$
מכשירים ומדריכים

Pebble חושפת סדרת שעונים חכמים חדשה

יצרנית השעונים בחרה גם הפעם להשיק את המוצרים החדשים שלה באמצעות קמפיין קיקסטארטר. בסדרה שני שעונים חדשים והתקן זעיר לספורטאים שכולל שבב GPS וחיבור לספוטיפיי

נמרוד צוק 18:1025.05.16

יצרנית השעונים החכמים פבל (Pebble) השיקה סדרת מוצרים חדשה, וגם הפעם, במה שהפך למסורת עבור החברה של אריק מיגיקובסקי, היא בחרה לחשוף אותם באמצעות קמפיין קיקסטארטר רחב תפוצה. הקמפיין, שעלה לאוויר אתמול (שלישי) הגיע תוך שעה אחת לסכום של מיליון דולר ועמד בעת פרסום הידיעה על 6.1 מיליון דולר שנאספו מכ-32 אלף קונים.

 

המשפחה החדשה כוללת שלושה מוצרים: פבל 2, גרסה משופרת לשעון הראשון של החברה עם מסך מונוכרום משופר וחיישן דופק במחיר 99 דולר, טיים 2 שמחדש את הדגם השני שלה עם מסך צבע גדול יותר וחיי סוללה ארוכים יותר ב-169 דולר, ופבל קור (Core), מוצר חדש לגמרי שאיננו שעון אלא התקן ניטור לספורטאים שמצויד בשבב GPS, תקשורת סלולרית, חיבור לספוטיפיי ואפשרויות גמישות לפיתוח הרחבות חומרה ותוכנה.

 

פבל 2. אין חידושים בטכנולוגיה פבל 2. אין חידושים בטכנולוגיה צילום: Pebble

 

לעומת שני הקמפיינים הקודמים, צמד השעונים שהושקו הפעם הם בגדר ליטוש של הדגמים הקודמים ולא קפיצת דרך טכנולוגית. התפיסה הכללית לא השתנתה: מערכת ההפעלה וממשק המשתמש זהים לאלו שהחברה שחררה כחלק מהשקת הפבל טיים והעיצוב הוא גרסה אלגנטית יותר של המוצרים הקודמים. הטיים 2 זכה במסך גדול יותר ב-52% ובשדרוג חיי הסוללה ליכולת דומה לזו של הטיים סטיל, דגם הפרימיום היקר מהמשפחה הקודמת, והיא מציעה כעת עד 10 ימים ללא טעינה. החידוש המרכזי בשני הדגמים הוא הוספת חיישן הדופק המאפשר להפוך אותם לכלי שימושי יותר ליישומי ספורט וכושר, אבל מדובר בפיצ'ר סטנדרטי למדי כמעט בכל שעון וצמיד חכם אחרים בשוק.

 

 צילום: Pebble

 

לעומת האפל ווטש ושעוני אנדרואיד Wear פופולריים, הפבל מציע תפיסה שונה: שעון בסיסי, ללא מסך מגע, שלא מנסה להיות תחליף מוקטן (ופעמים רבות מיותר) לסמארטפון אלא מוצר משלים שמתמקד בהצגת נוטיפיקציות ומידע ובביצוע פעולות פשוטות, לצד היכולות המסורתיות של שעון יד רגיל. נקודות החוזק שלו הן קלות השימוש וחיי הסוללה הארוכים, שמתאפשרים בעיקר בזכות מסך ה-E-Ink, כאשר עתה הוא הופך אטרקטיבי יותר גם לחובבי הכושר

 

כאשר פבל השתמשה בקיקסטארטר ב-2012 היא היתה עדיין סטארט-אפ קטן, עני ועלום שם שעסק בקטגוריית מוצרים חדשה שלא עניינה לקוחות מהזרם המרכזי. הגיוס המפתיע, שהסתכם ב-10 מיליון דולר (הסכום הגבוה ביותר שגיוס במימון המונים באותו הזמן) וב-69 אלף הזמנות, לא רק סיפק לחברה את היכולת הכלכלית לפתח ולשווק את השעון החכם הראשון שלה, אלא גם הזניק אותה לתודעה הציבורית והפך את רעיון השעונים החכמים למשהו שמעסיק ענקיות כמו אפל, גוגל וסמסונג.  
בטל שלח
    לכל התגובות
    x