והצליחו להיפטר מהכבלים באמצעות פיתוח מתקן שידור אלחוטי שמבוסס על טכנולוגיה שפותחה בארץ ומסוגלת להעביר מידע בתדר של 60 גיגה־הרץ ובמהירות של עד 2 גיגה־בייט בשנייה. זה מהיר מאוד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x