$
חדשות טכנולוגיה

"ישראל היא סטארט-אפ ניישן עם אנשים מדהימים - אבל אני חושש שיש לכם מתחרים"

אריק שמידט, יו"ר גוגל, דיבר באירוע שנערך בתל אביב לציון עשור למרכז הפיתוח של החברה; לדבריו, "לצערי לא שואפים כאן גדול מספיק, ורק היום מבינים בישראל ששווה לחכות, ושאם תמתינו מעט תוכלו להצמיח כאן חברות בינלאומיות גדולות"

אסף גלעד 20:2314.06.16

"ישראל היא סטארט-אפ ניישן אז והיום, עם מסורת של חיילים שמשתחררים מהצבא עם כישורים מדהימים של אנליטיקה, מנהיגות ועבודת צוות, וזה אדיר, אבל אני חושש שיש לכם מתחרים" - כך אמר אריק שמידט, יו"ר גוגל, באירוע שנערך הערב (ג') בתל אביב לציון עשור למרכז הפיתוח של החברה שמעסיק כיום יותר מ-500 עובדים, בנוכחות יזמים, משקיעים ומנהלי מרכזי פיתוח.

 

 

לדברי שמידט, "לצערי לא שואפים כאן גדול מספיק, ורק היום מבינים בישראל ששווה לחכות, ושאם תמתינו מעט תוכלו להצמיח כאן חברות בינלאומיות גדולות. אני מודאג מכך שיש לכם מתחרים בעולם. הסתכלו על בייג'ינג או על מדינות בצפון אירופה, יש אשכולות יזמים שמתקדמים מהר מאוד. אז בנוסף להצטיינות, עליכם לזוז מהר".

 

את האירוע הוביל פרופ' יוסי מטיאס, מנהל מרכז הפיתוח של גוגל בישראל, שנשכר על ידי שמידט עוד בתקופתו כמנכ"ל גוגל. שמידט עזב את תפקיד המנכ"ל בשנת 2011 והוחלף בידי לארי פייג', אך לא ויתר על תפקיד יו"ר החברה (שנקראת כיום אלפבית) מאז 2001. שמידט מנה את המוצרים המופתחים בגוגל ישראל, בהם שירותים לתחום החיפוש, כגון השלמת האותיות בזמן החיפוש (אוטו קמפליט), ומאפיינים שונים ליוטיוב ולשירותי ענן, ואמר: "אם היינו מסמנים כל מה שהגיע מישראל בגוגל היו לנו המון דגלי כחול לבן".

 

לאחר מכן עבר לדבר על עתידה של גוגל: "החיפוש ישתפר בשתי דרכים עיקריות. אנחנו מיישמים עקרונות רבים מעולם המכונה הלומדת, טכנולוגיה המבוססת על רשתות כמו עצביות המאפשרות למחשבים ללמוד בעצמם בסיוע בני אדם, במטרה לעזור להם בהמשך. זה מאפשר למכונה האדירה של גוגל לדרג טוב יותר את ערכי החיפוש. 

 

"הדרך השנייה בה נשפר את יכולת החיפוש שלנו כרוכה במאמץ חדש שעושה לארי פייג', אחד ממייסדי גוגל, לפתח מסייע אישי. האסטרטגיה הזו מכונה אצלנו גם כן, במילה הפשוטה 'מסייע' או 'עוזר אישי'. אנחנו נשיק בקרוב מוצרים שיראו לכם למה אנחנו מתכוונים: למשל אפליקציית צ'ט שמספקת לך המלצות חכמות ותשובות מותאמות אישית. או מוצר שנקרא Google Home, והוא מסייע אישי לבית חכם, מעין אפליקציה מבוססת דיבור שתאפשר לכם להבין מה קורה בבית שלכם או לפעול בבית בחוכמה. הטכנולוגיה הזו תתאים את עצמה אליך לאורך כל המוצרים של גוגל, אפילו ביוטיוב, וככל שתחלוק עמה יותר מידע, היא תתאים את עצמה טוב יותר אליך, כמובן, בהסכמתך המלאה. המסייע הזה יוכל להגיד לי, למשל, 'אריק, אתה שוב בישראל, הנה מה שאמרת בשנה שעברה באירוע, אל תסתור את עצמך ותראה מטופש', זה סיוע אמיתי. קשה להעריך מתי, אבל אני מאמין שבתוך חמש שנים יפעל בעולם עוזר אישי ממוחשב שיציע לך הצעות שחבר היה מציע לך: טוס בחברת התעופה הזו ולא באחרת כי המחיר השתנה, או סע ברכבת ולא ברכב כי יהיה פקוק בעוד שעה. בילינו את השנים האחרונות בלהקיש ערכי חיפוש בקופסאות וירטואליות- אבל האנושות יכולה להגיע למקום טוב יותר.

