$
חדשות טכנולוגיה

משטרת סיאול פשטה על מטה סמסונג בחשד שבכיריה היו מעורבים בשחיתות

לפי החשד, בכירים בחברה העבירו לחברה ותיקה של נשיאת דרום קוריאה, פארק ג'ון-היאה, כספים שבהם השתמשה לצורך מימון לימודי בתה

הראל עילם 10:1308.11.16
נציגים של משטרת סיאול והתובע המחוזי של דרום קוריאה פשטו הבוקר (ג', חצות שעון ישראל ו-6:40 שעון סיאול) על מטה סמסונג, וחיפשו עדויות לכך שבכירים בחברה היו קשורים לשערוריית שוחד ושחיתות שלאחרונה מרעידה את דרום קוריאה, כך דיווחו סוכנויות הידיעות המקומיות. דובר סמסונג אישר את הפשיטה אבל סירב להוסיף פרטים נוספים.

 

לפי החשד, בכירים בסמסונג העבירו כספים בצורה עקיפה וסודית ובמשך חודשים ארוכים לצ'וי סון-סיל, חברה ותיקה של נשיאת דרום קוריאה, פארק ג'ון-הייה. ככל הנראה בסך הכל הועבר 3.1 מיליון דולר לחשבונה של צ'וי, שהשתמשה בכסף על מנת לממן את לימודיה של בתה, במסווה של תמיכה באירועי ספורט שאורגנו על ידי ארגוני צדקה שהוקמו על ידי צ'וי וביתה. נציג של התובע המחוזי אישר שצ'וי היא המוקד מאחורי הפשיטה למשרדי סמסונג.

נשיאת דרום קוריאה פארק ג'ון-הייאה נשיאת דרום קוריאה פארק ג'ון-הייאה צילום: אימג'בנק, Gettyimages

 

לפי סוכנות הידיעות המקומית יונהאפ, שציטטה מקורות אנונימיים במשרד התובע המחוזי, הבכיר בסמסונג שנמצא במוקד החקירה הוא פארק סאנג-ג'ין (אין כל קשר לנשיאת דרום קוריאה), סמנכ"ל סמסונג אלקטרוניקס לענייני קשרים עסקים. פארק הוא גם ראש ארגון רוכבי הסוסים בדרום קוריאה. המשטרה גם פשטה על משרדי הארגון וארגון נוסף המייצג את מגדלי הסוסים במדינה, שוב בחשד לשוחד שקשור לאירועי הספורט שלפי הטענות צ'וי ארגנה.

 

לפני כחמישה ימים צ'וי, שמונתה למספר ועדות ממשלתיות מובילות בתחום התרבות והספורט ללא כל נסיון פוליטי, נעצרה בחשד למעשה מרמה ושוחד, ובטענה שהשתמשה בקשרים הקרובים שלה לפארק על מנת לגייס 68 מיליון דולר מעשרות מהחברות המובילות בדרום קוריאה. הדיווחים גם טוענים שצ'וי הייתה מעורבת בצורה בלתי חוקית במינויים פוליטים בכירים ואפילו עזרה לפארק לבחור את בגדיה ולשכתב את נאומיה. לא מעט תשומת לב בתקשורת המקומית הופנתה כלפי ההיסטוריה האישית והמפותלת של צ'וי, שהיא בתו של טא-מין, ראש כת פופולרית במדינה. לפני מותו ב-94', טא-מין היה יועץ בכיר של אביה של פארק, שגם היה נשיא דרום קוריאה לפני שנרצח ב-1979. לאחר מכן, טא-מין החל לייעץ לג'ון-הייה, שעוד הייתה פוליטיקאית בתחילת דרכה.

 

המעצר של צ'וי הוביל להפגנות המוניות כנגד פארק בכל הערים המרכזיות במדינה, אשר המפגינים דורשים ממנה להתפטר ונציגי האופוזיציה דרשו ממנה לשנות את המועמד שלה לראש הממשלה (תפקיד בעיקר לוגיסטי ויצוגי בממשלת קוריאה). פארק התנצלה מספר פעמים באופן פומבי בנושא והודיעה שהיא משנה בצורה נרחבת את הועדות המייעצות שלה ואת הקבינט במדינה. כמה שעות לאחר הפשיטה על מטה סמסונג, היא גם ביקרה בקונגרס ואמרה שהיא תקבל את המלצותיו בנושא המועמד לראשות הממשלה. ועדיין, לפי סקרי דעת קהל רק 5% מהציבור תומך בה, שיעור התמיכה הנמוך ביותר בנשיא קוריאני מאז שהחלו להתבצע סקרי דעת קהל במדינה, לפני לקרוב לשלושים שנה.

 

ללא ספק, התזמון של הפשיטה הוא גרוע במיוחד עבור סמסונג, שעדיין מנסה להתאושש מפרשת הסוללות המתלקחות של הנוט 7 והכשלון המסחרי המהדהד של הגלקסי S6 לפני כשנה וחצי. שתי הפרשיות גרמו לסמסונג נזקים בגובה של מיליארדי דולרים, כאשר לפי ההערכות סמסונג איבדה 5.4 מיליארד דולר בהכנסות פוטנציאליות בעקבות הנוט 7.

 

בעוד שמניית החברה לא רשמה כל שינוי משמעותי בעקבות פשיטת המשטרה, הדבר עורר לפי הדיווחים "פאניקה של ממש" בקרב העובדים. פרופסור קים סאנג-ג'ו, שהוא גם ראש של ועד עובדים מקומי, אמר ש"יש פאניקה במשרדים. יש דרישה מצד המשקיעים שסמסונג תשפר את המבנה הארגוני שלה בכל הדרגים, אפילו בועדי עובדים כמו שלי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x