$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

אקזיט בהפסד: Oree מר"ג במגעים למכירתה ב־10 מיליון דולר - 40% מההון שגייסה

החברה פיתחה צגים חסכוניים בחשמל לבהתבסס על שבב חכם ונורת LED חסכונית. היא צפויה למכור את נכסיה לחברת תאורת הרחוב הישראלית ג'וגאנו, לאחר שלא הצליחה להתחרות בטכנולוגיית ה־OLED

אסף גלעד 08:1405.01.16

חברת התאורה החכמה אורי (Oree) בדרך למכירת נכסיה לחברת תאורת הרחוב הישראלית ג'וגאנו (Juganu Systems) - כך נודע ל"כלכליסט". החברות עוד נושאות ונותנות על המהלך, אך מסתמן כי התשלום יעמוד על פחות מעשרה מיליון דולר. מאז שהוקמה ב־2006, גייסה החברה כ־25 מיליון דולר.

 

לפני כשנה וחצי רכש המשקיע אבי פריד את השליטה בחברה במיליוני שקלים בודדים, והוא צפוי להיות המרוויח הגדול מעסקת הרכישה. חלק מבעלי החוב בחברה, הקרנות קראוס וסיליקון ואלי בנק, עשויים לקבל חלק מכספם בחזרה באם העסקה תצא לפועל. קרנות ההון סיכון שהשקיעו בחברה במקור, בהן ג'נסיס ו־GIMV הבלגית, צפויות לאבד את רוב ההשקעתן. באורי מעוניינים לשלב את העובדים הספורים שנותרו בה בג'וגאנו.

 

אורי הוקמה על ידי ערן פיין ונועם מאיר במטרה לפתח צגים חסכוניים בחשמל לטלווזיות ומחשבים, זאת תוך התבססות על שבב חכם ונורת LED חסכונית. בשנותיה הראשונות גייסה החברה מומחים כמו מייסד תחום ה־ LCD באורבוטק ומייסד סייאופטיקס ד"ר מיכה צימרמן, שקיוו לפתח טכנולוגיה שתהיה עדיפה על טכנולוגיית ה־OLED הנמצאת כיום בשימוש בכל סוגי המכשירים.

 

 צילום: מתוך אתר החברה

 

בחברה עוד הספיקו להעביר לייצור את הנורות החסכוניות בטרם פרשו מייסדי החברה בשל חילוקי דעות עם הדירקטוריון. בעוד פיין ומאיר כיוונו את החברה לפיתוח מוצרים מוזלים המכוונים לשווקים מתפתחים כמו סין וטייוואן, בדירקטוריון העדיפו לפנות לשוק האירופי עם מוצרים יוקרתיים יותר. בהמשך הוחלפו גם חברי הנהלה נוספים, וכמנכ"ל מונה לה מי שהיה בעבר מנכ"ל יחידת התאורה של ענקית האלקטרוניקה ההולנדית פיליפס, פיטר ון־סטריפ.

 

בחודשים האחרונים הגיעה כאמור אורי, שבשיאה העסיקה 70 עובדים, לסוף דרכה. המשקיעים, יחד עם גופי ההלוואה הרבים שעמדו לרשותה, חיפשו דרך לממש את ההשקעה. לאורי פורטפוליו של עשרות פטנטים שעלותם מוערכת במיליוני דולרים, והם עשויים להועיל לחברות רוכשות בתחרות על תאורת פנים וחוץ יעילה.

 

ג'וגאנו, שכאמור נמצאת בדרך לקנות את אורי, נוסדה בידי אלכסנדר בילצ'ינסקי וערן בן שמואל, יוצאי חברת תנור הבישול Goji. החברה מתמקדת בתאורת רחוב ותאורת מתקנים, בין הייתר בתחנות דלק, רשתות מרכול ומרכזי קניות. לדברי החברה, מוצריה מבוססים על טכנולוגיית לד שיכולה להוזיל את הוצאות החשמל בכ־ 90%.

 

בנוסף, ג'וגאנו פיתחה טכנולגיית המאפשרת לנורות לתקשר ביניהן ולהעביר מידע, זאת כתשתית לערים חכמות. החברה מתחרה בנורות הלחץ הגבוה של חברות תאורה אחרות, כמו אורעד מהנדסים וגעש. בנוסף, ג'וגאנו מתחרה בהן במכרזים להתקנת גופי תאורה ברשויות המקומיות. עד כה היא זכתה במכרזי תאורה של העיר מעלות־תרשיחא, וכן במכרזים במספר ערים בגוואטמלה, מקסיקו וארצות הברית. על פי הערכה, עד כה התקנה החברה כמה עשרות אלפי נורות. החברה מעסיקה קרוב ל־50 עובדים.

 

הן מאורי והן מג'וגאנו לא נמסרה תגובה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x