$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

שיאומי הסינית מפתחת זיהוי פנים סלולרי במרכז ברחובות

יצרנית הסמארטפונים הסינית הקימה בחשאי מרכז בישראל ותעסיק בו עד 50 עובדים תחת החברה־הבת שיוהיי. המרכז מתעסק בפיתוח ראייה ממוחשבת למצלמות סלולריות במטרה לזהות פנים ותנועה לשימושים ביתיים כמו התרעה מפריצות

אסף גלעד 07:3015.11.15

ענקית המובייל הסינית שיאומי, אחת מיצרניות הסמארטפונים הפופולריות בסין, הקימה במעטה סודיות מרכז פיתוח ברחובות שבו היא מעסיקה 11 עובדים. המרכז עוסק בפיתוח אלגוריתמים מתמטיים שנועדו לספק למצלמות של ענקית הסלולר יכולת ראייה ממוחשבת לזיהוי פנים ועצמים שונים, בעיקר לשימושים ביתיים כמו זיהוי פורצים הנכנסים לבית או מחוות ותנועות גוף שנועדו להפעיל מוצרי חשמל.

 

שיאומי פעילה בישראל באמצעות החברהה־הבת שיוהיי, שהוקמה כחברת סטארט־אפ ישראלית תחת השם שיוהיי מולטימדיה ישראל בע"מ, המייצרת מצלמות רשת עם תוכנה לזיהוי תנועה.

 

שיאומי מתכוונת לגייס עוד עשרות עובדים למרכז הפיתוח ובתוך כשנתיים צפויה להעסיק בו עד 50 עובדים. מרבית העובדים הם מהנדסים ובעלי תארים מתקדמים במתמטיקה, מדעי המחשב ובהתמחות בעיבוד תמונה ובראייה מחשובית.

 

מנהל מרכז הפיתוח הוא רון פרידנטל, לשעבר מנכ"ל חברת השבבים סייטיק שנמכרה לענקית השבבים ברודקום ב־2010 תמורת כ־20 מיליון דולר. סייטיק פיתחה תוכנה וחומרה לשיפור הצילום במצלמות סלולריות. בשנה שעברה סגרה ברודקום את הפעילות ו־12 עובדי סייטיק נשכרו על ידי אמזון בישראל לצורך פיתוח רכיבים למצלמות. פרידנטל לא הצטרף לאמזון ונשכר על ידי שיאומי להקים את מרכז הפיתוח.

 

לין בין נשיא שיאומי לין בין נשיא שיאומי צילום: רויטרס

 

שיאומי היא אחת מיצרנית הסמארטפונים הפופולריות בסין, ונחשבת לאחת מחברות הטכנולוגיה הפרטיות בעלות השווי הגבוה ביותר בעולם. היא גייסה עד כה קרוב ל־1.5 מיליארד דולר ושווייה הוערך בגיוס האחרון ב־45 מיליארד דולר. שיאומי השקיעה גם בחברת המציאות המדומה הישראלית פבלס, שנמכרה לחטיבת אוקולוס של פייסבוק.

 

מרכז הפיתוח הסיני מצטרף לענקיות אחרות שכבר מפעילות בישראל מרכזים בני עשרות עובדים כל אחת. וואווי פועלת בישראל באמצעות הסטארט־אפ מהוד השרון טוגה נטוורקס (Toga Networks) שמפתח מערכות משולבות חומרה ותוכנה למוצרי תקשורת לרשתות. עליבאבא מחזיקה בעלות חלקית על הסטארט־אפ Visualead מהרצליה, שמספק לה תוכנה ליצירת קוד סריקה (QR) צבעוני ומעוצב אישית, וייתכן שבעתיד תרחיב את פעילותה לתחומים נוספים בקמעונאות רשת.

 

חברת הטכנולוגיה הסינית הפעילה ביותר בישראל היא פוסון שמפעילה מרכז פיתוח מ־2013, עם רכישת חברת הציוד הרפואי האסתטי אלמה לייזרס ב־ 240 מיליון דולר. לאחרונה פורסם ב"כלכליסט" על מגעים שמנהלת פוסון לרכישת לומניס בכ־480 מיליון דולר מתוך כוונה למזגה עם אלמה לייזרס.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x