$
חדשות טכנולוגיה

חברות האינטרנט הגדולות נלחמות בטרור ברשת

פייסבוק, טוויטר וגוגל נוקטות צעדים חריפים יותר נגד מי שנחשד בהסתה ותמיכה בטרור ברשתות החברתיות, אחרי סבב פגישות עם בכירים באיחוד האירופי

נמרוד צוק 12:4607.12.15
על רקע פיגוע הירי בסן ברנרדינו בקליפורניה ופיגועי דעא"ש בפריז, חברות האינטרנט הגדולות מתחילות לנקוט בצעדים שאמורים לצמצם את השימוש של ארגוני טרור איסלאמיים ברשתות החברתיות להסתה, גיוס פעילים ותקשורת.  

סוגיית השימוש של דעא"ש וארגוני טרור אחרים ברשתות חברתיות הגיעה לכותרות לא מעט פעמים בשנים האחרונות. בראש ובראשונה לא ניתן היה להתעלם מהשימוש שלהם ביוטיוב, פייסבוק ופלטפורמות אחרות להפצת סרטונים ותמונות של רצח שבויים בכריתת ראש. פעולה שגררה דרישות להגבלת ההפצה של החומרים מצד משתמשים, ממשלות וארגוני הורים. 

 

משתמשים ברשתות חברתיות משתמשים ברשתות חברתיות

 

סוגיה אחרת, שקיבלה פרסום בעקבות שרשרת מעשי הטרור, היתה השימוש של דעא"ש בכלים כמו וואטסאפ וטלגרם לתקשורת מאובטחת, כולל הפעלת מרכז תמיכה מיוחד שמסביר לפעילי הארגון איך להמנע מיירוט שיחות. שימוש זה עומד ברקע ויכוח ציבורי שמתנהל כעת בבריטניה סביב הצעת חוק שנויה במחלוקת שנועדה למנוע את האפשרות של אזרחים להשתמש באמצעי תקשורת בעלי הצפנה חזקה.

 

התעלומה שאפפה בשעות הראשונות את פיגוע הירי בקליפורניה, גרמה לציבור ולתקשורת לפשפש בחשבונות הפייסבוק של זוג היורים. ביום שישי סגרה פייסבוק את החשבון של טאשפין מאליק, שרצחה יחד עם בעלה סייד פארוק 14 איש. השניים, על פי עדויות שעלו בחקירת ה-FBI, נמנו על תומכי דעא"ש, ולטענת פייסבוק הפרופיל כלל חומרי תעמולה המבצעים גלוריפיקציה של פעולות טרור. סגירת הפרופיל התרחשה יום אחרי סבב פגישות שערכו ראש ממשלת צרפת ובכירים נוספים באיחוד האירופי עם בכירים בפייסבוק, טוויטר וגוגל במטרה לשכנע אותם לנקוט צעדים חריפים יותר נגד מה שהם מגדירים כהסתה מטעם ארגוני הטרור ותומכיהם ברשתות החברתיות.

 

 

לטענת מקור באחת החברות ששוחח עם אתר VentureBeat, הצנזורה ששלושת הרשתות החברתיות מפעילות על תכנים מסוג זה הדוקה יותר מהרושם שמתקבל בתקשורת, מאחר והן מעדיפות לשמור על פרופיל נמוך בנושא כדי לא לעורר זרם גדול יותר של תביעות להסרת תכנים מגופי ממשל במדינות נוספות, מצד אחד, וכדי לא להתפס כמשתפות פעולה עם פעילויות ריגול והשתקה פוליטית מצד ממשלות, מצד שני. סיבה נוספת היא הרצון למנוע מארגוני הטרור ללמוד את שיטות הפעולה שלהן ולהבין כיצד ניתן לעקוף את ההגבלות.

 

גם נשיא ארה"ב ברק אובמה התייחס בעקיפין לסוגיה בנאום לאומה שנשא בסוף השבוע בעקבות הטבח בסן ברדרדינו, בו הוא אמר כי האופן בו רשת האינטרנט מחקה את המרחקים הגאוגרפיים בין מדינות תרמה להגברת הנסיונות של ארגוני טרור בעולם המוסלמי "להרעיל את מוחם" של אנשים במערב, כמו הזוג שביצע את הרצח בקליפורניה או מבצעי הפיגוע במרתון בבוסטון ב-2013.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x