$
אינטרנט

אינטל חשפה מעבד שולחני בעל 10 ליבות שצפוי להזניק את תחום הגיימינג

ברודוול-E הוא המעבד השולחני החזק ביותר שהחברה השיקה אי פעם. הוא מיועד בעיקר לגיימרים כבדים, מפתחים, מעצבים גרפיים ומציאות מדומה, ייצא לשוק תחת השם Core i7 Extreme ויעלה כ-1,600 דולר

הראל עילם, טייוואן 09:0131.05.16

אינטל חשפה הבוקר (ג') את מעבד ברודוול-E, המעבד השולחני החזק ביותר שהחברה השיקה אי פעם. הוא מיועד בעיקר לגיימרים כבדים, מפתחים, מעצבים גרפיים ומציאות מדומה, ימותג תחת השם Core i7 Extreme. ההכרזה מתקיימת במהלך תערוכת המחשבים הגדולה בעולם, קומפיוטקס, שנערכת השבוע בטייוואן.

 

מדובר בעצם בגרסה משודרגת ומרובת ליבות של מעבדי הדור קודם של החברה, ברודוול, שהחברה השיקה במקור לפני כ-18 חודשים, בסוף 2014. בניגוד לרוב המעבדים השולחניים של אינטל המגיעים עם 2 או 4 ליבות, מעבד זה יגיע עם עשר ליבות. כתוצאה מכך הוא יהיה חזק יותר אפילו ממעבדי הדור הנוכחי של אינטל, סקיילייק.

 

המעבד, ימכר לצרכן במחיר של 1569 דולר. הוא יגיע עם 25 מגה-בייט של זכרון פנימי ולא יתמוך בלוחות אם המיועדים לסקיילייק, אלא דווקא בלוחות אם עם החיבור הישן LGA 2011-v3, שנוצרו במקור על מנת לתמוך במעבד ה-extreme הקודם, האסוול-E.

 

 צילום: יח"צ

 

גרסת ה-Extreme גם תתמוך בחיבור של עד 4 כרטיסי מסך בו זמנית ישירות למעבד ועד 40 כרטיסי PCIe, בניגוד למעבדים הנוכחיים שתומכים בחיבור של עד 16 ערוצי PCIe.

 

בנוסף למעבד המתקדם ביותר, אינטל תשיק גם שלוש  גרסאות פשוטות וזולות יותר לברודוול-E, בטווח מחירים בין 400 לאלף דולר ועם 6 או 8 ליבות במהירויות שעון שונות. במחירים אלו המעבד הזול ביותר, 6800X, מקביל במחירו למעבד הגיימינג החזק ביותר בסדרת סקיילייק, ה-6700k, שמציע מהירות שעון גבוהה יותר אבל פחות ליבות.

 

זאת לא הפעם הראשונה שאינטל משיקה גרסת Extreme של מעבדים ישנים יותר שלה. ב-2014 היא סבלה מעיכובים עקב בעיות אספקה ויצור של מעבדי ברודוול. היא בחרה לבטל את רוב קווי מעבדי ברודוול ובמקום זאת השיקה את מעבדי האסוול-E, גרסה משודרגת של דור המעבדים של החברה מ-2013. במשך תקופה ארוכה, בעצם עד להשקת סקיילייק באמצע 2015, מעבדי האסוול-E היו הפתרון המועדף על גיימרים כבדים, ואין ספק שאינטל מקווה לשחזר את ההצלחה הפעם עם הברודוול-E.

 

בנוסף לברודוול-E, אינטל הכריזה גם על מעבדים חדשים במשפחת Xeon המיועדים לשרתים ומחשבים ארגוניים ומחשבי על. כיום אינטל מוכרת מעבדי Xeon מארכיטקטורת סקיילייק החדשה עם עד 4 ליבות, ומעבדי Xeon מארכיטקטורת ברודוול הישנה עם עד 22 ליבות. המעבדים החדשים יהיו מבוססים על סקיילייק, אבל יתמכו במספר ליבות גבוה יותר.

 

מעבד ה-Extreme החדש צפוי להשתלט על פלח שוק מכובד; מדובר בעצם במעין פתרון ביניים מצד אינטל שנועד להתמודד עם הקשיים ההולכים והגדלים שהיא, ותעשיית השבבים בכלל, צריכות להתמודד איתם.

 

דור המעבדים הנוכחיים הוא סקיילייק, שהושק לפני כשנה ופותח כמעט לחלוטין בישראל. אינטל ידועה בכך שזה 50 שנה, היא עומדת בקפידה בחוק מור – מה שאומר שהיא משפרת את תהליכי היצור שלה מדי שנתיים. ברודוול, שיצא כאמור ב-214, היה מעבר ליצור של 14 ננומטר, ולפי חוק מור היינו אמורים לראות כבר השנה, ב-2016, את מעבדי קנונלייק, שבהם אינטל תעבור לייצור ב-10 ננומטר.

 

אבל אינטל כבר לא עומדת בחוק מור, מאז שמעבדי ברודוול הושקו באיחור. מעבדי קנונלייק כבר נדחו רשמית ל-2017, ואינטל הוסיפה לראשונה בתולדותיה מעין "דור ביניים" בשם קאבילייק למלא את החלל. המעבדים החדשים, שמיועדים להחליף את מעבדי סקילייק הנוכחיים ולפלח שוק המיינסטריים, משפרים קלות את ביצועי מעבדי סקיילייק ומוסיפה תמיכה במספר טכנולוגיות חדשות, כגון USB 3.1. אלו גם יהיו המעבדים הראשונים מבית אינטל שלא יתמכו בווינדוס 7 ו-8. אינטל הכריזה היום, בנוסף למעבדי Xeon וה-Extreme, כי מעבדי קאבילייק – שכבר נחשפו בתקשורת בפברואר האחרון - יגיעו לשוק עד סוף השנה האזרחית.

 

 

"אנחנו צופים שעד 2020 יהיו 50 מיליארד מכשירים מחוברים" הכריז בטייוואן סמנכ"ל המחשוב באינטל, נאוין שנוי. "כמות המכשירים המחוברים בכל בית תגדל פי 5 בשנים הקרובות". שנוי חוזה גם שעד 2020 יהיו בעולם כ-7 מיליון רחפנים עם חיבור רשת, שישמשו בין השאר למטרות תעשייתיות ומסחריות, כגון בניה, אבטחה, משלוחים ועוד. הוא הרחיב על Aero, פלטפורמה למעבדים ושבבי תקשורת שמיועדים לרחפנים ואמורים להציע פתרונות לעיבוד תמונה וראיית מכונה ומסוגלים לקבל מידע מחיישנים ולספק עיבוד בזמן אמת, עם צריכת אנרגיה נמוכה, כך שרחפנים יהיו מסוגלים לנווט בבטחה ולאורך זמן.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x