$
מכשירים ומדריכים

VUZE: מצלמת התלת-ממד הישראלית שהרשימה ב-CES

המצלמה של חברת HumanEyes מורכבת למעשה מ-8 מצלמות היקפיות ומיועדת לשוק הביתי. בתערוכה בלאס וגאס היא זכתה בפרס Last Gadget Standing

עוזי בלומר 09:3022.01.16

בתערוכת CES שהתקיימה בלאס וגאס בתחילת החודש זכתה מצלמת VUZE בפרס "Last Gadget Standing". המצלמה, שפותחה ע"י החברה הישראלית HumanEyes Technologies, מצלמת ב-360 מעלות ותלת ממד, ומתמחה בעיבוד תמונה וראיית מחשב.  

מדובר במצלמה ראשונה מסוגה שמיועדת לשוק מוצרי האלקטרוניקה הביתי ולא לזה המקצועי, ובהתאם, כשתצא לשוק מחירה אמור להיות נמוך מ-1,000 דולר. לדברי שחר בן נון, מנכ"ל החברה, המצלמה זכתה להתעניינות רבה מצד יצרנים גדולים בעולם במהלך התערוכה.

 


 

VUZE מאפשרת לכל משתמש ביתי לצלם ולצפות בתוכן וידיאו ב-360 מעלות ובתלת ממד, ללא צורך בציוד יקר נוסף. בתוצר הצילום ניתן לצפות באמצעות משקפי תלת ממד מכל סוג או באמצעות הטענת הקובץ לנגן תלת ממד ביוטיוב, או לכל נגן תלת ממד אחר. המצלמה מצלמת גם דו ממד, והמשתמש יכול לבחור את הטכניקה המועדפת עליו. VUZE מורכבת למעשה מ-8 מצלמות HD שמצלמות בצורה היקפית ו"תופרות" את קבצי הווידיאו שלהן לקובץ היקפי אחד, באיכות K4, באמצעות תוכנה שפועלת באופן דומה לתהליך שבו המוח מעבד את הגירוי הוויזואלי שמתקבל מהעין. עיבוד התמונה נעשה כמעט באופן מידי: עיבוד דקה של חומר מצולם אורך כדקה.

 

המצלמה תשווק יחד עם משקפי תלת ממד, תוכנת עריכה שנקראת "סטודיו" ומוט סלפי שהופך לחצובה קטנה, שהחברה רשמה עליו פטנט. ניתן לשלוט במצלמה גם באמצעות אפליקציית אנדרואיד או iOS, באמצעותה יכול המשתמש לראות מה מצולם בכל אחת מ-8 המצלמות ולבחור מה לערוך ומה למחוק.

 

להערכת החברה, שוק מוצרי התלת ממד הבידוריים צפוי לצמוח להיקף של 74 מיליארד דולר עד שנת 2020, ופלח מוצרי המציאות הווירטואלית צפוי לצמוח בתוכו באותה תקופה ל-30 מיליארד דולר. מנועי הצמיחה של התחום הזה יהיו, בין השאר, משחקים חדשים, שידורי ספורט בתלת ממד, שידורי הופעות של אמנים מובילים, תחום החינוך ותחום הרפואה. (הדמיית ניתוחים, ניתוחים באמצעות רובוטים, טיפול בפחדים, ותרגול טכניקות שונות).

 

מייסד החברה הוא פרופ' שמואל פלג מהאונ' העברית בירושלים, והיו"ר הוא בני לנדא, מייסד אינדיגו. מטה החברה נמצא באונ' העברית בירושלים. 
בטל שלח
    לכל התגובות
    x