$
חדשות טכנולוגיה

היעד הבא של הפיראטים: מדפסות תלת-ממד

שיטה להעתקת דגמים שהודפסו במדפסות תלת-ממד בעזרת הקלטה של רעש המדפסת איפשרה שחזור של דגם בדיוק של 92% ומעוררת חשש שתשמש להעתקת עיצובים שטרם יצאו לשוק

רפאל קאהאן 11:1210.04.16

הדפסות תלת ממד הופכות אט-אט לטכנולוגיה זמינה שמשמשת עסקים רבים ליצירת מודלים למוצרים חדשים שלהם. מחקר חדש עשוי לגרום להם לשקול מחדש את השימוש במדפסות ליצירת האב-טיפוס הבא שלהם. חוקרים מצאו שניתן להעתיק דגמי תלת-ממד על ידי הקלטה של הרעש שעושה המדפסת בזמן ההדפסה.

במחקר שפורסם במגזין Science, הסבירו חוקרים שמתמחים בתחום של סייבר פיזי (cyber-physical systems) שהם הדפיסו כך שלושה דגמים: מרובע, משולש ומפתח רגיל. על ידי הקלטה של הרעש שעושה ראש ההדפסה הם הצליחו לייצר העתקים של החפצים בדיוק שהגיע ל-92% עבור המפתח ו-78% עבור ההמרובע והמשולש.

 

מדפסת תלת-ממד של לוריאל, משמשת להדפסת דגמים שעוד לא יצאו לשוק מדפסת תלת-ממד של לוריאל, משמשת להדפסת דגמים שעוד לא יצאו לשוק

 

החוקרים השתמשו בטכנולוגיה ש"הושאלה" מעולם הזיהוי הקולי - נמצא שהמחשב יכול ללמוד את הרעש ולבצע הנדסה לאחור של המוצרים. הסיבה העיקרית לכך שדווקא הדגמים הפשוטים יותר לכאורה סיפקו אחוז קטן יותר של דיוק היא גודלם הזעיר. כדי שהשיטה תעבוד יש למקם את המיקרופון בזווית מסויימת ביחס למדפסת.

 

השיטה נוסתה כמובן בתנאי מעבדה, כך שקשה לדעת אם היא תהיה יעילה באותה מידה בסביבה רועשת או אם מכשיר ההקלטה ימוקם במרחק גדול יותר מהמדפסת. אבל האקרים שימצאו לכך פתרון, יוכלו לגנוב בקלות העתקים של הדגמים. זה גם פותח פתח להפצה המונית של דגמי תלת-ממד, החל ממפתחות וכלה בעצמות מלאכותיות.

 

המגבלות העיקריות של השיטה הן שלא ניתן לדעת מה טמפרטורת הפעולה של המדפסת - פרמטר הכרחי להדפסה מדוייקת בתנאים מסויימים - או באיזה חומרים יש להשתמש. אולם גם עם הגבלות מעין אלה, המחקר מעלה מספר שאלות בנוגע להגנה על פיתוחים שהודפסו בתלת-ממד ועשוי לדרוש מהיצרנים למצוא פתרונות לאבטחת המידע המודפס.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x