$
חדשות טכנולוגיה

"שארפ הסתירה מידע קריטי על מצבה הפיננסי"

מקורות בפוקסקון, שמתכוונת לרכוש את החברה היפנית, מדווחים כי שארפ הסתירה מהם שורה של התחייבויות וסיכונים פיננסיים בסך 3 מיליארד דולר. מנכ"ל שארפ טס לסין במטרה להציל את העסקה

הראל עילם 12:3328.02.16

פוקסקון הסינית ושארפ היפנית מנסות לשקם את המגעים ביניהן ולהשלים את עסקת הענק הנרקמת בימים אלו, בעוד שמניית שארפ ממשיכה לרדת בהתמדה. "וול סטריט ג'ורנל" דיווח במהלך סוף השבוע שמנכ"ל שארפ, קוזו טאקאשהי, טס בבהילות לשנז'ן בסין כדי להיפגש עם יו"ר פוקסקון, טרי גאו, לאחר שהתגלה כי שארפ הסתירה פרטים פיננסיים קריטיים מהנהלת החברה הסינית.

בשבוע שעבר אישר דירקטוריון שארפ את העסקה, במסגרתה פוקסקון תרכוש את החברה היפנית תמורת 6.2 מיליארד דולר, ואילו שארפ תהפוך לחטיבת-בת עצמאית של הון האי, חברת האם הטייוואנית של פוקסקון הסינית. מאז נראה שהעסקה עומדת להתפוצץ. המועד האחרון להשלמת העסקה צפוי להיות מחר (ב'), 29 לפברואר, אבל לפי ה"וול סטריט ג'ורנל", שתי החברות דחו את המועד ל-7 למרץ.

 

מפעל של פוקסקון בסין. לא בטוח שאפשר להציל את העסקה מפעל של פוקסקון בסין. לא בטוח שאפשר להציל את העסקה צילום: בלומברג

 

באוגוסט האחרון התפרסמו לראשונה דיווחים לפיהם פוקסקון, אחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם המתמחה ביצור והרכבת מוצרים אלקטרוניים עבור חברות טכנולוגיה כגון מיקרוסופט ואפל, מעוניינת לרכוש את שארפ – אחת מיצרניות רכיבי המסכים העיקריות של פוקסקון. פוקסקון ושארפ כבר שיתפו פעולה בעבר ואפילו הקימו ביחד מפעל ליצור מסכים. פרטי העסקה נחשפו לראשונה לפני כחודש, וכאמור לפני מספר ימים דירקטוריון שארפ אישר את התוכנית.

 

אולם מאז יחסי שתי החברות עלו על שרטון. מקורות המקורבים לעסקה דיווחו כי רק לאחר אישור המתווה, שארפ חשפה במפתיע שורה של התחייבויות וסיכונים פיננסיים בנזק פוטנציאלי כולל של עד 3.1 מיליארד דולר – שכוללים בין השאר מיסים שלא שולמו לממשלה היפנית, הפסדים פוטנציאליים במידה ולקוחות ממשלתיים ביפן יחתכו את החוזים שלהם עם שארפ לאחר שהיא תהפוך לחברה סינית, וכן מספר תביעות פטנטים ותביעות על הפרת קניין רוחני שעדיין נמצאות כנראה בשלב הדיונים. מקורות בפוקסקון אמרו ל"וול סטריט ג'ורנל" שטרי גאו והעובדים שלו "התחרפנו" כאשר קיבלו את המידע משארפ.

 

שארפ דחתה את הטענות וציינה כי היא חשפה את כל הסיכונים שעליה להכריז עליהם בתוצאות הרבעוניות האחרונות שלה. אבל מספר שעות לאחר מכן, ביום רביעי האחרון, פוקסקון הודיעה כי רק באותו יום היא קיבלה "מידע קריטי" ש"לא נחשף במגעים בין שתי החברות עד כה". בתגובה, מניית שארפ צנחה ב-11%, ובסך הכל קרסה ב-25% במהלך השבוע האחרון.

 

במידה והעסקה תפול, שארפ עלולה למצוא את עצמה ללא אלטרנטיבה. ממשלת יפן, דרך גוף ההשקעות שלה, ניסתה לשקם את שארפ על ידי צירופה למיזם הממשלתי Japan Display, אבל דירקטוריון שארפ דחה את ההצעה ובחר את העסקה האלטרנטיבית של פוקסקון. מאז, ממשלת יפן כבר פיזרה את הצוות האחראי לביצוע עסקאות ומיזוגים ב-Japan Display, וקשה להאמין ששארפ תצליח לחזור בה בזמן – במיוחד בהתחשב בחובות האדירים שצברה ובמצבה הפיננסי הנוכחי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x