$
תקשורת

פילבר למיכאל גולן: עדיף שתמכור את גולן טלקום לגורם חיצוני

מנכ"ל משרד התקשורת פנה למנכ"ל ולבעלים של גולן טלקום, וציין כי לאחרונה פנו למשרד משקיעים המעוניינים ברכישה; ב"תוכנית חיסכון" בערוץ 2 התפרסם כי מדובר בקבוצה בהובלת רומן אברמוביץ' ועודד קובו

אלירן מלכי 20:1426.05.16

מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, שלח היום (ה') מכתב למנכ"ל ולבעלים של חברת גולן טלקום, מיכאל גולן, ובו כתב כי המשרד מעדיף שהחברה תימכר לגורם חיצוני מאשר שתמשיך להיות מוחזקת ע"י גולן או שתתמזג עם סלקום - זאת במידה שגולן טלקום לא תתקן את ההפרות שביצעה. 

 

פילבר כתב לגולן כי בימים האחרונים פנתה למשרד התקשורת קבוצת משקיעים שהביעה עניין ברכישת חברת הסלולר, שרשות ההגבלים לא אישרה את מיזוגה עם סלקום. פילבר אף טוען כי למיטב ידיעת המשרד, קבוצת המשקיעים אף נפגשה עם נציגי החברה. ב"תוכנית חיסכון" בערוץ 2 התפרסם כי מדובר בקבוצה בבעלות אנשי העסקים רומן אברמוביץ' ועודד קובו. 

 

 

 

פילבר כתב כי "בימים האחרונים פנתה אלינו קבוצת משקיעים שאינה מחזיקה ברישיון של משרד התקשורת. למיטב ידיעתנו, קבוצה זו אף נפגשה עמכם במטרה לבחון אפשרות למו"מ לרכישת חברתכם. על פי הצהרתם, הם מעוניינים להיות מפעיל רט"ן (בעל תשתית) על כל המשתמע מכך, לרבות הגעה להסכם שיתוף רשתות, עם מפעיל רט"ן בעל רשת מלאה".

 

פילבר כתב עוד כי "ככל שאין בכוונתכם ליישם את מדיניות המשרד ואת חובותיכם על פי רישיונכם ולהקים רשת רט"ן אוניברסלית, הריני להודיעכם כי המשרד יעדיף כי יושלם מו"מ מסחרי במסגרתו אמצעי השליטה בחברתם יועבר לגורם מתאים, אשר התוכנית העסקית שלו כוללת המשך פעילות החברה כמפעיל רט"ן בעל תשתית וזאת על פני הגעה להסכם MVNO (מפעיל וירטואלי) עם בעל רישיון רט"ן אחר (סלקום, א"מ)".

 

 

 

בגולן טלקום מכחישים כי היו בינה לבין אנשי העסקים מגעים בנושא ומסרו כי "אנו תחת הסכם מול סלקום ולקראת הליך ערעור על החלטת הרגולטורים. לכן אין הדבר רלוונטי לגולן טלקום".

מיכאל גולן. ימכור? מיכאל גולן. ימכור? צילום: צילום: אלכס קולומויסקי

 

בקיץ 2014 החלו בגולן טלקום לפרק את האנטנות שלה מאחר שבחברה סברו כי היא בדרך להסכם שיתוף רשתות עם סלקום. לאחר שמשרד התקשורת דחה את הסכם שיתוף הרשתות, גולן העמיד את החברה למכירה. בנובמבר האחרון ביקשה סלקום לרכוש את גולן תמורת 1.17 מיליארד שקל. לאחר בחינת המיזוג, הודיעה הממונה על הגבלים העסקיים, מיכל הלפרין, כי המיזוג יפגע בתחרות ועל כן היא מתנגדת למהלך. מספר ימים לאחר מכן, גם משרד התקשורת הביע את התנגדותו למיזוג החברות.

 

גולן טלקום ביקשה לערער על החלטת הממונה לבית הדין להגבלים, אך עדיין לא הגישה את הערעור באופן רשמי על אף שביקשה מהרשות הארכה להגשת ההתנגדות.

 

מספר ימים לאחר מכן, הגיע מיכאל גולן ונציגי החברה למשרד התקשורת לשימוע בעקבות פירוק תחנות השידור של גולן בניגוד להוראות הרישיון שלו בידיעת משרד התקשורת. בעקבות השימוע, שהגיע שנתיים לאחר פירוק מרבית הרשת של גולן, ותוצאותיו טרם פורסמו, צפוי חילוט ערבויות של החברה בסך 30 מיליון שקל מתוך 80 המיליון בקופת הערבויות.

 

במהלך השימוע, פנה משרד התקשורת לגולן ודרש ממנו להבהיר מהן תוכניותיו להמשך - האם גולן להקים רשת עצמאית, לחתום על הסכם שיתוף רשתות או להכריז על פירוק. החברה סירבה לשתף פעולה עם משרד התקשורת ולכן החליטו במשרד התקשורת לשלוח לגולן את המכתב הממליץ להם למכור את החברה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x