$
הייטק והון סיכון

Insert נחשפת: החברה החדשה של היזמים הסדרתיים שחר קמיניץ ושלמה קרמר

החברה מפתחת מערכת דמויית WIX המאפשרת למנהלים לערוך שינויים באפליקציות המובייל שלהם ולהוסיף יכולות מודולריות תוך דילוג על מפתחי התוכנה

אסף גלעד 16:0217.02.16

היזם הסדרתי שחר קמיניץ, מייסד Worklight שנמכרה לפני 4 שנים ל-IBM תמורת 95 מיליון דולר, חשף אתמול (ד') את חברת הסטארט-אפ החדשה שהקים במימון של 5 מיליון דולר מהמשקיעים הסדרתיים שלמה קרמר, מיקי בודאי ורקש לונקאר. זהו שיתוף הפעולה השני של קמיניץ עם קרמר, שהשקיע גם בוורקלייט בתחילת דרכה והיה שותף לאקזיט.

אינסרט נותרה בשנה האחרונה מתחת למעטה של ערפל תקשורתי וכעת מתברר כי החברה מפתחת מערכת דמויית WIX המאפשרת למנהלי שיווק ומנהלי מוצר בארגונים לערוך שינויים באפליקציות המובייל שלהם ולהוסיף יכולות מודולריות במהירות ותוך דילוג על מפתחי התוכנה. 

שלמה קרמר. שיתוף פעולה שני עם שחר קמיניץ שלמה קרמר. שיתוף פעולה שני עם שחר קמיניץ צילום: שרון ברקת

 

שחר קמיניץ מספר ל"כלכליסט" כי אינסרט בנויה על הלקחים שלמד בתקופותו ב-IBM וקודם לכן בוורקלייט. "אנשי השיווק נותרים בדרך כלל מתוסכלים מאי היכולת שלהם לבצע שיפורים מהירים באפליקציות שנותנות שירותים ללקוחות, כמו אפליקציות של בנק או חברות תיירות", מספר קמיניץ. "מחזורי הפיתוח והפרסום ארוכים מדי".

 

המערכת של אינסרט מציעה למנהלי השיווק והמוצר ארגז כלים של יכולות גנריות, אותן הם יכולים לשלב באפליקציות גם בלי לערב את כל מעגלי הפיתוח: למשל, תהליך של קליטת משתמשים חדשים (on boarding) הכולל הדרכה שלהם והובלתם בין המאפיינים החדשים של האפליקציה; פנייה נוספת למשתמשים שעמדו לבצע עסקה אך סגרו את האפליקציה ברגע האחרון (retargeting); סקרים וקופונים. כיום מציעה אינסרט יותר מ-50 אבני בניין מודולריות לאפליקציות.

 

כדוגמה לשימוש במערכת של אינסרט, מציג קמיניץ אפליקצייה של בנק. "אפליקציות בנקאיות כוללות יכולות מתוחכמות רבות שהבנק היה רוצה שישתמשו בהם, אבל כמעט כל המשתמשים נכנסים רק כדי לבדוק את יתרת החשבון שלהם. אנשי השיווק ומנהלי המוצר מנסים לשער מדוע ולאחר מכן יכולים להוסיף רכיב מודולרי לאפליקציה שיודיע למשתמשים על האפשרויות הרבות והנוספות שקיימות באפליקציה. אם ההנחה היא שהמשתמשים לא מכירים את הפונקציות הנוספות, אנחנו נבליט להם אותן או שנשלח להם הודעת תזכורת, ואם ההנחה היא שהם מתקשים בהפעלת האפליקציה נשלח להם סרטון וידיאו אוטומטי שידריך אותם בשימוש", אומר קמיניץ.

 

למרות שמדובר בעיוות מסוים של מעגל העבודה המסודר בארגון, קמיניץ מסביר שהדבר מאפשר לכל אחת מהמחלקות להתמקד במומחיות שלהן. "אמנם, השירות הזה מעניק לאיש השיווק או למנהל המוצר כח רב, אבל בעצם אנחנו מאפשרים למפתחים להתמקד ביכולות הליבה של האפליקציות ולמנהלי השיווק לשחק עם המעטפת, כאשר האחריות שלנו הוא לראות שאנחנו לא מובילים לשבירת האפליקציה ולא מקלקלים דבר. איש השיווק יכול לבצע בדיקה של פעילות האפליקציה לפני שהוא משחרר אותה לפעילות תפעולית".

 

המערכת של אינסרט תומכת במערכות ההפעלה אנדרואיד ו- iOS על כל הגרסאות שלהן. על גבי טכנולוגיה זו מתקיים ממשק דמוי WIX המאפשר להוסיף אבני בניין. בחברה עובדים עם אפליקציות נייטיב בלבד, בניגוד לאפליקציות מבוססות HTML5.

 

אינסרט אינה החברה הישראלית היחידה שמאפשרת לשנות אפליקציות תוך כדי פעילותן. גם הסטארט-אפ Rollout.io של קרן קיינן ישראל וחממת אקספלור מאפשר למפתחים לתקן באגים בזמן אמת ללא צורך בהוצאה של גרסאות חדשות הנדרשות לאישור מיוחד של אפל וגוגל.

 

אינסרט מעסיקה 30 עובדים ביקום, בסמוך למשרדי Worklight בטרם האחרונה נרכשה על ידי IBM. היא מצויה בשלב בטא עם 10 לקוחות בארה"ב ואירופה ומיועדת לאפליקציות של נותני שירותים בעלי חצי מיליון משתמשים ומעלה. בכוונתה להכפיל את מספר העובדים בחברה עד סוף השנה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x