$
סטארט-אפים והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

טק־קוד הסינית נכנסת לשוק הצפוף של משרדים ליזמים בתל אביב

שוק השכרת המשרדים לסטארט־אפים מקבל שחקן חיזוק: טק־קוד תפתח מתחם בקרבת שדרות רוטשילד המיועד לחברות שעשויות להצליח בשוק הסיני. הענקית הסינית תציע מתחמי עבודה בחצי מהעלות הנהוגה כיום

מאיר אורבך 07:0909.02.16
טק־קוד (TechCode) הסינית, המציעה מתחמי עבודה לסטארט־אפים וליזמים, תפתח באמצע החודש הבא את מתחם העבודה הראשון שלה בישראל, כך נודע ל"כלכליסט". בימים אלה החברה מגייסת חברות שיישבו במתחם שייפתח בבית בכר ברחוב נחלת בנימין, מבנה לשימור הצמוד לבניין המשרדים היוקרתי רוטשילד 22, שבו נמצאים משרדי פייסבוק. טק־קוד מתמקדת בחברות בעלות סיכוי להצליח בשוק הסיני.

 

טק־קוד מצטרפת לשלוש שחקניות בולטות בענף השכרת המשרדים בישראל. המוכרת ביותר היא וויוורק שפעילה בעיקר בארה"ב ומפעילה ארבעה מרכזים בישראל. הוותיקה היא רג'יס, תאגיד בינלאומי שמשכיר משרדים בשבעה אתרים בישראל. מיינדספייס מפעילה שני אתרים בתל אביב ומקימה מתחמים בגרמניה. החברות מציעות עמדות עבודה משולחן, דרך חדר ועד מתחמים, לצד שירותי משרד ותשתיות נוספות.

 

לפי הערכות, שכר הדירה במתחם של טק־קוד ינוע בין 200 ל־300 דולר לכיסא. מנכ"לית החברה הולו זנג הדגישה אתמול בשיחה עם "כלכליסט" כי "בניגוד לוויוורק, שכר הדירה אינו עיקר ההכנסה שלנו ואינו מכסה את ההוצאות. עיקר הפעילות שלנו הוא האקסלרטור והחיבור עם החברות הישראליות". החברה תספק לחברות במתחם גישה למשקיעים סינים, ביקורי משלחות וקשרים עם יצרנים, פארקי תעשייה, מפיצים, וחברות ייעוץ ושיווק לשוק הסיני.

בית בכר שבו ייפתח המתחם. הקפידו לשמר את האלמנטים ההיסטוריים בית בכר שבו ייפתח המתחם. הקפידו לשמר את האלמנטים ההיסטוריים צילום: אוראל כהן

 

החברה מתעניינת בסטארט־אפים שעוסקים בטכנולוגיה רפואית, אינטרנט של הדברים, ביג דאטה ומציאות וירטואלית. "יש שלושה קריטריונים עיקריים לקבלה", הוסיפה זנג. "הראשון הוא טכנולוגיה חדשנית ברמה עולמית, השני הוא סיכוי ההצלחה בסין והשלישי הוא שהחברה קרובה למוצר שאפשר למכור". לדבריה, בשלב הראשון לא יוקם אקסלרטור. "נקים אותו בשיתוף המשרד בסין לאחר שנתבסס כאן", הסבירה.

 

טק־קוד החלה לפעול ב־2015 והיא מפעילה ארבעה מרכזים בסין, וכן בברלין, סיאול, ומאונטיין וויו (קליפורניה). עד סוף השנה תקים מרכזים בעוד שבע מדינות. לפי נתוני החברה, יותר מ־200 חברות משתמשות בשירותיה, ועד כה הן גייסו יותר מ־70 מיליון דולר.

 

 

גלעד נס, מנהל התוכניות בטק־קוד ישראל, אמר כי "איננו מתחרים באקסלרטורים קיימים אלא משלימים אותם. אנחנו מסייעים לחברות לפרוץ לשוק הסיני. מתחם העבודה משמש בסיס ומאפשר לנו לשמור על קשר עם החברות".

 

החברה שכרה את כל בית בכר, ששטחו 1,400 מ"ר. השימור שלו נעשה במסגרת בניית רוטשילד 22. האדריכליות עינת לשם ושמרית פלורסהיים ממשרד האדריכלות box-es, יחד עם חברת הבנייה המודלורית ישראמרין, שהופקדו על התכנון והביצוע במקום, הקפידו לשמר את האלמנטים ההיסטוריים של בית בכר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x