$
חדשות טכנולוגיה

מיקרוסופט לא תפתח מכונית אוטונומית, אבל היא לא מוותרת על התחום

החברה פנתה ליצרניות רכב כדי לסייע להן בפיתוח יישומים טכנולוגיים רלוונטיים אבל לא תפתח מכונית ללא נהג משלה. גוגל, בינתיים, מנסה ללמד את המכונית שפיתחה לצפור

עומר כביר 11:0905.06.16

"מיקרוסופט לא מפתחת מכונית ללא-נהג משלה, אבל מעוניינת לסייע בפיתוח טכנולוגיה שתקדם את השקתם של מכוניות כאלו וכן של מכוניות בעלות תכונות שמסייעות לנהיגה" - כך אמר בסוף השבוע מנהלת הפיתוח העסקי של ענקית הטכנולוגיה, פגי ג'ונסון.

 

ג'ונסון, שדיברה במהלך ועידת Converge של "הוול סטריט ג'ורנל", שנערכה בהונג קונג, הוסיפה שמיקרוסופט פנתה ליצרניות רכב בניסיון להבין אילו יישומים טכנולוגיים הן מחפשות, והאם הן מעוניינות לעבוד עם שירותי הענן של החברה או עם מערכת ההפעלה שלה. "יצרניות רכב מעוניינות ליצור בידול בתחום", הוסיפה ג'ונסון. "מיקרוסופט ניהלה מגעים עם שבע או שמונה יצרניות רכב. בדרכים שונות אנחנו מסייעים לשותפים שונים, ואתם תראו אותנו ממשיכים לעשות את זה".

 

סאטיה נאדלה. רוצים לסייע בטכנולוגיה סאטיה נאדלה. רוצים לסייע בטכנולוגיה צילום: אם סי טי

 

בתשובה לשאלה האם ייתכן שהחברה תשתף פעולה עם יצרנית רכב בפיתוח מכונית אוטונומית, השיבה ג'ונסון שזה אפשרי אך ציינה: "לרוב היצרניות יבואו אלינו עם צורך ממוקד, כמו הגדלת הפיריון ברכבים. אנחנו יושבות במכוניות הרבה הרבה דקות מדי יום. האם זה יכול להיות חלק מהמשרד החדש, שולחן העבודה החדש, מקום שאפשר לבצע בו עבודה משמעותית? אנחנו מאמינים שכן. לכל יצרנית היתה דרישה מעט שונה".

 

ג'ונסון לא ציינה מתי צפויות טכנולוגיות אלו להגיע למכוניות. "זה תלו ביצרניות הרכב, כי הן עושות את עיקר העבודה כאן", היא אמרה.

 

גוגל, בינתיים, ממשיכה בפיתוח המכונית האוטונומית שלה ולפי הדו"ח התקופתי שפרסמה החברה במאי, היא החלה ללמד אותה לצפור. "התוכנה שלנו פותחה כדי לזהות מתי צפירה תסייע ליידע נהגים אחרים לגבי נוכחות המכונית האוטונומית שלנו", נכתב. "למשל, כשנהג סוטה לנתיב שלנו או נוסע לאחור מבלי להסתכל".

 

המכונית האוטונומית של גוגל. כמה סוגי צפירות המכונית האוטונומית של גוגל. כמה סוגי צפירות

 

בשלב הראשון הצפירה תשמע רק בתוך הרכב, על מנת שלא לבלבל נהגים אחרים עם צפירות שווא. "בכל פעם שהמכונית צפרה, נהגי המבחן ציינו האם הצפצוף היה מוצדק או לא. הפידבק עזר למהנדסים שלנו לשפר את התוכנה. כשהאלגוריתם השתפר, התחלנו לצפור בפומבי", צוין בדו"ח.

 

גוגל גם למדה את כלי הרכב שלה להשתמש בסוגים שונים של צפירה למצבים שונים. "אם רכב נוסע לאחור לכיוון המכונית, היא תצפור שתי צפירות קצרות ושקטות, התרעה ידידותית כדי שהנהג ידע שאנחנו מאחוריו. עם זאת, במצב דחוף יותר, תישמע צפירה אחת חזקה וארוכה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x