$
חדשות טכנולוגיה

טושיבה תמכור חלק מחטיבת השבבים שלה

החברה היפנית לא מצליחה להתאושש משערוריית החשבונאות שנחשפה בקיץ שעבר. היא נמצאת כעת במגעים למכירת חטיבת השבבים המוטמעים שלה לבנק הממשלתי של יפן

הראל עילם 11:2624.01.16
חברת טושיבה היפנית ממשיכה לנסות ולהמציא את עצמה בעקבות שערוריית החשבונאות שנחשפה בקיץ 2015. לפי סוכנות הידיעות רויטרס, החברה נמצאת כעת במגעים למכירת חלק מחטיבת השבבים שלה לידי הבנק הממשלתי המקומי Development Bank of Japan (או DBJ). בטושיבה אישרו את הדיווח אבל אמרו שעדיין לא הגיעו להחלטה בנוגע לעסקה.

מדובר בחטיבת השבבים המוטמעים של טושיבה, המיועדים בעיקר לקטגוריות מוצרים כגון בית חכם, מכוניות חכמות וציוד תעשייתי. החטיבה הכניסה 2.78 מיליארד דולר בשנה הפיסקלית האחרונה אבל רשמה הפסד כספי. חטיבת השבבים האחרות של טושיבה, בעיקר חטיבת האחסון (העוסקת בזכרון פלאש ומבוססת על רכישת חברת OCZ ב-2014), לא צפויות לעבור שינוי בעקבות העסקה. חטיבת האחסון, יחד עם חטיבת האנרגיה הגרעינית, מהוות כיום את עיקר הפעילות של טושיבה.

 

 צילום: יצרן

 

ביולי 2015 התגלה כי שורה של בכירים בטושיבה, ביניהם מספר מנכ"לים, ניפחו בצורה משמעותית את הכנסות החברה ואת ההוצאות האישיות שלהם. בסך הכל, היקף ההכנסות נופח בהיקף שמוערך ב-1.3 מיליארד דולר. ממשלת יפן החלה בחקירה רשמית כנגד החברה, מנכ"ל החברה דאז היסאו טאנקה ומספר חברי דירקטוריון התפטרו ומניית החברה הוסרה מאינדקס החברות המובילות בבורסת טוקיו. המניה קרסה ב-48% במהלך 2015 ואיבדה כ-8 מיליארד דולר משוויה.  

 

גם לפני השערורייה, טושיבה רשמה הפסדים משמעותיים מספר שנים ברצף. כבר ב-2011 החברה מכרה את חטיבת המסכים שלה למיזם הממשלתי Japan Display. בדצמבר האחרון נודע כי החברה תסגור גם חטיבת הטלוויזיות שלה ותפטר כ-7,000 עובדים. זה לא הכל – דיווחים עיקשים מהחודשים האחרונים טוענים שהחברה תמכור את חטיבת המחשבים האישיים שלה למיזם משותף של מספר חברות יפניות ואת חטיבת המצלמות שלה לידי סוני.

 

מצבה של טושיבה והעתיד של רוב חטיבות המוצרים שלה משקפים מבחינות רבות את מצבה של התעשייה היפנית כולה. הממשלה המקומית מנסה כעת לשקם את התעשייה – Japan Display, שאיגד תחת חברה אחת את שלושת יצרניות המסכים היפניות שבעבר גלגלו מיליארדי דולרים, היה אחד הנסיונות הראשונים לכך. הממשלה מנסה לסייע גם לשארפ, שנמצאת במצב דומה, והיא זו שעומדת מאחורי המיזם המתארגן בתחום המחשבים האישיים ובאופן עקיף, גם מאחורי רכישת חטיבת השבבים. בנק DBJ רכש בעבר גם את חטיבת השבבים של סייקו ולפי ההערכות מעוניין להקים מיזם שבבים יפני בדומה ל-Japan Display. 
בטל שלח
    לכל התגובות
    x