$
חדשות טכנולוגיה

הזוכה בתחרות הסטארט–אפים של 8200: פלטפורמה שמזכירה לחבק חזק את הילד

סנסורי טריט, חברה שפיתחה מערכת המסייעת להורים לטפל בילדים הסובלים מאוטיזם, זכתה בתחרות הסטארט־אפים החברתיים השמינית של 8200. בתחרות יזמות ההייטק זכתה המערכת של אינטנסיקס, המתריעה על מצבי חירום רפואיים במחלקות טיפול נמרץ

נמרוד צוק 08:3709.06.16

תוכנה המתריעה על מצבי חירום רפואיים במחלקות טיפול נמרץ ופלטפורמה לשיפור הטיפול בילדים הסובלים מאוטיזם ומקשיי למידה – אלה המוצרים שפיתחו שתי חברות צעירות שזכו במקום הראשון בשתי תחרויות סטארט־אפים בכנס השנתי של עמותת בוגרי יחידה 8200 שנערכה שלשום בנמל תל אביב. הפעם, בניגוד לשנים קודמות, האירוע כלל שתי תחרויות, ולא אחת: המקצה הראשון התמקד ביזמות הייטק, ובמקצה השני, הראשון בתולדות כנסי העמותה, התחרו יזמויות שהוגדרו טכנולוגיות־חברתיות. אל הגמר של כל מקצה הגיעו שלוש פיינליסטיות, שנבחרו מתוך עשרות סטארט־אפים.

 

"הלקח המרכזי שכבר הצלחנו להפיק הוא לארגן מקום גדול יותר בשנה הבאה", אמר ניר למפרט, יו"ר העמותה, למראה התורים הארוכים של 2,500 בוגרי 8200 בכניסה להאנגר 11, שהגיעו לכנס במטרה לבלות ערב נעים של נט וורקינג עם עמיתיהם ליחידה או סתם לפגוש חברים ותיקים. מנחה האירוע גלעד עדין ולמפרט פתחו את הערב בהצגה קצרה של העמותה ופעילותה, לאחר מכן עלו נציגי שש החברות שהגיעו לגמר התחרות, שלוש מכל מקצה, ועשו פרזנטציות קצרות על מיזמיהם. לבסוף הוכתרו שתי הזוכות: אינטנסיקס (Intensix) מנתניה, שפיתחה תוכנת התרעה הרפואית, זכתה במקום הראשון בתחרות יזמויות ההייטק, וסנסורי טריט (SensoryTreat) מתל אביב, שפיתחה פלטפורמה המסייעת להורים לטפל בילדיהם הסובלים מאוטיזם ומקשיי למידה, ניצחה במקצה שהוגדר טכנולוגי־חברתי. כל אחת מהזוכות קיבלה 40 אלף שקל מתנת קרנות ההון סיכון כרמל ומאגמה.

 


 

מתחברים למכשור הרפואי בבית החולים

 

אינטנסיקס הוקמה בשנה שעברה על ידי היזם הסדרתי גל סלומון, שמכהן כמנכ"ל החברה, ושותפו אביגדור פאינאס, סמנכ"ל המוצר. על ההיבט הרפואי המקצועי בחברה אחראי ד"ר איתי פסח מאוניברסיטת תל אביב ובית החולים שיבא.

 

