$
הייטק והון סיכון

אחרי השקעה של 27 מיליון ד': ויולה מעמידה את דגניה סיליקון על המדף ב-300 מיליון ד'

לפני כחמש שנים רכשה קרן ההון הפרטית ויולה 40% מהחברה ששיקפו לה שווי של 67.5 מיליון דולר. דגניה סיליקון מקיבוץ דגניה ב' מתמחה בייצור קטטרים מסיליקון ושתלים רפואיים שונים

אסף גלעד 07:1903.02.16

חמש שנים לאחר שרכשה 40% ממניותיה, מעמידה קרן ההון הפרטית ויולה (Viola Private Equity) את חברת הציוד הרפואי דגניה סיליקון למכירה. לפי ההערכה, תג המחיר שהוצמד לחברה עומד על כ־300 מיליון דולר — מה שמשקף לחברה צמיחה נאה ביחס לשווייה לפני חמש שנים, שעמד על כ־68 מיליון דולר. ההערכה היא כי ויולה תציע לקרנות פרייבט אקוויטי זרות לרכוש את החברה במטרה להגדיל משמעותית את הייצור והמכירות.

 

דגניה סיליקון מקיבוץ דגניה ב' מתמחה בייצור קטטרים מסיליקון ושתלים רפואיים שונים. החברה מפעילה מרכז פיתוח בדגניה ומייצרת בהודו. לפני כחמש שנים עמד מחזור ההכנסות של החברה על כ־50 מיליון דולר. בשנה שעברה עמדו מכירות דגניה סיליקון על כ־100 מיליון דולר, רובן ככולן ביצוא לחברות ציוד רפואי בארה"ב ובאירופה.

 

יו"ר דגניה סיליקון יונתן קולבר. אופציה לאקזיט הגדול בתולדות הקרן יו"ר דגניה סיליקון יונתן קולבר. אופציה לאקזיט הגדול בתולדות הקרן

  

אם דגניה תמצא רוכש שיסכים לשלם את הסכום שאותו היא מבקשת, זה צפוי להיות האקזיט הגדול ביותר של ויולה עד כה. ויולה לקחה פוזיציה גדולה בחברה, ומינתה את השותף יונתן קולבר לתפקיד יו"ר החברה. בשנה שעברה מכרה הקרן את חברת טכנולוגיות הווידיאו אורעד תמורת 68 מיליון דולר ואת חברת התוכנה זנד טכנולוגיות במחיר הפסד של מיליוני דולרים בודדים. אקזיטים קודמים כוללים גם את הנפקת מטומי שהתקשתה להתרומם, מכירת מובייל אקסס בתמורה ל־175 מיליון דולר, ואת מכירת האחזקות בעמיעד.

 

ההשקעה בדגניה סיליקון התבצעה מהקרן הראשונה של ויולה פרייבט אקוויטי, כשבקרן השנייה מתמקדת הקרן פחות בחברות קיבוציות מהתעשייה ויותר בחברות הייטק ומסחר אלקטרוני.

 

ויולה הוקמה ב־2008 ומנוהלת על ידי הראל בית־און, יונתן קולבר, סמי תותח ואייל שירן, ומנהלת יותר מ־410 מיליון דולר בשתי קרנות. מוויולה ומדגניה סיליקון לא נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x