$
חדשות טכנולוגיה

החברים מפ"ת שגייסו מיליונים מאשטון קוצ'ר

SentinelOne, חברת הסייבר שייסדו אלמוג כהן ותומר וינגרטן, שני חברים ללא השכלה אקדמית, השלימה גיוס של 70 מיליון דולר בהשתתפות הקרן של השחקן ההוליוודי. החברים מפ"ת מכוונים כבר למטרה הבאה: תחרות מול תאגידי האנטי־וירוס הענקיים

מאיר אורבך 08:2226.01.17

חברת הסייבר הישראלית סנטינלוואן (SentinelOne) השלימה השבוע את סבב ההשקעות השלישי שלה, שבמסגרתו גייסה 70 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה רדפוינט ונצ'רס האמריקאית, והשתתפו בו גם סאונד ונצ'רס של השחקן אשטון קוצ'ר ושותפו הישראלי לשעבר גיא עוזרי, וכן וסטלי גרופ וטרד פוינט ונצ'רס. יחד עם גיוס של 15 מיליון דולר בשנת 2014 וגיוס של 25 מיליון דולר בשנת 2015 — שניהם בהשתתפות וסטלי גרופ וטרד פוינט ונצ'רס האמריקאיות — משלימה החברה גיוסים של 110 מיליון דולר.

 

 

המוצר של סנטינלוואן, שהוקמה על ידי תומר וינגרטן ואלמוג כהן ב־2013, מציע הגנה על נקודות קצה דוגמת מחשבים אישיים וסמארטפונים וכולל איתור, תגובת ומניעת איומי סייבר. החברה מעסיקה כיום כ־100 עובדים בתל אביב ועוד כ־100 נוספים המפוזרים בין ארצות הברית, אירופה ויפן. החברה מתכננת להשתמש בכספי הסבב הנוכחי כדי להרחיב את היקף השיווק והמכירות שלה באופן אגרסיבי, ולהגדיל את יכולות המחקר שלה. רדפוינט ונצ'רס היא לקוחה של סנטינלוואן, ולאחרונה אף הצטרפה לרשימת הלקוחות שלה גם חברת המדיה Time Inc.

 

וינגרטן ייסד חברת חקר שוק שנמכרה לחברת הסקרים הגלובלית טולונה גרופ בשנת 2005, לאחר מכן הקים את חברת המדיה קרמבולה יחד עם יובל ברנר. לאלמוג כהן רקע של 13 שנים בתחום הסייברסקיוריטי, מתוכן 7 שנים כמנהל בכיר בצ׳קפוינט.

 

אשטון קוצ'ר אשטון קוצ'ר צילום: גטי אימג'ס

 

בית קברות לסייבר

 

הבעיה המרכזית בעולם הסייבר היום היא ההגנה על נקודת הקצה, היעד המרכזי של מרבית ההאקרים. עד כה עמדו מול ההאקרים בעיקר חברות ענק דוגמת נורטון, סימנטק ומקאפי, אך נראה שחלקן לא מצליחות להתמודד עם אתגרים חדשים. החברה של וינגרטן וכהן, שני חברי ילדות מפתח תקווה ללא השכלה אקדמית, מנסה להיכנס בדיוק לחלל הזה בזכות מה שהם מכנים "האנטי־וירוס החדש".

עובדי חברת SentinelOne עובדי חברת SentinelOne

 

 

"התחומים שבהם אנו עוסקים — הגנת נקודת הקמה ואנטי־וירוס — הם הבעיות הכי בוערות לכל ארגון באשר הוא", אמר וינגרטן, שמכהן כמנכ"ל החברה, ל"כלכליסט". "היצרנים הוותיקים מאוד מגושמים, ניתנים לפריצה בקלות ולא מסוגלים לתת פתרון ליצירתיות של המתקיפים. כיום יש הרבה שיטות לעקוף את האנטי־וירוס, ואנחנו פיתחנו שיטה שונה לחלוטין עם הרבה יותר יעילות והצלחה לארגונים".

 

וינגרטן הוסיף כי הוא מרגיש שרמת הציפיות מהחברה עולה, אך טען כי החברה "מוכנה להיות סימנטק הבא. יש לנו היכולת לעשות את קפיצת המדרגה ויש לנו חלון הזדמנויות. שני מתחרי הענק שלנו — סימנטק ומקאפי — מאוד חלשים כרגע, ולכן גייסנו סכום כל כך גדול שיאפשר לנו לרוץ. מרבית ההכנסות ילכו להתרחבות גלובלית".

עוד סיפר וינגרטן כי התכנון הוא להנפיק את החברה בעתיד. "אני לא יודע מתי זה יקרה מכיוון שכיום הגבולות בין חברה פרטית לציבורית מאוד מטושטשים", הוסיף. "אני לא בטוח אם נצטרך גיוס משמעותי נוסף. כיום המטרה שלנו להתמקד בעבודה שאנחנו עושים עם הגיוס החדש".

 

כהן, המכהן כטכנולוג הבכיר של החברה, הוסיף כי "השוק בשל לפתרונות חדשים, בוגרים ועובדים. כולם יודעים שפתרונות העבר לא טובים וזה הזמן שלנו להסתער".

לדבריו, שוק הסייבר צריך להסתמך פחות על השחקנים הקיימים ולהיפתח להשקעות חדשות. "לחברות הגדולות יש בעיית אמינות קשה. אם הן קונות חברות, הרכישות הופכות לבית קברות. אף אחד לא מאמין לענקיות", הוסיף.

 

"הדנ"א של החברות הוא לא אבטחה אלא רק רצון למכור עוד מוצרים", אמר כהן. "לצ'ק פוינט היתה חוצפה ישראלית, אך הגיע הזמן שמישהו ישנה את השוק ומן הראוי שזו תהיה חברה ישראלית".

 

אוטובוסים ובנקים

 

סנטינלוואן אינה ההשקעה הראשונה של אשטון קוצ'ר בישראל. באמצעות הקרן שלו הוא השקיע בעבר באפליקציית התחבורה מוביט, שנחשבת כיום למובילה בתחומה, וגייסה עד היום 84 מיליון דולר. הקרן אף השקיעה בחברת הפינטק פנדבוקס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x