מערכת ניתוח הנתונים שפיתחה החברה מבוססת על מאגרי מידע רפואי ארכיוני ממחלקות טיפול נמרץ ברחבי העולם, שסייעו לה לבנות מודלים לחיזוי מצבי חירום, כגון זיהומי דם ובעיות לב, שעלולים לסכן את חיי המאושפזים. המערכת שהם פיתחו מתחברת למכשור הרפואי בבית החולים, אוספת מידע ממקורות רבים בזמן אמת וברזולוציה גבוהה. מטרת המערכת היא לצמצם את מספר מקרי המוות הנגרמים ממצבי חירום שלא התגלו בזמן אמת, לצמצם סיבוכים רפואיים ולקצר את משכי האשפוז של המטופלים, מהלך שיסייע לבתי החולים לצמצם עלויות פר מטופל, שבארצות הברית למשל עשויות להגיע ל־20 אלף דולר ליום. "ב־1816 נכנס רופא צעיר לבית חולים בפריז, ושכנע את הרופאים שיש לו המצאה שמאפשרת להקשיב ללב האנושי, וכולם חשבו שהוא מטורף. המהפכה הגדולה הבאה בעולם הבריאות הולכת להגיע מהתחומים של למידת מכונה וביג דאטה", אמר איציק יצחקוב, סמנכ"ל הפיתוח העסקי באינטנסיקס, בעת שהציג את החברה בסבב הפרזנטציות בתחרות.

 

החברה סיימה לאחרונה ניסוי שלישי בבית החולים איכילוב, שבמהלכו נוטרו 18 מיטות במחלקות טיפול נמרץ מסביב לשעון, והיא נמצאת כעת בעיצומם של מספר ניסויים קליניים בארצות הברית, במטרה לצאת לשוק עם מוצר מוגמר בשנת 2018. החברה מעסיקה כיום 15 עובדים, ונמצאת במהלך של גיוס השקעה והרחבת צוות העובדים.

 

צוות אינטנסיקס. זכו במקום הראשון בתחרות יזמות ההייטק. מתבססים על מאגרי מידע רפואי ארכיוני ממחלקות טיפול נמרץ ברחבי העולם צוות אינטנסיקס. זכו במקום הראשון בתחרות יזמות ההייטק. מתבססים על מאגרי מידע רפואי ארכיוני ממחלקות טיפול נמרץ ברחבי העולם צילום: הילה ספרן

 

יודעים מה מצב הילד לפני שנכנסים לחדר

 

סנסורי טריט, שמשתתפת בתוכנית ההאצה החדשה של העמותה לסטארטאפים טכנולוגיים-חברתיים, בנתה פלטפורמה המסייעת להורים שילדיהם סובלים מבעיות התפתחותיות כגון אוטיזם, הפרעת קשב וריכוז ובעיות אחרות של הפרעה בוויסות החושי. מטרת הפלטפורמה לעזור להורים לשלב תרגילים בחיי היום־יום, ולאפשר למטפל לעקוב אחר התמודדות ההורים עם תוכנית הטיפולים, ובדרך זו לשפר את הייעוץ והטיפול שהם מקבלים. בשלב הזה המערכת כוללת אפליקציית מובייל להורים (לאייפון ולאנדרואיד), שמספקת להם הדרכה לתרגילים באמצעות איורים וכלי מעקב, לצד לוח בקרה מבוסס דפדפן שמיועד למטפל.

 

"רוב ההורים לילדים כאלו מגיעים היום למכון להתפתחות הילד ומופנים לטיפולים כמו ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, טיפול רגשי או פיזיותרפיה, שניתנים לרוב פעם-פעמיים בשבוע במכון או בקליניקה של המטפל, כאשר בפועל הילדים זקוקים לטיפול הרבה יותר מתמשך ויום־יומי", אמר מייסד ומנכ"ל החברה אורן שטיינברג, שהוא בעצמו אב לילד עם הפרעות ויסות חושי. "ההתערבות הטיפולית צריכה לקרות כל הזמן, דרך מי שנמצא כל הזמן עם הילד, הורים, גננות או הסבתא והסבא, והרבה פעמים צריך לחזק את היכולת שלהם לבצע את זה".

