$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

אמזון הקימה בישראל מעבדת־על לקינדל

ענקית המסחר האלקטרוני פתחה מעבדה בהרצליה ותגייס עשרות עובדים כדי לפתח מאפייני ראייה ממוחשבת למכשירי קינדל. החברה תגייס ישראלים גם לשורת מרכזים שלה בעולם

אסף גלעד 07:2017.03.16

אמזון ממשיכה להתרחב בישראל ולהעביר אליה פעילויות פיתוח של מוצרי ליבה בחברה. ל"כלכליסט" נודע כי ענקית המסחר האלקטרוני השיקה בישראל פעילות פיתוח של מאפיינים שונים של ראייה ממוחשבת עבור משפחת מכשירי קינדל (Kindle) תחת מעבדת הפיתוח המכונה בחברה Lab126.

 

על פי פרסומיה, מעבדה זו מחולקת בין מרכז אמזון בסאניווייל שבעמק הסיליקון ובין המרכז שלה בהרצליה פיתוח, ועוסקת בפיתוח משפחת מוצרי הקינדל, הסמארטפונים, הקוראים האלקטרונים ונגני המדיה של אמזון. המעבדה השיקה בשנה שעברה את מוצר ה־Amazon Echo, מעין מחשב בצורת גליל המשמש כמסייע אישי קולי.

 

בישראל מעסיק צוות Lab126 כ־20 איש בהרצליה פיתוח ובכוונתו לגייס עוד עשרות עובדים ולשם כך פתח בפעילות גיוס אגרסיבית שהגיעה לשיאה אתמול בנוכחות נרחבת של חלק מעובדי הצוות בכנס הראייה הממוחשבת בתל אביב IMVC. פעילות חדשה נוספת שנחשפה אתמול היא מחלקת הראייה הממוחשבת (Vision) של אמזון בחיפה שפעילותה מחולקת גם בין סיאטל ובוסטון והיא עוסקת ביישומי ראייה ממוחשבת עתידיים בכלל פעילויות אמזון, בכלל זה בתחום המחשוב הלביש.

 

אנשי אמזון סירבו להסביר ל"כלכליסט" על פעילות החברה, ועם זאת החברה מגייסת באופן נמרץ מהנדסים ישראלים בתחום הראייה הממוחשבת וטכנולוגיות בינה מלאכותית ליישומים שונים בחטיבה הקמעונאית של אמזון.

 

צוות Lab126 בהרצליה וצוות Vision בחיפה הם רק שניים מבין עשרה מוקדים בעולם שאליהם מגייסת אמזון מהנדסים ישראלים.

 

מנכ"ל אמזון ג'ף בזוס עם הקינדל מנכ"ל אמזון ג'ף בזוס עם הקינדל

 

 

אמזון מעודדת ישראלים לעבור לעשר מחלקות שונות בארה"ב, בריטניה, וגרמניה בהן: מרכז בקרת האיכות הלוגיסטי בסיאטל, שאחראי על פיתוח טכנולוגיות ראייה ממוחשבת ובינה מלאכותית לזיהוי מלאי ותקלות בשרשרת הערך הלוגיסטית; מרכז המוצרים הדיגיטליים בסיאטל, קופרטינו ובוסטון שאחראי על יישום טכנולוגיות ראייה ממוחשבת במוצרי התוכנה והרשת של אמזון.

 

מרכזים נוספים הם מרכז הדמיית המוצרים בסיאטל שמפתח טכנולוגיות להמחשה עבור לקוחות האתר של מוצרים בטרם קנייתם; מרכזי זיהוי הדיבור והשפה הטבעית Echo בסיאטל, בוסטון, בריטניה, פולין וגרמניה שהוציא את מוצר המסייע האישי אמזון אקו; פריים אייר, מחלקת פיתוח רחפני המשלוחים האוטונומיים שאמורים להביא אל הלקוח את ההזמנה שלו בתוך 30 דקות, ומעסיק ישראלים רבים בסיאטל; מחלקת הרובוטיקה המפתחת רובוטים לייעול שרשרת הערך של ניהול ההזמנות והשילוח של אמזון וממוקמת במסצ'וסטס ובסיאטל; מרכז A9 הממוקם בפאלו אלטו ובסיאטל ואמון על פיתוח מערכות מציאות מוגברת (Augmented Reality) שגם תאפשר למשתמשים לרכוש מוצר על סמך תמונה שצילמו, או על סמך צבע או צורה או אפילו טקסטורה של מוצר; ומרכז הבינה המלאכותית והלמידה העמוקה בברלין שמפתח יישומים

מתמטיים מורכבים לשימושים שונים באמזון.

 

 

רחפן של אמזון רחפן של אמזון

 

הרחפנים בדרך

אמזון מפעילה בהרצליה ובפארק מת"ם חיפה מרכזי פיתוח שמעסיקים יחד כמה עשרות מהנדסי תוכנה במחלקות שונות שאינן קשורות האחת לשנייה, כמו מרכז פיתוח מוצרי הענן (AWS), ומרכז פיתוח שירות הרחפנים Prime Air, בנוסף למרכזי הראייה הממוחשבת של Lab 126 ו- Vision.

 

את פעילות הפיתוח של שירות הרחפנים הקים בארה"ב הישראלי גור קמחי, ומרבית הישראלים שמועסקים בו עשו רילוקיישן לארה"ב. המרכז הישראלי, שמעסיק כמה מהנדסים בתחום הרחפנים בהרצליה, עוסק בהיבטי התוכנה והבינה המלאכותית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x