$
הייטק והון סיכון

סייבר-סירי: מייסדי Fifth Dimension חושפים חברה חדשה

דיפ אינסטינקט מזהה מתקפות סייבר מתמשכות על חברות תוך שימוש בטכנולוגיות למידה עמוקה, שבה נעזרות חברות כמו אפל ופייסבוק. "חברות סייבר מגלגלות כיום מיליארדי דולרים באמצעות אחיזת עיניים", אמר גיא כספי, אחד המייסדים

אסף גלעד 16:3303.11.15

מייסדי חברת הבינה המלאכותית הישראלית Fifth Dimension, שבחודש שעבר מינתה את הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ לתפקיד היו"ר, חושפים אחר הצהריים (ג') חברת סייבר חדשה בשם דיפ אינסטינקט (Deep Instinct). שתי החברות פועלות בנפרד. 

דיפ אינסטינקט, שהוקמה לפני כשנה, מתחרה בענקיות אבטחת מידע עולמיות כמו צ'ק פוינט, פאלו אלטו נטוורקס וקספרסקי. הטכנולוגיה שלה מסוגלת, לדברי מייסדיה, לזהות מתקפות סייבר מתמשכות על חברות בהסתברות של 98%-99% - שיעור גבוה יותר ממתחרותיה

 

מאז הקמתה גייסה דיפ אינסטינקט סכום המוערך ב-30-40 מיליון דולר ממספר משקיעים גדולים, ובהם קרן בלאמברג של איש העסקים היהודי-אמריקאי דיוויד בלאמברג. כיום היא מעסיקה 68 עובדים במשרדים בתל אביב, ובקרוב תחנוך משרד חדש במגדל לוינשטיין בעיר. החברה הגיעה כעת לשלב המכירות, פונה בעיקר לארגוני ביטחון, פיננסים ומערכות בריאות, וממקדת את פעילות השיווק שלה בארה"ב: בשנה הבאה היא תחל בבדיקת היתכנות מול שבע חברות הפיננסים והבנקאות הגדולות במדינה. 

 

דיוויד בלאמברג, שהשקיע בחברה דיוויד בלאמברג, שהשקיע בחברה צילום: עמית שעל

 

ארבעת המייסדים המשותפים של שתי החברות הם יוצאי ארגוני הביטחון: גיא כספי, לעבר בכיר בקבוצת אפרת ותמרס; ד"ר אלי דוד, חוקר בתחום הבינה המלאכותית מבר-אילן; עו"ד יואל נאמן, בנו של שר המשפטים לשעבר יעקב נאמן ודורון כהן. אליהם חבר בדיפ אינסטינקט נדב ממן, לשעבר בכיר בצ'ק פוינט.

 

בשיחה עם "כלכליסט" לא חסך כספי ביקורת מהתעשייה שאליה הוא נכנס. "היא מגלגלת מיליארדים של דולרים על ידי אחיזת עיניים", הוא אומר, כשהוא מכוון לשוק החברות שמתיימרות להציע פתרונות למתקפות סייבר מתקדמות (APT), דוגמת זו שנערכה על ענקיות כמו אולפני סוני וענקית הקמעונאות טארגט. "החלטנו לא לעשות שיימינג לחברות כאלה או אחרות, אבל בכל המבחנים שביצענו, גילינו שאפילו לשחקנים הכי גדולים בתחום חומות האש והאנטי-וירוסים אין מושג לגבי התוצאות בשטח של חסימת מתקפות סייבר. במבחני עמידות שביצענו הרוב המכריע הצליח לעצור פחות ממחצית מהמתקפות. זה מביך".

 

הלמידה העמוקה מגיעה לסייבר

 

החברה החדשה נעזרת בתחום מחקר מתפתחת המכונה למידה עמוקה (Deep Learning), שמטרתו לאפשר לרשתות מחשוב מהירות לנתח קול, תמונה, ושפה מדוברת וכתובה באופן של ניסוי וטעייה. גישה זו משמשת בעיקר ענקיות כגון גוגל, פייסבוק ואפל להציג שירותים כמו זיהוי פנים, זיהוי עצמים בתמונות, פקודות קוליות להפעלת מכשירים או שירותי תרגום אוטומטיים. כפי שאפל, למשל, מלמדת את סירי לזהות מילים בשפות שונות, כך מלמדת דיפ אינסטינקט את שרתיה להבדיל בין קובץ תמים לבין קובץ זדוני שאמור ליצור פרצת אבטחה ברשת הארגונית בכדי לאפשר להאקרים להתקיף אותה באופן מתמשך.

 

היתרון של דיפ אינסטינקט, על פי מייסדיה, היא העובדה שאין כיום חברת סייבר שמזהה מתקפות באמצעות טכנולוגיה זו. לטענתם, המחסור החמור במומחי מתמטיקה ומדעי המחשב בתחום הוא גדול, ואלה שעדיין מסתובבים בשוק נחטפים על ידי גוגל, פייסבוק, אפל ודומותיהן. כך רכשה גוגל את דיפ מיינד הלונדונית תמורת כחצי מיליארד דולר, ואילו IBM נאלצה לקנות חברה בשם Alchemy כאשר כשלה בהוספת שכבת למידה עמוקה משמעותית למנוע הבינה המלאכותית שלה, ווטסון.

 

בכל הנוגע לסייבר, טכנולוגיית למידה עמוקה יכולה לזהות קובץ זדוני גם לאחר שעבר טרנספורמציה שכביכול מסתירה את מרכיביו, כפי שפייסבוק מזהה פנים שאינם מכוונים באופן ישיר למצלמה. התוצאה, לדברי מייסדי דיפ אינסטינקט, היא שבניגוד לחברות אחרות בתחום היא לא נזקקת ל"חתימות" מוכרות של מתקפות סייבר.החברה פיתחה שיטה לפירוק קובצי אופיס, PDF ואחרים לחלקי-ביטים, שאת הרכבם היא משווה בין קבצים זדוניים לכאלה שאינם, במטרה להפיק מכך תובנות לעתיד. ה"מוח" של המערכת מורכב מעשרה מעבדים גרפיים המסוגלים לזהות במילי-שניות קבצים זדוניים, גם אם אלה עברו שינוי והסתרה. ברמת משתמש הקצה, דיפ אינסטינקט על מחשבי הארגון רכיב תוכנה קל יחסית, שאינו מחובר לאינטרנט ולכן אינו מסכן את הרשת הארגונית, אך מספק את התובנות למידת העומק שפותחה במעבדה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x