שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
המדריך

מדריך כלכליסט

פייסבוק שינתה את החיפוש הפנימי - כך תשמרו על פרטיותכם

הרשת החברתית הפכה שני טריליון פוסטים פומביים לקלים לאיתור דרך החיפוש הפנימי שלה. במדריך זה תלמדו כיצד להפוך בבת אחת את כל הפוסטים הפומביים שלכם לפרטייים - ולמחוק פוסטים מביכים ספציפיים

עומר כביר 15:1627.10.15
פייסבוק שדרגה בימים האחרונים את יכולות החיפוש שלה, ומאפשרת כעת לבצע חיפוש בתוך פוסטים מכל תקופת הפעילות של האתר. התכונה עדיין לוקה בכמה מגבלות (למשל, אי אפשר לסדר פוסטים לפי תאריך), אבל היא מקיפה ושימושית מספיק על מנת לאפשר איתור קל של פוסטים ישנים - כאלו ששכחתם שקיימים ועכשיו זמינים פתאום לכלל המשתמשים.
לשמחתכם, יש כמה שיטות שבאמצעותן ניתן להגביל את היקף הנבירה של החיפוש של פייסבוק בפוסטים שפרסמתם ואת זמינותם בתוצאות חיפוש של משתמשים אחרים.

 

העלמת פוסטים ישנים מהחיפוש

 

הפעולה הראשונה שנתאר תשנה את סטטוס הפרסום של פוסטים ישנים בטיימליין מציבורי או חברים של חברים לחברים בלבד. בכך, תעלימו למעשה את הפוסטים ממנוע החיפוש לכל מי שאינו חבר פייסבוק שלכם. חברים עדיין יוכלו לראות אותם בטיימליין או בתוצאות החיפוש החדש.

 

צוקרברג מציג את החיפוש הפנימי של הרשת החברתית צוקרברג מציג את החיפוש הפנימי של הרשת החברתית

 

שימו לב: המהלך שיתואר הוא חד-כיווני. אם תתחרטו ותרצו לשנות את ססטוס הפרסום של הפוסטים למצבו הקודם תידרשו לעשות זאת ידנית בעבור כל פוסט. אין אפשרות לבטל את הגבלת הפרסום בלחיצה אחת! אם החלטתם שאתם רוצים לבצע את המהלך, כך תעשו אותו:

 

1. ליחצו על אייקון המשולש ההפוך בפינה השמאלית עליונה ובחרו ב"הגדרות".

2. בעמוד שעלה ליחצו על "פרטיות".

3. ביחרו ב"הגבל פרסומים קודמים" (אופציה שלישית מלמעלה בצד שמאל).

4. בתיבה שנפתחה ליחצו על כפתור "הגבל פרסומים ישנים".

 

פייסבוק תשנה עתה אוטומטית את סטטוס הפרסום של פוסטים ישנים ל"חברים בלבד". שוב אנו מזכירים: פעולה זו היא בלתי הפיכה.

 

העלמת פוסטים חדשים מהחיפוש

 

תוצאות החיפוש של פייסבוק מציגות פוסטים בהתאם לסטטוס הפרסום שלהם (פוסטים עם סטטוס ציבורי יוצגו בתוצאות שאילתה לכל משתמשי פייסבוק, פוסטים עם סטטוס לחברים בלבד יוצגו רק בתוצאות של חברים). על מנת למנוע שילוב פוסטים חדשים שלכם בתוצאות חיפוש לכלל המשתמשים, דאגו להגביל מראש את סטטוס הפרסום שלהם:

 

1. בתיבת יצירת פוסט הקליקו על הכפתור הלבן שמימין ל"פרסם" (לרוב יהיה כתוב שם "ציבורי", עם אייקון של גלובוס).

2. בתפריט שנפתח בחרו ב"חברים". אם כבר מופיע "חברים", אין צורך לבצע שינוי כלשהו.

 

זהו, פוסטים חדשים שתכתבו יוצגו רק לחברים, ובהתאם יהיו זמינים רק בתוצאות חיפוש שלהם.

 

כך תעלימו פוסט מביך ספציפי

 

אפשר להוריד פוסטים לחלוטין מתוצאות החיפוש, אבל אז הם לא יהיו זמינים בטיימליין לאף משתמש פרט לכם. לא ניתן לבצע פעולה זו בצורה גורפת אלא רק ידנית לכל פוסט, ולכן היא טובה בעיקר להעלמת פוסט מביך במיוחד מהעבר:

 

1. גשו לפוסט המבוקש והקליקו על המשולש ההפוך שנמצא ליד תאריך הפרסום (לרוב יהיה ליד המשולש אייקון של גלובוס, צללית אדם או גלגל שיניים).

2. בתפריט שנפתח, בחרו ב"רק אני". אם יש ליד המשולש אייקון של מנעול, אין צורך לבצע פעולה זו.

 

זהו, הפוסט המדובר זמין רק לכם, ולכן לא מופיע בשום תוצאת חיפוש של משתמשים אחרים בפייסבוק.

 

שימו לב: כל הפעולות הנ"ל עוסקות בהגבלת הצגת פוסטים למשתמשי פייסבוק אחרים. הן לא משפיעות על הגישה של פייסבוק לתוכן של אותם פוסטים או ליכולתה להשתמש בתוכן זה על מנת למכור לכם פרסומות. זו כבר סוגיה למדריך אחר.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x