$
אינטרנט

גזענות ברשת? פייסבוק לא עומדת ביעדיה לגיוס מיעוטים לחברה

למרות הבטחות נרחבות בנושא, פייסבוק עדיין מתקשה לשלב שחורים, היספאנים ונשים בחברה, במיוחד בתפקידים בכירים וטכנולוגיים. החברה מצידה טוענת שהבעיה היא העדר כוח אדם מתאים

עומר כביר 11:2717.07.16
אין גיוון: מאמצי פייסבוק להגדיל את גיוון כוח האדם שמועסק בחברה לא נושאים פירות, ושיעור העובדים השחורים וההיספנים שמועסקים ברשת החברתית לא השתנה כלל בשנה האחרונה, למרות ההבטחות של החברה בנושא. כך עולה מדו"ח הגיוון השנתי שפרסמה החברה בסוף השבוע.

 

ב-2016, כמו ב-2015, עמד שיעור השחורים וההיספנים שמועסקים במשרדי פייסבוק בארה"ב על 2% ו-4% בלבד בהתאמה – מספרים שנמוכים משמעותית משיעורם באוכלוסייה. גם שיעור העובדים ממוצא מעורב לא השתנה ונותר על 3%. שיעור העובדים הלבנים ירד מעט, מ-55% ל-52%, כאשר שיעור האסייתים רשם עלייה נומינלית של 2 נקודות ל-38%. בנוסף 1% מהעובדים של הרשת החברתית בארה"ב מוגדרים כ"אחרים" – קטגוריה שכוללת את ילידי אמריקה והוואי.

 

רק 2% מעובדי פייסבוק בארצות הם שחורים - למרות שהם מייצגים למעלה מ-13% מהאוכלוסייה רק 2% מעובדי פייסבוק בארצות הם שחורים - למרות שהם מייצגים למעלה מ-13% מהאוכלוסייה צילום: שאטרסטוק

 

גם במקצועות הטכנולוגיים, היוקרתיים ובעלי השכר הגבוה יותר, לא רשמה פייסבוק התקדמות כלשהי בשילוב של מיעוטים בברה. שיעור השחורים, ההיספנים והעובדים ממוצא מעורב נשאר זהה לשיעור ב-2015 – 1%, 3% ו-2% בהתאמה. בהנהלה הבכירה רשמה פייסבוק התקדמות סמלית בלבד בשילוב מיעוטים, ושיעור המנהלים הבכירים השחורים עלה מ-2% ל-3% ואלו ממוצא מעורב עלה מ-1% ל-2%. שיעור המנהלים הבכירים ההיספנים (3%) לא השתנה.

 

עם זאת, בפייסבוק מתגאים בכך שבשנה האחרונה שיעור העובדים החדשים שמונו לתפקידי הנהלה בכירה בארה"ב עומד על 9% שחורים, 5% היספנים ו-29% נשים. אבל לא מדובר במקור אמיתי לגאווה - גם מספרים אלו עדיין נמוכים משמעותית מחלקם היחסי של אוכלוסיות אלו, שעומד על לפחות 13% לקהילת האפריקנים-אמריקאים ולמעלה מ-15% לקהילה ההיספנית.

 

הם מפלים גם נשים

 

ומה מצבה של פייסבוק בחלוקה מגדרית? גם כאן אין לפייסבוק במה להתגאות, למרות שבמשך שנים הרשת החברתית עובדת לכאורה על שילוב נשים בקהילה ובחברה בפרט, ולמרות שרוב משתמשי פייסבוק הם נשים. שיעור הנשים שמועסקות בחברה בכל העולם עומד ב-2016 על 33%, עליה קלה בלבד מ-32% אשתקד. שיעור הנשים במקצועות טכנולוגיים מביש אף יותר, ועומד על 17%, לעומת 16% אשתקד.

 

בפייסבוק סירבו לקחת אחריות ישירה על המספרים המביכים וחוסר יכולת החברה לרשום שינוי משמעותי, למרות ההתחייבויות בנושא, והאשימו דווקא את תנאי השוק. "ברמה הבסיסית ביותר, ייצוג נאות שעולם הטכנולוגיה או בכל תעשייה אחרת, תלוי בכך שליותר אנשים תהיה הזדמנות לרכוש את הכישורים הנדרשים באמצעות מערכת החינוך הציבורית", אמרה מנהלת הגיוון הגלובלית של פייסבוק, מקסין וויליאמס, בהודעה לעיתונות. "נכון לעכשיו, רק 1 מכל 4 תיכונים בארה"ב מלמד מדעי המחשב. ב-2015, בשבע מדינות פחות מ-10 בנות נבחנו בקורס מדעי מחשב למתקדמים, ובשלוש מדינות לא היו נבחנות כלל. שום שחורים לא נבחנו בבחינה בתשע מדינות, כולל מיסיסיפי שם 50% מבוגרי התיכון הם שחורים, וב-18 מדינות פחות מ-10 היספנים נבחנו בה".

 

בפייסבוק אמנם ממשיכים להבטיח לפעול לשינוי המצב, באמצעות תמיכה וקידום תוכניות שונות שיעודדו את לימודי מדעי המחשב. ואולם, קשה שלא לתהות: האם זה באמת סביר אחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות והמבוקשות בעולם מתקשה כל כך לגייס נשים ומיעוטים לתפקידי טכנולוגיה והנהלה בכירים?
בטל שלח
    לכל התגובות
    x