$
חדשות טכנולוגיה

זעם ברשת על צוקרברג לאחר שפרסם תמונה שלו רץ בבייג'ינג

התמונה התמימה עוררה כעס מצד גולשים רבים מאחר שהגישה לפייסבוק חסומה לאזרחי סין, והיכולת של מייסד הרשת לפרסמה נראית כפריבילגיה

נמרוד צוק 18:3519.03.16
כשמארק צוקרברג העלה אתמול (ו') לפייסבוק צילום שלו עושה ג'וגינג בכיכר טיין-אן-מן בבייגי'נג, לא בטוח שהוא צפה את הסערה שהפוסט עומד לחולל בקרב משתמשי הרשת החברתית ומחוץ לה.

 

 התמונה והטקסט הקצר שליווה אותה אמנם תמימים וטריוויאלים לחלוטין - צוקרברג כתב כי "זה נפלא לחזור לבייג'ינג! התחלתי את הריצה שלי בכיכר טיין-אן-מן , דרך העיר האסורה ועד מקדש גן העדן. זהו המייל ה-100 במספר שאני רץ השנה". אבל הגישה לפייסבוק חסומה בסין, עבור האזרח מהשורה, בהחלטת השלטונות, והיכולת של מייסד פייסבוק להעלות משם פוסט אגבי נתפסת בעיני רבים כפריבילגיה מעוררת זעם וכסוג של צביעות.

 

לא ברור כיצד הצליח צוקרברג להעלות את התמונה - בעזרת אחד מעובדיו בארה"ב, באמצעות שירות VPN המאפשר לעקוף את "חומת האש הסינית" או על ידי שימוש בסמארטפון בעל חיבור לא מסונן לרשת - אבל התוצאה עד כה כוללת לא מעט תגובות לא אוהדות, לא מעט בשל העובדה שהוא בחר כלוקיישן לצילום את הכיכר המשמשת כסמל לדיכוי של המשטר הסיני את אזרחיו מאז הטבח שהתרחש בה ב-1989, ונרצחו בו אלפי אזרחים. 

מארק צוקרברג רץ ברחובות בייג'ינג מארק צוקרברג רץ ברחובות בייג'ינג צילום: Facebook / Mark Zuckerberg

 

 

עיקר התגובות הלא-טקסטואליות שהפוסט קיבל היו אמנם לייק (כ-229 אלף), אבל לצידן היו גם 3,200 משתמשים שבחרו באייקון התדהמה, ו-630 איש שהשתמשו באייקון הכעס. בתשובה לשאלה של מגיב מהונג קונג "כיצד הצלחת לעקוף את חומת האש" היו משתמשים שענו בתשובות כגון "חיות מסוימות שוות יותר מאחרות" (רפרנס לחוות החיות של ג'ורג' אורוול) או "מבקרים זרים בסין הקומוניסטית מקבלים עדיפות גבוהה יותר".

 

מגיבים אחרים ניצלו את ההזדמנות כדי למתוח ביקורת על רמת זיהום האוויר בבייג'ינג (בתמונה נראה צוקרברג רץ במזג אוויר ערפילי או עתיר ערפיח), וגם הממיסטים לא התעכבו בפרסום עיבודי תמונה עוקצניים, כמו מם שמציג את מייסד פייסבוק בורח מהטנקים בצילום האיקוני מהטבח בכיכר.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x