$
חדשות טכנולוגיה
טכנולוגי מאקרו ראש כתבה HEADER

מאקרו טכנולוגי

מסע להודו: הענק המתעורר קורץ לכל חברות הטכנולוגיה

הניסיון הראשון של אפל לחדור להודו נבלם, אבל הממשלה שם עדיין סוללת את הדרך לניסיון שני. בינתיים, סמסונג עוקפת אותה בסיבוב

הראל עילם 19:2706.05.16
1. פתרון מהיר. אחרי שרשמה לראשונה ירידה במכירות האייפון, חיפשה אפל את הפתרון המהיר בשוק ההודי — היחיד שעדיין לא מיצתה. כרגע מחזיקה החברה בפחות מ־2% בשוק במדינת הענק, ולפני כחודש הכריזה על כוונתה להציף במכשירים משומשים וזולים את השוק שבו המדד המרכזי הוא המחיר. אלא שהמהלך הזה נכשל אחרי שסמסונג והיצרניות ההודיות הגדולות Micromax ו־Intex הצליחו ללחוץ על רשויות במדינה לדחות את היוזמה.

משתמשי סלולר בהודו. שוק הסמארטפונים השני בגודלו בעולם משתמשי סלולר בהודו. שוק הסמארטפונים השני בגודלו בעולם צילום: בלומברג

 

2. צמיחה מהירה. אפל וסמסונג מחזרות כבר שנים אחרי הודו, אבל לאחרונה החלו חברות בינלאומיות רבות להבין את חשיבות השוק ההודי, שהפך בפברואר האחרון לשוק הסמארטפונים השני בגודלו בעולם. בעוד השווקים בסין ובארה"ב הפסיקו לצמוח, מכירות הסמארטפונים בהודו זינקו אשתקד ב־23% במהלך 2015 יותר מכל שוק מפותח אחר.

 

3. הכיוון החוצה. מבחינות רבות הודו נמצאת היכן שהיה השוק הסיני לפני שלוש שנים: חברות מקומיות וצעירות מתעוררות ומתחילות לעשות שרירים גם מחוץ למדינה. Micromax, Intex ו־Lava מחזיקות יחד כחצי משוק הסמארטפונים ההודי. לפני שבועיים חשפה Micromax את תוכניתה לחדור למערב באמצעות הצפת השוק ב־15 דגמים חדשים שיתאימו לכל נישה וטווח מחירים אפשרי כדי להעמיק את הנוכחות באפריקה וברוסיה.

 

מנכ"ל אפל טים קוק. קיבל פטור מהעברת פסי ייצור למדינה מנכ"ל אפל טים קוק. קיבל פטור מהעברת פסי ייצור למדינה צילום: רויטרס

 

4. גוגל כבר שם. המכירות בהודו נדרשות להתמודד עם חוסר הפופולריות של כרטיסי האשראי, שפחות מ־2% מהאוכלוסייה מחזיקים בהם. הפתרון המקובל הוא שימוש בפלטפורמות שמאפשרות תשלום ב־SMS ישירות לחשבון ספריית האשראי. השבוע הודיעה גוגל שתוסיף תמיכה מקומית לתשלום כזה לכל שירותי המדיה והתוכן שלה, כך שההודים יוכלו לרכוש ממנה אפליקציות ושירותים גם בלי כרטיס אשראי וחשבון בנק.

 

5. קצת ורוד. אף שאפל לא תוכל למכור מכשירים משומשים בהודו, המדינה הסכימה לכופף עבורה את החוק כדי שתוכל לפתוח בה בקרוב את רשת החנויות המפורסמות שלה. מועצת המדינות התעשייתיות בהודו המליצה לממשלה לפטור את אפל מהחוק, הדורש מחברות זרות לייצר באופן מקומי לפחות 30% מכל מוצר שהן מוכרות בה. ההתקפלות הייחודית הזו מראה שאפל עוד לא אמרה בהודו את המילה האחרונה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x