$
הייטק והון סיכון

נשים מהוות רק 26% מתעשיית ההייטק הישראלית

הסקירה החודשית של הכלכלן הראשי במשרד האוצר מגלה שכשני שליש מהנשים בתעשייה עובדות במשרות אדמיניסטרציה ומשאבי אנוש ולא בתחומי הליבה

מאיר אורבך 14:2106.03.16

נשים מהווות רק 26.1% מעובדי תעשיית ההייטק הישראלי, כך על פי הסקירה החודשית של הכלכלן הראשי במשרד האוצר. על פי הסקירה מתוך כ-140 אלף עובדים בתעשייה רק כ-36 אלף מהם נשים. על פי סקר כוח אדם בשנת 2014 רק כ-35% מהשכירים בהייטק היו נשים, כאשר בשנים האחרונות לא נרשם שינוי משמעותי בשיעור זה.

 

מעבר לכך, מבין השכירות בענפי ההייטק, רבות עובדות במשרות אדמיניסטרציה ובתחום משאבי האנוש ולא בתחומי הליבה כמו פיתוח תוכנה וחומרה, בהם השכר גבוה במיוחד. כך, מבין השכירות בהייטק, רק 36% הן כאלה שמשלח היד שלהן שייך לתעשייה, זאת לעומת 56% מקרב הגברים.

הבעיה מתחילה כבר בתיכון הבעיה מתחילה כבר בתיכון

 

על פי הסקירה, סיבה מרכזית למיעוט הנשים המועסקות בהייטק היא שפחות נשים בוחרות ללמוד את המקצועות המדעיים הרלוונטיים - במיוחד מדעי המחשב, מתמטיקה, הנדסה ופיזיקה - קודם ברמת 5 יחידות בבית הספר התיכון, ואח"כ במסגרות ההשכלה הגבוהה. למרות שנשים מהוות רוב בקרב כלל הסטודנטים, הן מהוות מיעוט בתחומי הלימוד הרלוונטיים לתעשיית ההייטק. למיעוט הנשים בתעשיית ההייטק השפעה לא מבוטלת על אי השוויון בשכר בין נשים לגברים וכן על פריון העבודה וצמיחת המשק.

 

בעוד נערות מהוות 47% מבין תלמידי חמש יחידות מתמטיקה בתיכון, הן מהוות רק 37% מבין תלמידי פיזיקה ברמת חמש יחידות ורק 31% מבין תלמידי חמש יחידות במדעי המחשב . מנגד, נערות מהוות רוב בקרב תלמידי ביולוגיה וכימיה. כלומר, אין הבדל משמעותי במספר הנערות שלומדות מתמטיקה ומקצוע מדעי מוגבר נוסף בתיכון, ההבדל הוא בבחירת המקצועות - ביולוגיה וכימיה לעומת פיזיקה ומחשבים. בהקשר זה, מעניין לציין כי במגזר הערבי המצב שונה - נערות ערביות בוחרות בלימודי הגברה במתמטיקה ובמדעים יותר מנערות יהודיות ובצורה מובהקת יותר מנערים ערבים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x