$
חדשות טכנולוגיה

מהנדסים ישראלים מפתחים את האינטרנט האלחוטי המהיר בעולם

שיתוף פעולה בין מהנדסים של אינטל וקוואלקום בדק בהצלחה שימוש בשבבי תקשורת שתומכים בפרוטוקול ad, שמאפשר תקשורת במהירות של 4.6 גיגה-ביט לשנייה

הראל עילם 14:3502.02.16

קוואלקום ואינטל, שתי יריבות ותיקות בתחום השבבים, הכריזו היום (ג') על אבן-דרך חשובה בדרך להשקה של דור חדש לחלוטין בתקשורת אלחוטית. זאת בזכות העבודה המשותפת של מהנדסים ישראלים מבית אינטל וקוואלקום.

ב-2009, תאגיד של כמה חברות תקשורת ושבבים הכריזו על 802.11ad, פרוטוקול מהיר במיוחד לתקשורת ויי-פיי ביתית. ad אמור היה לספק תקשורת אלחוטית יציבה במהירויות כמעט בלתי נתפסות באותם ימים: עד 5 גיגה-ביט לשנייה ובתיאוריה אפילו עד 10 גיגה-ביט. זאת מהירות גבוהה פי מאה מתקן התקשורת g שעדיין נפוץ ברוב חיבורי הווייפיי בארץ ובעולם, ופי עשר מהמהירות בפועל של תקן התקשורת ac החדש יותר.

אבן דרך חשובה בדרך לדור חדש של אינטרנט אלחוטי אבן דרך חשובה בדרך לדור חדש של אינטרנט אלחוטי צילום: שאטרסטוק

 

במסגרת שיתוף הפעולה בין אינטל וקוואלקום, מהנדסים משתי החברות עבדו יחד במשך חודשים ובחנו במשותף את שבבי התקשורת שכל אחת פיתחה, שבבים שתומכים בפרוטוקול ad. אבי-הטיפוס שהשתמשו בשבבים תקשרו אחד עם השני בהצלחה במהירויות של 4.6 גיגה-ביט לשנייה. מכאן, הדרך לשילוב פרוטוקול ad במכשירי הסלולר והמודמים שכל אחת מהחברות מייצרת היא קצרה יחסית.

 

בהודעה המשותפת שלהן, אינטל וקוואלקום הסבירו כי המהירויות של תקן כגון ad הכרחיות לדור הבא של מכשירים מחוברים – כמו היכולת לשדר סרטוני וידאו באיכות 4K ממכשיר למכשיר או לאפשר לסמארטפון להקרין בצורה אלחוטית ובזמן אמת את התצוגה שלו על גבי מסך 4K גדול יותר. הדבר חשוב גם עבור מוצרי מחשוב לביש מסויימים שדורשים חיבורים יציבים ומהירים במיוחד, כגון משקפיים חכמים התומכים במציאות מדומה (VR) ומציאות מוגברת (AR).

 

למרות ההתקדמות המרשימה בתחום התקשורת האלחוטית בשנים האחרונות, ובמיוחד עצם העובדה שרשתות ויי-פיי נמצאות כיום בכמעט כל מקום, ad כתקן עדיין לא הצליח לתפוס תאוצה. תקשורת הוויי-פיי האלחוטית מהירה פחות מסוגי חיבורים אחרים: בחו"ל ובישראל נפרסות בימים אלו רשתות תקשורת מבוססות סיבים אופטיים במהירויות של גיגה-ביט, מהירויות שהנתבים בבית לא יכולים לספק לרשת המקומית, ובמקרים רבים משתמשים מגלים כי חיבור הסלולר LTE שלהם מהיר יותר מרשת הוויי-פיי המקומית.

 

פרוטוקול ad עובד עם תדרים גבוהים במיוחד של 60 גיגה-הרץ ומעלה, לעומת פרוטוקולי ויי-פיי נוכחים שעובדים בתדרים של 2.4 ו-5 גיגה-הרץ. יש כיום יותר ויותר עניין בתעשייה שימוש בתדרים גבוהים לתקשורת סופר-מהירה – כך למשל, גוגל עובדת על פיתוח מל"ט שעושה שימוש בתדרי 28 גיגה-הרץ לשידורים במהירויות של גיגה-ביט לשנייה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x