$
אפליקציות

נזכרה באיחור: יוטיוב מוסיפה אפשרות לשידור חי מהאפליקציה

החברה מודיעה על השקת פיצ'ר חדש לשידור חי מהמובייל שיאפשר לבחור בין שידור ציבורי לכזה שפונה לקהל מצומצם בלבד ויהיה מלווה בשיחת צ'ט חיה, הרבה אחרי המתחרות

נמרוד צוק 17:2526.06.16
באיחור לא קטן, יוטיוב מצטרפת לטרנד השידורים החיים מהטלפון: החברה הודיעה בסוף השבוע במהלך כנס VidCon כי תוסיף בקרוב יכולת שידור חי לאפליקציות המובייל שלה. הפיצ'ר ישוחרר בהשקה הדרגתית שהחלה עם הפעלתו עבור מספר מצומצם של שותפי תוכן וימשיך עם הפצה לכלל המשתמשים במועד שטרם פורסם.

 

על פי צילומי המסך שהחברה הציגה, הפיצ'ר החדש יאפשר לבצע שידור ציבורי ופתוח לכל או לבחור קהל מצומצם יותר, כאשר המשדר יוכל לאפשר שיחת צ'ט חיה שתתרחש במקביל לשידור ולשלוח נוטיפיקציה לעוקבים של ערוץ היוטיוב שלו על תחילת השידור. בשידור עצמו, במידה ואפשרות הצ'ט הופעלה, יוכלו הצופים לראות את התגובות כשהן צפות מתחתית המסך ונעלמות באמצעו מעל הווידיאו. מהחומרים שהחברה שחררה עד כה לא נראה חידוש מהותי על פני היכולות שמוצעות בפייסבוק לייב או בפריסקופ.

 

יוטיוב מציגה שידורים חיים באתר כבר מאז 2011 ורק עכשיו הוסיפה את האפשרות לאפליקציה יוטיוב מציגה שידורים חיים באתר כבר מאז 2011 ורק עכשיו הוסיפה את האפשרות לאפליקציה צילום: יוטיוב

 

הסרטונים החיים ישולבו ביוטיוב כמו כל סרטון, אומרת החברה, דבר שמבטיח כי ניתן יהיה למצוא אותם בחיפוש, לראות אותם בהמלצות בעקבות צפייה בסרטונים רלבנטיים, לשלב אותם בפלייליסטים ולשלוט באופן בו משתמשים אחרים עושים בהם שימוש. יוטיוב טוענת כי בשל התשתית האמינה שלה, השידורים יהיו "אמינים ומהירים יותר מכל המתחרים האחרים".

 

שידורים חיים זמינים ביוטיוב, למפעילי ערוצים בלבד, מאז 2011, וגופים רבים משתמשים ביכולת הזו להעברת תכנים כגון הופעות מוזיקה, משדרי חדשות וסיקור אירועי ספורט ובידור - אבל עד כה היכולת הזו לא הוצעה כפיצ'ר פשוט לשימוש המשולב באפליקציות המובייל של החברה עבור משתמשי קצה. "היה לנו סטרימינג וידיאו לפני שזה היה קול, ומיליוני אנשים ברחבי העולם צפו בחתונה המלכותית של הנסיך וויליאם וקטי מידלטון כבר לפני חמש שנים", כתבה החברה בבלוג שלה, בניסיון להציג באור חיובי יותר את האיחור שלה בכניסה לשוק.

 

בשלב ראשון תהיה יכולת השידור החי מהאפליקציה זמינה למספר קטן של כוכבי יוטיוב - מגישי התוכנית The Young Turks, ערוץ All India Backhod, ערוץ פלאטיקה פולינזיה, ערוץ SACCONEJOLY והווידיאו בלוגר אלכס וואסבי.

 

את טרנד השידורים החיים החלה בתחילת השנה שעברה אפליקציית מירקאט הישראלית, שמאז יצאה מהמשחק. האפליקציה המתחרה, פריסקופ, שנרכשה על ידי טוויטר זמן קצר לאחר מכן נתנה לו דחיפה נוספת, ולאחרונה פייסבוק מנסה להכניס אותו לזרם המרכזי באמצעות פיצ'ר "פייסבוק לייב" אותו החברה מקדמת באגרסיביות. בשבוע שעבר הצטרפה למגמה גם טמבלר של יאהו, עם יכולת להטמיע שידורים חיים מאפליקציות חיצוניות בבלוגים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x