$
המדריך

בדיקת כלכליסט

G4 beat של LG: ראש (קעור) לשועלים

מכשיר הביניים האחרון של החברה כולל מסך קעור ברזולוציית FHD ובאיכות שעולה על של המתחרים. הוא גם נוח במיוחד לשימוש ומחירו נגיש מאוד. ואולם, מרחב האחסון שלו מצומצם ויש בו כמה אפליקציות מיותרות למדי

רפאל קאהאן 08:0905.10.15

ה-G4 המוצלח של LG, מסמארטפוני העילית הטובים של השנה האחרונה, הפך אב גאה לסדרה שלמה של מכשירים שנועדו לקהלים שונים.

זו לא הפעם הראשונה שהיא משתמשת במכשיר הדגל הנוכחי כבסיס לדגמים נוספים, אך השנה נראה שהחברה הקוריאנית התעלתה על עצמה במכשיר ה-G4 beat, שמיועד עבור שוק מכשירי הביניים המתפתח. ואולם, הוא לא חף ממגרעות ופשרות.

 


 

עיצוב ומבנה: מיני מי

 

הביט נראה במבט חטוף ממש כמו אחיו הגדול. העיצוב כל כך דומה שזה אפילו די מבלבל. הוא מתבסס על מסך קעור בן 5.2 אינץ' עם גב מפוליקרבונט איכותי ומבריק בצבע לבן.

 

נעים להכיר: G4 beat נעים להכיר: G4 beat צילום: רפי קאהאן

 

כהרגלה ריכזה LG את כל כפתורי השליטה בגב מתחת לעדשת המצלמה. בחלקו התחתון השמאלי של הגב תמצאו את סבכת הרמקול. מיקום בעייתי משום שכאשר המכשיר נמצא על גבו, הצליל נחסם. עם זאת' מכיוון שמדובר ברמקול די בסיסי ועם עוצמה לא גבוהה במיוחד - השימוש בו מוגבל למדי וזה לא הפסד גדול.

 

הכפתורים בגב הטלפון הכפתורים בגב הטלפון צילום: רפי קאהאן

 

שקע האוזניות הוטמע בחלקו העליון ושקע הטעינה כרגיל נמצא בבסיס המכשיר. הביט מתהדר בעובי של כמעט ס"מ, לא רזה במיוחד. אך המבנה הקעור מחפה על כך ועם משקל של 139 גרם הוא אינו כבד במיוחד. הביקורת היחידה שיש לי על המכשיר היא שהגב האלגנטי גם מפליא באיסוף טביעות אצבעות ושריטות, מה שהפך את מכשיר הסקירה לשחוק תוך שבועות ספורים מאז יצא מן הקופסה. .

 

גב המכשיר גב המכשיר צילום: רפי קאהאן

 

ממשק ומערכת הפעלה: נוק נוק, מי שם?

 

הביט מצוייד במסך הטוב ביותר בקטגוריית מכשירי הביניים; למרות גודלו, טביעת השטח שלו קטנה משל מסכים ישרים. כך שהמכשיר נראה קטן מכפי גודלו. למעשה, מסך מעין זה עדיין מעטר בעיקר מכשירי פרימיום כגון האדג' של סמסונג וה-G4. זאת ועוד, טכנולוגיית ה-LCD עליה הוא מתבסס מספקת איכות תצוגה מרשימה. הבעיה היחידה עימו היא התמודדות בינונית עם אור יום חזק, אבל ישנם גם מכשירים במחיר כפול שאינם מספקים ביצועים יותר טובים.

 

תאורה ישירה? לא בשבילו תאורה ישירה? לא בשבילו צילום: רפי קאהאן

 

מעבר לכך הצבעים מעט דהויים ביחס למסכי AMOLED, אך מדובר כאן במגבלה טכנולוגית שמעט מאוד יצרניות הצליחו להתמודד עימה בהצלחה. זאת ועוד, העובדה שהמסך קעור גם מאפשרת שליטה מעולה ביד אחת, יתרון גדול עבור מי שידיו קטנות יחסית.

 

מעבר למסך, הממשק המוצלח של LG הועבר כמעט במלואו לביט. הוא כולל את כל היתרונות כגון: תכונת QSLIDE המאפשרת לייצר חלונות צפים מאפליקציות מסויימות, פתיחת המכשיר על ידי נקישה כפולה או שליטה על סידור כפתורי התצוגה בתחתית המסך. מדובר בממשק טוב בסך הכל, הגם שאינו משופע ביכולות מתקדמות.

 

מצלמה: בינונית, אך לא מעבר לכך

 

אחת מנקודות החוזקה של ה-G4 הייתה המצלמה האיכותית שלו. למעשה היא זכתה להופיע במקום השני בדירוג מצלמות המובייל של אחד מאתרי הצילום הנחשבים בעולם. אך בביט מדובר בחיישן קטן בן שמונה מגה פיקסל שלמרות שצוייד במנגנון מיקוד לייזר, אינו מגיע עם רכיב ייצוב תמונה.

