$
הייטק והון סיכון

ברוקייד תכפיל את מרכז הפיתוח שלה בישראל

בעקבות רכישת חברת רוקוס בתמורה לכ-1.5 מיליארד דולר על ידי ברוקייד יורחב מרכז הפיתוח בנתניה המונה כיום 40 עובדים. בברוקייד אף אמרו שאם יאתרו בישראל יכולות מעניינות בתחום הענן ישקלו שיתוף פעולה או רכישה של חברות מקומיות

מאיר אורבך 17:0521.06.16

חברת ברוקייד השלימה בחודש אפריל האחרון את רכישת חברת Ruckus wireless מקליפורניה בתמורה לכ-1.5 מיליארד דולר בעסקת ששילבה מזומן ומניות. בעקבות הרכישה יהפוך מרכז הפיתוח של רוקוס בישראל לחלק מהחברה הנרכשת. החברה הרוכשת ברוקייד נסחרת כיום לפי שווי של כ-11 מיליארד דולר בנאסדק ומעסיקה כ-4,600 עובדים.

 

מטרת הרכישה על פי ברוקייד היתה להרחיב את היצע המוצרים הטכנולוגי של החברה למערכות אלחוטיות וכן כניסה לשווקים שבהם לא היתה לברוקייד עדיין פעילות כגון אינטרנט של הדברים, דור 5 לסלולר, ערים חכמות ועוד.

 

צוות העובדים ברוקוס צוות העובדים ברוקוס צילום: יח"צ

 

רוקוס נכנסה לישראל בשנת 2011 עת רכשה את נכסי חברת הסטארט-אפ הישראלית קומביליטי שהגיעה לפירוק. קומביליטי פיתחה מערכת לתפעול מנויים ושירותים לספקי שירות ורשתות סלולריות והחברה גייסה כ-10 מיליון דולק מסורטקס וסטאטה ונצ'רס. לאחר שכמעט ונעלמה, החליטה רוקוס לרכוש את הקניין הרוחני של החברה מידי המפרק ולהקים בישראל מרכז פיתוח.

 

בשיחה עם סטיב טרין, סגן נשיא בכיר בחברת רוקוס וכיום בכיר בברוקייד, הוא אמר ל"כלכליסט" שאחת הסיבות לרכישה של רוקוס על ידי ברוקייד היא הפעילות בישראל. "אין שום חשש למרכז המקומי. במרבית הרכישות יש חפיפה בין הרוכשת לנרכשת וכאשר יש חפיפה כזו מצמצמים ככל שניתן. במקרה שלנו אין בין שתי החברות חפיפה והן משלימות אחת את השנייה. המרכז בישראל הוא מוקד הפיתוח של יכולות הענן שמהוות חלק מרכזי באסטרטגיה של החברה הממוזגת. כאשר רכשנו את קומביליטי בישראל עשינו זאת לא רק בשביל הטכנולוגיה שלה אלא בעיקר בכדי לבסס כאן מרכז פיתוח מקומי ונצל את היכולות של המהנדסים הישראלים".

 

סטיב טרין, ברוקייד. מתמקדים בתחום הענן סטיב טרין, ברוקייד. מתמקדים בתחום הענן צילום: יח"צ

 

החברה מעסיקה כיום כ-40 אנשים בישראל במרכז הפיתוח בנתניה. "במהלך השנה האחרונה כבר הגדלנו משמעותית את הצוות שלנו כאן ואני מאמין שעד סוף השנה נגיע לשישים עד שמונים עובדים בישראל", אומר טרין. "ניהלתי זמן רב את מערך ההנדסה של חברת של רוקוס והקמתי מערכי מהנדסים במדינות רבות ביניהן טייוואן, סין ומקומות נוספים אבל המהנדסים שאותם אנחנו מעסיקים בישראל טובים יותר מכל מקום אחר שבו היינו".

 

למרות שאינו יכול להתחייב על כך, טרין מאמין שהמיזוג בין שתי החברות יכול להיות גם בשורה מבחינת רכישות של חברות בישראל. "ברוקייד נכנסת לכל נושא הענן כיום באופן מאוד אגרסיבי. אני מאמין שאם נראה כאן יכולות שמעניינות אותנו בתחום זה נשקול שיתוף פעולה או רכישה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x