$
חדשות טכנולוגיה

תפנית מפתיעה: ה-FBI הודיע שיפרוץ לאייפון ללא סיוע מאפל

משרד המשפטים האמריקאי הודיע לבית המשפט כי צד שלישי, שזהותו לא נחשפה, הדגים בפני ה-FBI טכניקה שעשויה לאפשר חדירה למכשיר ללא צורך בסיוע של אפל, עקב כך נדחה הדיון שהיה אמור להתקיים בנושא

נמרוד צוק ועומר כביר 09:1122.03.16
תפנית חדשה בסכסוך בין אפל לממשל האמריקאי סביב סוגיית האייפון הנעול של הרוצח מסן ברנרדינו: משרד המשפטים האמריקאי הצהיר אתמול (שני) כי ביכולתו לפרוץ את המכשיר גם ללא שיתוף הפעולה של החברה. בתצהיר שהוגש לבית המשפט והביא לדחיית שימוע נוסף שהיה אמור להתקיים היום בנושא, הודיע המשרד כי צד שלישי, שאת זהותו לא חשף, הדגים בפני ה-FBI טכניקה שעשויה לאפשר חדירה למכשיר ללא צורך בפיתוח והתקנת גרסה מוחלשת של מערכת ההפעלה כפי שדרש הממשל מאפל.

באמצע פברואר הוציא בית המשפט צו שמורה לאפל ליצור גרסה של מערכת ההפעלה שלה לאייפון, שתאפשר ל-FBI להזין סיסמאות ללא הגבלה (כיום, המידע שעל המכשיר נמחק אחרי 10 ניסיונות כושלים), וכך לעקוף את ההצפנה שעל המכשיר ולחדור למידע ששמור עליו. אפל ערערה על ההחלטה ומאוחר יותר היום אמור היה בית המשפט לדון בבקשת הערעור שלה. אתמול, במסגרת אירוע ההשקה שערכה, התייחס המנכ"ל טים קוק לפרשה ואמר שעל ארה"ב ואזרחיה לקבל החלטה עקרונית בסוגיה זו.

הדיון שהיה אמור להתקיים היום נדחה הדיון שהיה אמור להתקיים היום נדחה צילום: pixabay.com

 

“ה-FBI המשיכה לחקור דרכים לזכות בגישה למידע שעל המכשיר במקביל להליכים המשפטיים", נכתב בתצהיר שהוגש לבית המשפט. “כתוצאה מהחשיפה הבינלאומית שלה זכה מקרה זה, גורמים מחוץ לממשל פנו והציעו פתרונות אפשריים. ביום ראשון, גורם חיצוני הדגים ל-FBI שיש שיטה אפשרית לפרוץ את האייפון. בחינת השיטה לא תסכן את שלמות המידע, ואם היא תצליח היא תייתר את הצורך בסיוע של אפל".

 

פרטי הטכניקה המוצעת לא פורסמו, והיא עדיין כפופה לבחינה מעמיקה של משרד המשפטים, שאמור לפרסם עדכון על התקדמות הפריצה עוד שבועיים, ב-5 באפריל. בכיר באפל כבר אמר ל"ניו יורק טיימס" שאם הממשלה תיכשל בניסיון לחדור לאייפון ותחדש את העימות עם החברה, אפל תבקש יותר מידע על הגורם החיצוני שלטענתה סייע לה. זאת, כדי ללמוד על השיטות לעקיפת מנגנוני ההגנה של החברה

 

השאלה האם ניתן לפרוץ את המכשיר ללא השינוי שאפל התבקשה לבצע במערכת ההפעלה, שהוגדר על ידי החברה כיצירה מסוכנת של דלת אחורית שאותה ניתן יהיה לנצל כדי לפגוע באבטחה של עשרות מיליוני מכשירים אחרים, היתה אחת הסוגיות השנויות במחלוקת בפרשה: בעוד אפל טענה כי הציעה ל-FBI מספר חלופות, הממשל התעקש כי הפתרון שדרש מאפל הוא האפשרות היחידה לפתוח את נעילת האייפון ולבחון את המידע ששמור עליו.

 

הפרשה עורר דיון סוער מתמשך בנושאי אבטחה, פרטיות וריגול ממשלתי אחר אזרחים שחרג הרבה מעבר למקרה הספציפי הזה, כאשר בצדו האחד חברות טכנולוגיה וארגונים הפועלים לקידום הפרטיות שרואים בדרישת ה-FBI חציה של קו אדום, ובצד השני פוליטיקאים, גופי ביון ואנשי מערכת המשפט האמריקאית שטוענים כי היכולת של חברות הטכנולוגיה להציע לכל דורש הצפנה שאינה ניתנת לפריצה מסייעת לטרור ולפשיעה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x