$
IT בישראל

יצרנית השבבים הישראלית ואלנס מסתערת על שוק הרכב

הטכנולוגיה של החברה מהוד השרון מאפשרת להעביר מידע במהירות גבוהה. לאחרונה גייסה החברה 20 מיליון דולר כדי להעמיק את פעילותה בשוק הרכב, ובתערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם CES היא תכריז על שיתוף פעולה עם GM ומרצדס

מאיר אורבך 08:4406.01.16

תחום הרכב האוטונומי הוא כיום הגביע הקדוש של ההייטק הישראלי. ההצלחה של מובילאיי הישראלית וההתעניינות העצומה של ענקיות כגוגל ואפל הביאו חברות ישראליות נוספות לתחום הלוהט. אחת המבטיחות שבהן היא יצרנית השבבים ואלנס (Valens), שהוקמה ב־2006 ומגייסת כעת 20 מיליון דולר ממשקיעיה הקיימים - קרנות ההון סיכון הישראליות ג'נסיס ומאגמה ונצ'רס שהשקיעו בחברה מתחילת הדרך, קרן אביב ונצ'רס, אמיתי ונצ'רס וכמה משקיעים פרטיים - כדי להעמיק את פעילותה בתחום זה.

 

הטכנולוגיה של החברה, שנקראת HDBaseT, מאפשרת להעביר קובצי וידיאו ודאטה בקצב גבוה של עד 8 ג'יגה־בייט לשנייה. הטכנולוגיה של החברה מאפשרת לה להעביר וידיאו ברמה של טכנולוגיית HDMI - שלרוב מוגבלת למרחק של 10 מטרים - למרחקים גדולים יותר, וזאת באמצעות כבל אחד במקום כמה כבלים. הטכנולוגיה של החברה מאפשרת למערכות בידור ולמערכות אחרות, למשל מערכות ניווט ובטיחות שמותקנות ברכב, לפעול באיכות ובמהירות גבוהה יותר ולהיות אפקטיביות יותר.

 

החברה זכתה בפרס ה־Emmy בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם CES שמתקיימת בימים אלו בלאס וגאס. הפרס ניתן לה על תרומת הטכנולוגיה שלה לשיפור איכות הצפייה בטלוויזיה. במהלך התערוכה החברה צפויה להכריז על שיתופי פעולה משמעותיים עם יצרנית הרכב הגדולה בעולם ג'נרל מוטורס ועם דיימלר־בנץ, יצרנית מרצדס, שהצטרפו לברית הטכנולוגית שבה שותפה החברה לצד חברות רבות שהן לקוחותיה.

 

השבב של ואלנס. יחולל זינוק דרמטי? השבב של ואלנס. יחולל זינוק דרמטי? צילום: אתר החברה

 

עם הקמתה התמקדה החברה בשוק הבידורי שמניב לה הכנסות של עשרות מיליוני דולרים. מנכ"ל החברה דרור ירושלמי אמר ל"כלכליסט" כי "אחרי שראינו שהטכנולוגיה שלנו מצליחה לייצר הכנסות ורווחים משמעותיים חיפשנו אפיקים חדשים". הנהלת החברה זיהתה את שוק הרכב כאפיק פוטנציאלי משמעותי: "החלטנו להתחיל לפעול בשוק הרכב האירופי, שם יש פתיחות רבה יותר לטכנולוגיות חדשות. הבדיקה שערכה דיימלר־בנץ היא צעד חשוב לקראת השתלבותנו בשוק הזה, שבו פוטנציאל המכירות עומד על מיליארדי דולרים".

 

"ברכב יש שתי אפליקציות שמעניינות אותנו", אומר ירושלמי. "הראשונה היא מערכת הבידור, שכוללת את מסכי המגע, מערכות השמע והניווט. השנייה היא כל מה שקשור לנהיגה אוטונומית ומערכות שקשורות בבטיחות הרכב והנהג. הטכנולוגיה שלנו יכולה ליצור הבדל משמעותי בשני התחומים האלו, הן מבחינת העלויות והן מבחינת איכות העברת השידורים השונים".

 

לדברי ירושלמי, הטכנולוגיה לא משפיעה רק על המחיר והאיכות אלא "גם על צריכת הדלק של הרכב וזיהום האוויר שהוא מייצר - נתון שנמצא היום בראש מעייניהן של יצרניות הרכב".

 

להערכתו של ירושלמי, "ב־2020 כבר נראה רכבים של יצרניות אירופיות שמשתמשים בטכנולוגיה שלנו".

 

דרור ירושלמי, מנכ"ל ואלנס דרור ירושלמי, מנכ"ל ואלנס צילום: אוראל כהן

 

לדברי ד"ר יאן באואר מדיימלר־בנץ, "הלקוחות שלנו מצפים לסטנדרטים הגבוהים ביותר כשהם נוהגים במכוניות שלנו. החזון שלנו הוא לספק להם את התשתיות הטובות ביותר, וטכנולוגיית ה־HDBaseT היא הטכנולוגיה שיכולה לסייע בקידום חזון זה".

 

לפי ירושלמי, הצעד הבא של החברה הוא הנפקה בבורסת נאסד"ק האמריקאית, אבל להערכתו זה יקרה רק ב־2017 או 2018.

 

ואלנס הוקמה ב־2006 על ידי שישה יזמים שפעילים כיום בחברה בתפקידים שונים. למעט ירושלמי, היתר הם יוצאי חברת הסטארט־אפ מיסטיקום, שעוסקת גם כן בפיתוח שבבים להעברת מידע.

 

"למעשה אנחנו מגשימים בוואלנס הרבה מהחזון שהיה בחברה שממנה יצאו מרבית המייסדים", אומר ירושלמי. "הבנו את הצרכים שיש לשוק כיום מבחינת וידיאו ופיתחנו טכנולוגיה שמספקת מענה ברמה גבוהה, כך שמרבית החברות שעוסקות היום בווידיאו מקצועי רואות בנו את הסטנדרט".

עם לקוחות החברה נמנים ענקיות הטכנולוגיה פנסוניק, סמסונג ונק, וכן כמה בתי קזינו ושלל אולמות תצוגה.

 

עד היום גייסה החברה כ־40 מיליון דולר. החברה מעסיקה כ-180עובדים, מרביתם במרכז שלה בהוד השרון. לדברי ירושלמי, "בשנה האחרונה מספר העובדים גדל בכמה עשרות ואנחנו מתכוונים לגייס 35 עובדים נוספים בשנה הקרובה".

 

גיוס העובדים וגיוס הכסף נעשים במסגרת ההתרחבות המתוכננת של החברה בשוק הרכב. לדברי ירושלמי, "בחרנו ללכת עם המשקיעים שמכירים אותנו, אף שהיו משקיעים נוספים שרצו להיכנס לחברה ולהשקיע".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x