$
הייטק והון סיכון

ForeScout מגייסת 76 מיליון דולר לפי שווי של מיליארד דולר

חברת הסייבר הישראלית הוותיקה הפכה לחד-קרן. ייתכן מאוד שאחרי הגיוס תמשיך להנפקה בנאסד"ק, שכן מאחוריה עומדת כעת קרן וולינגטון, אחת מהקרנות הפיננסיות הגדולות בארה"ב

אסף גלעד 16:0421.01.16

חברת הסייבר הישראלית הוותיקה פורסקאוט מקבלת תג מחיר של מיליארד דולר בסיבוב גיוס חדש בן 76 מיליון דולר, בהובלת קרן וולינגטון. לכאורה מדובר בחד-קרן ישראלי נוסף שמתווסף לבועת הסייבר הישראלית, אלא שפורסקאוט היא גם חברה מכניסה שמגלגלת 125 מיליון דולר בשנה, כך לפי הודעתה אחר הצהריים (ה'). היקף הכנסות שכזה מעמיד את פורסקאוט כאחת מחברות הסייבר המכניסות ביותר בישראל לצד חברות כמו צ'קפוינט וסייבר ארק שגם השנה צפויה להכניס סכום דומה לכך.  

ייתכן מאוד שזהו הגיוס שיקח את פורסקאוט כל הדרך עד להנפקה בנאסד"ק שהחברה מעוניינת לבצע כבר כמה שנים. רק באוגוסט האחרון נחשף ב"כלכליסט" כי החברה בוחנת הנפקה, אלא שהתהליך טרם יצא לפועל, ועם חוסר הוודאות שקיים בשוק ההון כלל לא בטוח שכדאי לחברה לבצע את המהלך. כעת, היא מצויידת במספיק מזומנים שיוכלו להספיק לה גם לתקופות קשות אך גם בכדי לקחת אותה להנפקה אפילו בעוד שנה, כאשר מאחוריה עומדת אחת מהקרנות הפיננסיות הגדולות בארה"ב שלוקחות בדרך כלל פוזיציות מהותיות בחברות שמיועדות להנפקה. בסך הכל, יש לפורסקאוט את כל הקלפים כדי לאפשר לעצמה להחליט מתי היא מעוניינית להנפיק: היא פועלת בשוק הנכון, היא צומחת ב- 50% בשנה, ועומדים מאחוריה משקיעים גדולים.

 

עובדי חברת פורסקאוט עובדי חברת פורסקאוט צילום: אוראל כהן

 

עיקר הגיוס נועד להרחיב את דריסת הרגל של פורסקאוט גם בשוק המתפתח של אינטרנט הדברים (IoT), שוק שבו ארגוני ענק וחברות נדרשים לתקשר עם מכשירים חכמים כמו נתבים, מכשירי מובייל שונים, מחשוב לביש או שעונים חכמים.

 

פורסקאוט מתמחה במערכות לבקרת גישה של כל המכשירים המנסים להתחבר לרשת, ומנוהלת על ידי האמריקאי מייקל דה-סזארה, לשעבר נשיא חברת האבטחה מקאפי שנרכשה על ידי אינטל. הייחודיות בפורסקאוט הוא היכולת שלה לנטר כל פעילות ברשת ללא צורך להתקין תוכנה ייעודית על כל מכשיר, יתרון מובנה כאשר מדובר ברשת ארגונית שמתחברת לטלפונים ניידים רבים ולמכשירים היקפיים שמביאים איתם עובדים לעבודה. בצורה שכזו יכול מנהל האבטחה בארגון להרגיש בטוח יותר לאפשר חיבור של התקנים חיצוניים למערכת כיוון שפורסקאוט תדע בדיוק מה מסתתר בו.

 

רמי קליש. פיטנגו רמי קליש. פיטנגו צילום: מיקי נועם אלון

 

טכנולוגיות אבטחת המידע שמפתחת פורסקאוט הן למעשה הדבק שמחבר בין כל יישומי אבטחת המידע המותקנים בארגונים. המערכת של החברה יושבת בלב הארגון ומתחברת לכמאה מערכות אבטחת מידע שונות. ברגע שהחברה מזהה פגיעה באחת המערכות האלה היא מפעילה באופן אוטומטי סריקה מהירה לזיהוי אזורים פגיעים אחרים ומנטרלת כל אפשרות להמשך התקיפה ולפגיעה נוספת במחשבי הארגון.

 

את החברה הקימו בשנת 2000 עודד קומאי, דורון שקמוני וחזי ישורון, אך את ההצלחה הגדולה שלה היא צברה בחמש השנים האחרונות, ונהנית מגידול של 50% קבצב הגידול השנתי שלה. המערכת שלה הפכה כה פופולרית לניהול גישה והרשאות בארגונים עד כי היא נפוצה כמעט בקרב כל הבנקים וחברות הפיננסים הגדולות בארה"ב.

 

החברה מנוהלת מארה"ב על ידי מנכ"ל אמריקאי, אך היא שומרת על דנ"א ישראלי ומרכז הפיתוח שלה ממוקם ברמת החייל בתל אביב ומעסיק 150 איש. את גיוס הענק הובילה קרן וולינגטון, אותה הקרן שרכשה בחודש מאי מניות בחברת התרופות מיילן שככל הנראה רואה בפורסקאוט כמועמדת להנפקה. קודם לגיוס הענק גייסה פורסקאוט סך הכל 80 מיליון דולר מפיטנגו, אקסל ואמדאוס. היא נחשבת לאחת מחברות הסייבר הבולטות של פיטנגו, כאשר את הסיבוב ההשקעה הראשון בה הוביל רמי קליש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x