$
הייטק והון סיכון
טכנולוגי מאקרו ראש כתבה HEADER

מאקרו טכנולוגי

שבר ענן

שוק שירותי הענן משתנה דרמטית, והישראלים נמצאים בצד המפסיד

אסף גלעד 08:1221.11.15

"המתים המהלכים" — כך כינה בחודש שעבר המגזין הטכנולוגי הנחשב "ויירד" את ענקיות מערכות המידע הוותיקות: EMC, HP, IBM, דל, אורקל וסיסקו. לטענת המגזין, אלה הפסידו את הקרב על שירותי הענן לענקיות הרשת, ובראשן אמזון, מיקרוסופט וגוגל.

 

כשאמזון הקימה את שירותי האחסון בענן שלה לפני כעשור, רבים תהו מה לחנות ספרים מקוונת ולזה. ואולם, כיום השירותים הללו מהווים את ליבת הפעילות של נטפליקס, Airbnb, סלאק ואתרים מרכזיים אחרים. לפי מחקר של הפירמות Wibikon ו־Statistica, נתח השוק שלה עומד על 27% ששווים 7 מיליארד דולר, והוא צפוי לגדול לכ־50 מיליארד בחמש השנים הקרובות. מיקרוסופט במקום השני עם 16% ואחריה גוגל עם 4%.

 

 

למפת השוק החדשה הזאת צפויה השפעה מכרעת גם על ההייטק הישראלי. ארז עופר, שותף בקרן 83North (לשעבר גריילוק ישראל), ומשקיע ותיק שמכר כמה חברות בתחום הענן, העריך בפני "כלכליסט" כי HP, IBM ודומותיהן ימשיכו לספק לארגונים שירותי ענן פנימי, המנותק מהרשת הכללית, וכן ענן היברידי; אך התחום הצומח שבו מתרכזות ענקיות הרשת הוא דווקא הענן הציבורי, שבו השירות כולו מסופק לגולשים באמצעות שרתים מרוחקים.

 

לענקיות מערכות המידע יש פעילות מו"פ ערה בישראל, המספקת להן חלק מרכזי בפיתוח רכיבי תוכנה לשירותי הענן. EMC, HP וגם VMware מפעילות בישראל מרכזים המתמקדים בתחום במובהק ולצורך כך מעסיקות מאות מהנדסים. החלוקה החדשה בשוק היא לא בשורה משמחת לעובדים האלה, שנמצאים בצד של המפסידות, ויצטרכו לסייע לחברות שבהן הם עובדים להתמודד בקרב מול אמזון ומיקרוסופט שנראה כמעט אבוד.

 

קשה להאמין שמרכזי הפיתוח של החברות המפסידות יצליחו להציג צמיחה מרשימה או לשדר לעובדים תחושה שהעניינים מתקדמים לכיוון הנכון. לכך יצטרפו אתגרי מיזוג הענן בין דל לבין EMC, שטרם התברר אם יפגע בעובדים ישראלים ועד כמה. המהנדסים הישראלים יכולים להתנחם בכך שגם לאמזון, מיקרוסופט וגוגל יש פעילות לא קטנה בארץ, וענקיות הרשת עשויות לנצל את מומחיותם בתחום הענן כדי להכריע סופית את הקרב נגד השליטות הקודמות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x