$
חדשות טכנולוגיה

גם סאונדקלאוד תגבה תשלום עבור האזנה: משיקה מנוי פרימיום

אחרי שחתמה על חוזי הפצה עם סוני מיוזיק, וורנר מיוזיק ויוניברסל, גם סאונדקלאוד תשיק שירות סטרימינג בתשלום שיתחרה בספוטיפיי, אפל מיוזיק, טיידאל ודומיהם ויעלה 12.99 דולר בחודש

נמרוד צוק 17:0229.03.16
פרטים נוספים נחשפים על שירות הסטרימינג בתשלום החדש של סאונדקלאוד: בעדכון לגרסת ה-iOS של אפליקציית האודיו שעלה היום לחנות האפליקציות מצוין (בדף האפליקציה בלבד בשלב זה) פיצ'ר חדש בשם SoundCloud Go שמוצע במחיר 12.99 דולר בחודש.

החברה טרם פרסמה התייחסות רשמית כלשהי לנושא ובתוך האפליקציה עצמה לא ניתן לראות עדיין שום שינוי, אבל על פי דיווחים קודמים מדובר בשירות סטרימינג עתידי שאמור להתחרות בספוטיפיי, אפל מיוזיק, טיידאל ודומיהם.

 קטלוג של 110 מיליון קטעים מוזיקליים, אבל חלקם הגדול סטים ובוטלגים קטלוג של 110 מיליון קטעים מוזיקליים, אבל חלקם הגדול סטים ובוטלגים צילום מסך: soundcloud.com

 

שירותי הפרימיום המוזיקליים האחרים אינם ניתנים לרכישה בישראל, אם בגלל זכויות יוצרים ואם מסיבות אחרות, וכרגע לא ידוע עדיין אם מנוי של סאונדקלאוד יהיה זמין גם עבור לקוחות מקומיים.

 

בשעה שקטלוג המוזיקה של סאונדקלאוד גדול יותר מאלו של המתחרים מבחינת מספר הקטעים המוזיקליים שמאוחסנים עליו (110 מיליון לעומת 40-30 מיליון אצל ספוטיפיי ואפל), מרבית החומרים בסאונדקלאוד הם שירים של אמנים עצמאיים, סטים של די.ג'ייז, בוטלגים וכדומה, ולא ספריה מסודרת של אלבומים רשמיים כפי שמציעות האחרות. הוספת השירות החדש תאפשר לחברה להציע את היתרון שבשני העולמות.

 

השמועות על שירות הסטרימינג התחזקו לפני שבועיים, כאשר סאונדקלאוד הודיעה על חתימת חוזה עם סוני מיוזיק, בה חתומים אמני מיינסטרים רבים כמו ביונסה, ג'סטין טימברלייק וברוס ספרינגסטין. ההסכם השלים את החוליה שהייתה חסרה לחברה לאחר שכבר חתמה על חוזים דומים עם שתי חברות התקליטים הגדולות האחרות, וורנר מיוזיק ויוניברסל, כמו גם עם התאחדות הלייבלים העצמאיים מרלין. כעת מאפשרים לה הסכמי הרישוי הללו לספק גישה למרבית החומרים בקטלוגים של החברות תמורת תשלום חודשי, במודל המקובל בתעשיה.

 

הסיבה למעבר המהיר של כל שרותי המוזיקה המקוונים למודל הסטרימינג בתשלום נחשפה לפני שבוע: ב-2015 עברו בפעם הראשונה הכנסות תעשיית המוזיקה בארה"ב מסטרימינג את אלו שהיא מפיקה מהורדות שירים ואלבומים, כאשר הנתח העיקרי שלהן (1.22 מיליארד דולר, יותר ממחצית) הגיע ממנויים משלמים, לעומת 385 מיליון דולר בלבד מפרסום. נתח זה גם הראה את הגידול המהיר ביותר, שהגיע ל-50 אחוז לעומת 2014.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x