$
אינטרנט

מארק צוקרברג: לא התעלמנו מהאסון בביירות, נפעל טוב יותר בעתיד

הרשת החברתית ספגה במהלך סוף השבוע ביקורת על כך שהפעילה את Safety Check, כלי המאפשר לגולשים לדווח על מצבם אחרי אסון, אחרי מתקפת הטרור בפריז אבל לא במהלך הפיגוע בביירות בשבוע שעבר. מנכ"ל החברה מבטיח שינוי

עומר כביר 11:2716.11.15

מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, מגיב לביקורת שספגה הרשת החברתית מהן עולה לכאורה כאילו היא איסלמפובית. המבקרים טענו כי פייסבוק התייחסה למתקפת הטרור בפריז אבל התעלמה מפיגוע ההתאבדות הכפול בביירות. צוקרברג הבטיח כי הדבר ישתנה.

 

בסוף השבוע, בעקבות מתקפת הטרור בפריז שבה נהרגו יותר מ-100 אנשים ויותר מ-350 נפצעו, הפעילה פייסבוק את Safey Check, כלי המאפשר לחברים להודיע למכריהם שהם בטוחים בשעות שלאחר אסון רב נפגעים. במקרה זה, הכלי הופעל לכל המשתמשים ששהו בפריז ובסביבתה.

 

שוטרים מחוץ למגדל אייפל בעקבות מתקפת הטרור בפריז שוטרים מחוץ למגדל אייפל בעקבות מתקפת הטרור בפריז צילום: אי פי איי

 

זאת היתה זו הפעם הראשונה שבה הפעילה פייסבוק את הכלי שלא בעקבות אסון טבע, ויותר מ-4 מיליון אנשים ניצלו אותו על מנת למסור עדכון על מצבם לחבריהם. ואולם, המהלך כאמור עורר ביקורת נוקבת מצד פעילים חברתיים, שטענו כי פייסבוק התנהלה בצביעות ואיסלמופוביה בכך שהפעילה את הכלי לאחר הפיגוע בפריז אבל לא לאחר פיגוע ההתאבדות הכפול שהתבצע ביום חמישי האחרון בפרברי ביירות. באסון זה נהרגו יותר מ-40 איש ונפצעו יותר מ-100. צוקרברג מצידו הסכים עם הביקורת ואמר כי בעתיד החברה לא תשתמש בכלי בצורה כה בררנית.

 

"הרבה אנשים שאלו בצדק למה הפעלנו את Saftey Check בפריז ולא בעקבות פיגועים בביירות ובמקומות אחרים", כתב צוקרברג בעמוד הפייסבוק שלו. “עד עתה, המדיניות שלנו הייתה להפעיל את הכלי רק בעקבות אסונות טבע. שינינו אותה עכשיו ומעתה אנחנו מתכננים להפעיל את Saftey Check בעקבות כל אסון רב-נפגעים שיתרחש בעתיד. תודה לכל מי שפנו בנושא עם שאלות והערות. אתם צודקים, יש הרבה עימותים חשובים אחרים בעולם. אכפת לנו מכל האנשים באופן שווה, ונעבוד קשה כדי לסייע לאנשים סובלים כמיטב יכולתנו".

 

אלכס שולץ, סגן נשיא האחראי על צמיחה בפייסבוק, הרחיב על ההחלטה להפעיל את הכלי בעקבות הפיגועים בפריז: “בחרנו להפעיל את Safety Check בפריז כי שמנו לב שיש הרבה פעילות בפייסבוק ככל שהאירועים מתפתחים. בעיצומו של מצב מורכב ולא-ודאי שמשפיע על אנשים רבים, פייסבוק הפכה למקום שבו אנשים משתפים מידע ומנסים לברר את מצב יקיריהם. החלטנו לעשות משהו שלא עשינו קודם לכן: להפעיל את Safety Check למשהו שהוא לא אסון טבע. חייבת להיות פעם ראשונה כדי לנסות משהו חדש, ובשבילנו זו היתה פריז”.

 

שולץ הוסיף שבעקבות האירועים האחרונים החליטה פייסבוק להשתמש בכלי בכל מקרה של תקריות רציניות וטרגיות נוספות. “אנחנו רוצים שהכלי הזה יהיה זמין בכל מקום וזמן שבו הוא יכול לעזור", הוא הוסיף.

 

Safety Check נוצר בעקבות הצונאמי והאסון הגרעיני בפוקישימה ב-2011. “מהנדסי פייסבוק בשטח דאגו", סיפר שולץ. “הם ראו אנשים מעלים פוסטים שהם בטוחים, ורצו להקל עליהם. כמה עובדים נלהבים אלתרו פתרון שהתפתח לכלי שבו נעשה שימוש כיום. השלמנו את בניית הגרסה העדכנית של הכלי באוקטובר 2014, ומאז השתמשנו בו מספר פעמים קטן: בעקבות רעידות האדמה באפגניסטאן, בצ'ילה ובנפאל וכן בעקבות סופת הציקלון פאם בדרום האוקיינוס השקט והטייפון רובי בפיליפינים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x