 

כאשר נשאל שמידט על המוצר הגדול ביותר שתציע גוגל בעוד עשור אמר כי פרסום, חיפוש וסיוע אישי ימשיכו להיות מנוע ההכנסות המוביל של החברה גם בשנים הקרובות. "השאלה היא האם עסקי הפרסום והסיוע האישי ימשיכו לשגשג כפי שזה נראה כיום", אמר. "קח יחד סיוע אישי, המלצות מבוססות אישיות ופרסום שמקושר לכל אלה ותהיה לך תשובה. כמובן, יוטיוב הוא הצלחה כבירה עם השפעה פנומנליות וגם עסקי הענן שלנו הולכים מצוין, אבל הטרנדים הגדולים באמת הם התפתחות החיפוש והסיוע, יחד עם טכנולוגיות פרסום וביג דאטה".

 

שמידט דיבר גם על יישומים רבים, בהם יישומים רפואיים, שיוכלו להתפתח באמצעות טכנולוגיות בינה מלאוכתית, רשתות עצביות ומכונה לומדת, בהן טכנולוגיות שמיישמת כבר כיום גוגל עם בדיקות דם עם מבחר בתי חולים בארה"ב. דגימת דם מאפשרת לה לספק לרופאים מידע באשר לדחיפות טיפול של מקרים רפואיים שונים.

 

אריק שמידט אריק שמידט צילום: בלומברג
כאשר נשאל על מדיניות גיוס העובדים לגוגל אמר כי "פייג' תמיד אמר שכשוכרים עובד, הוא צריך להיות מאוד חכם אבל גם מאוד מעניין. יום אחד התפלאתי מדוע יש לנו כל כך הרבה מתעמלים אולימפיים במערך המכירות שלנו. לארי אמר לי: שמע, מכירות דורשת נחישות, והאתלטים האלה נחושים מאוד. יש לנו בחברה מנתחי מוח. לא כי חלילה נעשה למישהו ניתוח מוח, פשוט כי אנחנו רוצים לבנות תרבות ארגונית טובה ובכלל, יצירתיות מניעה את הארגון".

 

כאשר נשאל האם טכנולוגיות חדשניות מוציאות עובדים ממעגל העבודה אמר שמידט: "אין ספק שזה קורה, אבל במצטבר, אין ספק שטכנולוגיה מוסיפה איתה מקומות עבודה. תעשיית ה-IT יצרה מקומות עבודה רבים, והחליפה עבודות פשוטות בעבודות מורכבות. יש הרבה כאב בתחלופה, אבל יש הרבה ברכה בתוספת החדשה של המשרות. המשרות חכמות יותר ודורשות אנשים חכמים יותר ומעניינים יותר. כיום, אנשים נדרשים להוכיח שהם מעניינים וחכמים כדי להתקדם האלה".

 

כאשר נשאל האם גוגל הפסידה את עידן הרשתות החברתיות אמר שמידט: "בכל זאת, בואו ונמנה את ההצלחות של גוגל בשווקים שונים: חיפוש, מייל, וידיאו, ניווט, מערכות הפעלה למובייל. יש מקום לכולם בתעשייה הזו, אנחנו מצליחים בשלנו והם (פייסבוק, א"ג) מצליחים בתחומם. אנחנו ממוקדים על תקשורת ועל שימוש חכם במידע, זו הדרך שבה בחרנו".

 

זהו אירוע פומבי ראשון מזה שנים עבור שמידט, שאליו הוזמנו כלי תקשורת ישראלים. ביקוריו האחרונים של שמידט נערכו הרחק מעיני הציבור הרחב והם התקיימו בפורומים סגורים. ארוע זה, הנערך לכבוד עשור למרכז המו"פ של גוגל בישראל, הוא למעשה הארוע הפומבי הראשון שעורך היו"ר מאז שנת 2012, אז רואיין במסגרת אירוע שערכה גוגל בהנחייתה של אשת התקשורת אילנה דיין.

 

למרות שתוצאותיה הפיננסיות של גוגל טובות מאי פעם, אלה לא ימים קלים עבור ענקית החיפוש והפרסום. החברה עומדת אל מול ביקורת ציבורית הולכת ומתעצמת על העובדה שאינה משלמת על הכנסותיה במדינות הפעילות שלה. גוגל אינה לבד במערכה. עומדות לצידה חברות טכנולוגיה נוספות דוגמת פייסבוק ואפל שפועלות מאירלנד ורושמות בה את הכנסותיהן, כמו גם במקלטי מס שונים בעולם. בימים אלה מגבש ארגון ה- OECD כללים חדשים לאכיפת גביית מיסים כלפי ענקיות האינטרנט האמריקאיות במה שמכונה תקנות ה- BEPS. במקביל, פועלות מדינות כמו בריטניה, צרפת ואיטליה להגעה להסדר מול גוגל על הסדרת חובות מיסוי שלא שולמו זה שנים. בארוע שנערך הערב לא נשאל שמידט שאלות בנושאי זה.  
בטל שלח
    לכל התגובות
    x