 

צביקה אגסי, מנכ"ל Salient Eye. "מערכות האבטחה בדרך כלל יקרות ומסובכות" צביקה אגסי, מנכ"ל Salient Eye. "מערכות האבטחה בדרך כלל יקרות ומסובכות" צילום: אוראל כהן

 

לדבריו, הפלטפורמה הזו לא מחליפה את הטיפול הקיים, אלא עוזרת לבנות סדר יום שמטמיע את אותן התערבויות טיפוליות בשגרת החיים של הילד, למשל "לחבק את הילד חזק כשקמים, לקפוץ על המיטה לפני שיוצאים מהבית או לבצע תרגילים אוראליים לפני הארוחות". עוד הוא הוסיף: "ההורים מקבלים אפליקציה חמודה עם איורים, שמציגה להם תזכורות ורעיונות מה לעשות, ומאפשרת לדרג את הביצוע של תרגילים שונים עם סמיילי מחייך או עצוב. בצד של המטפל או המטפלת זה מאפשר לקבל תמונה מהירה על המצב של הילד עוד לפני שנכנסים לחדר ולעזור להורים בצורה מדויקת יותר". המוצר, שמיועד למטפלות ניתן ללא עלות, ומחיר המנוי לאפליקציית ההורים עומד על 5-3 דולר בחודש. להערכתו של שטיינברג, בארצות הברית לבדה 9 מיליון ילדים עד גיל 12 סובלים מסוגים שונים של קשיי התפתחות.

 

ניר למפרט, יו"ר עמותת בוגרי 8200. "בשנה הבאה נארגן מקום גדול יותר" ניר למפרט, יו"ר עמותת בוגרי 8200. "בשנה הבאה נארגן מקום גדול יותר" צילום: אוראל כהן

 

מצלמים תנועות חשודות בבית

 

ארבע החברות שלא זכו בפרסים היו Loom Systems, שפיתחה מערכת מבוססת בינה מלאכותית לניתוח נתוני הפעילות של תשתיות IT בארגונים; SensPD, שפיתחה טכנולוגיה לזיהוי אובייקטיבי ומהיר של אוטיזם אצל ילדים; EyeControl, שייצרה מערכת המסייעת לחולי ALS לתקשר עם העולם החיצון באמצעות מעקב אחר תנועות העיניים; ו־Salient Eye, שמסוגלת להפוך כל סמארטפון למצלמת אבטחה ביתית, ובשנה שעברה זכתה במקום הראשון בתחרות חברת קורלוג'יקס, שמתבססת על עקרונות מתחום הסייבר לאיתור באגים בקוד.

 

האפליקציה של Salient Eye נועדה לאפשר לכל אדם בכל מקום בעולם לספק לבית אבטחה בסיסית בקלות. על פי נתוני החברה, בתים ללא מערכות אבטחה, כלומר מצלמות ואזעקות, נפרצים בשיעור גבוה פי שלושה בהשוואה לבתים שמותקנת בהם מערכות אבטחה, ובכל זאת ב־80% מהבתים בעולם אין כל מערכת. "המערכות או יקרות מדי או מסובכות מדי או דורשות התקנה או שכל התשובות נכונות", אמר צביקה אגסי, מנכ"ל החברה. "אנחנו מאפשרים לכל מי שיש לו בבית סמארטפון מיותר להפוך אותו למצלמת אבטחה, שיודעת לזהות תנועה חשודה ולהתחיל לצלם. היא שולחת את החומרים לענן ומאפשרת למשתמש להעביר את המידע לגורמים הרלוונטיים, כמו משטרה או חברת אבטחה, בלחיצת כפתור". החברה של אגסי קיבלה לאחרונה מענק מהמדען הראשי, הוציאה את האפליקציה בגרסה ל־iOS וחתמה על חוזה עם פידליטי סקיוריטי, חברת האבטחה הגדולה בדרום אפריקה.

 

צוות השופטים בתחרות כלל השנה את רון סברדלוב מאמדוקס, שחר אפעל מחברת NESS, טלי רוזונקס מ־ECI, רן אחיטוב מקרן מאגמה, רונן ניר מקרן כרמל, אורי סמורודינצקי מחברת NSO וגיל ברנדס, שותף בפירמת עורכי הדין נשיץ־ברנדס־אמיר. התחרות כללה גם הצבעות של קהל המשתתפים בכנס, ואת ניהול האירוע הוביל ניר למפרט, מנכ"ל מר טכנולוגיות ויו"ר העמותה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x