 

מצלמת הטלפון מצלמת הטלפון צילום: רפי קאהאן

 

התוצאה היא שהתמונות אינן מהאיכותיות שתוכלו למצוא בקטגוריה - ובנוסף, כל תזוזה קטנה משפיעה על האיכות שלהן. ואולם, המיקוד מהיר מאוד ואפליקציית הצילום מציעה לא מעט אפשרויות שליטה, ביניהן בקרה ידנית. למצלמת הסלפי חיישן של חמישה מגה-פיקסל והיא מספקת תוצאות סבירות באור יום אולם מתקשה להתמודד עם זירות צילום אפלות כמו במועדונים או ברים. עוד משהו נחמד במצלמה היא אופציה לממשק פשוט בו כל נגיעה במסך מצלמת את התמונה.

 

מולטימדיה ואפליקציות: מינימליסטי ומיושן

 

אפליקציות מעולם לא היו הצד החזק של LG. הן לרוב עושות את העבודה ותו לא. בנוסף העיצוב שלהן לא התעדכן מזה זמן מה והן לא יכולות להתמודד עם אלו של מפתחים חיצוניים. נגן המוזיקה למשל, מינימליסטי לחלוטין ואינו מסוגל להתמודד עם הטובים בתחום כמו זה של סוני או של אפל. מה שכן הוא יודע להתחבר לשירות ענן ישירות ולמשוך משם קבצים בסוג של סטרימינג, יש כאן יתרון אמיתי אך גם מגבלה מכיוון שמדובר בתכונה שעלולה לחסל חבילת גלישה במהירות הבזק עבור מי ששומע הרבה מוזיקה בדרכים.

 

יש כאן גם רדיו FM שיצרניות רבות כבר ויתרו עליו. הדפדפן המובנה סביר אך אני עדיין מעדיף להשתמש בכרום על פניו. אפליקציית הדואר מתחת לכל ביקורת ומזכירה מוצרים מלפני שני דורות. עם זאת היא לפחות תומכת בשירותי אקסצ'יינג' של מיקרוסופט ישירות מהקופסה. אפליקציית המסרונים כבר יותר מעודדת. היא אמנם לא יכולה להתמודד עם הנגאאוטס, אך יש לה יתרונות קטנים בדמות תיבת ספאם, שבימינו כבר הצליח להגיע גם לסמסים. לוח השנה חביב וכך גם אפליקציית הפתקים. אבל החלק המפתיע הוא ש-LG לא כללו בביט נגן וידאו. כך שאם תרצו לצפות בסרטונים תיאלצו לפנות לאפליקציית צד שלישי. בכל אופן, כמכשיר צריכת תוכן הביט מוגבל מאוד על ידי מרחב אחסון צר.

 

ביצועים וזמן סוללה: לא מהיר, אבל חסכוני

 

לביט יש מעבד סנאפדרגון 615 בעל שמונה ליבות (אר בע במהירות 1.5 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1 גיגה-הרץ). יש לו זיכרון פעולה מצומצם יחסית, של 1.5 גיגה-בייט בלבד - מה שפוגע בביצועיו. הממשק של LG  לא ידוע בחיסכון ניכר במשאבים. ללא פעילות מיוחדת, ניצול הזיכרון של המערכת לבדה מגיע לכשליש מזיכרון המכשיר, מה שמשאיר כגיגה-בייט זיכרון פנוי להפעלת אפליקציות. בנוסף נתקלתי מדי פעם בשיהוי או בעיכובים במעברים בין דפי הבית או בפתיחת אפליקציות. לא משהו שמגביל את השימוש, אך מספיק בולט בכדי להרגיש בכך.

 

ככל הנראה ש-LG בחרה לתת לו פחות זיכרון כדי לא לפגוע במיצוב מכשיר הדגל G4. לעומת זאת, למרחב האחסון שלו - שמונה גיגה-בייט בלבד- כבר אין שום תירוץ סביר.

 

היבואן הבין שלא מדובר בהחלטה חכמה במיוחד והחליט לכלול חינם כרטיס זיכרון בן שמונה גיגה-בייט נוספים באריזה, אך לא את כל האפליקציות ניתן בכלל להעביר לאחסון בכרטיס. ברגע שתתחילו לצלם ולהעמיס קבצים תמצאו את עצמכם מהר מאוד (הערכה שלי, תוך מספר חודשים) עם צורך לבצע ג'אגלינג עם האחסון. קחו בחשבון שמערכת ההפעלה עצמה תופסת ארבעה גיגה-בייט ושהאפליקציות המותקנות מורידות עוד כ-800 מגה-בייט. מה זה אומר? שלפני שהתקנתם אפליקציה אחת, כבר נותר לכם נתח מאוד מצומצם משמונת הגיגה-בייט שהבטיח היצרן. למכשיר סוללת 2,300 מיליאמפר-שעה, שתספיק לכם ליום שלם של שימוש סביר - נתון טוב ביחס לקטגוריה ובהתחשב בעובדה שרזולוציית התצוגה גבוהה לעומת המתחרים - מה ששותה לא מעט אנרגיה.

 

סיכום ואלטרנטיבות: נטול יומרות ומפתיע לטובה

 

הביט מוכיח שניתן להציע סמארטפון זול עם תכונות מתקדמות. הוא לא העיפרון החד בקלמר, אך במחיר רשמי של כ-1,300 שקל הוא יודע לתת פייט לא רע למקביליו, שמתחילים לגדוש את הקטגוריה המבוקשת הזו. המסך הקעור ברזולוציית FHD מעניק לו פער איכות רציני על פני מתחריו הישירים. עם זאת האקספריה M4 או הוואווי P8 לייט יידעו להעניק תמורה טובה לא פחות במחיר פחות או יותר מקביל (הסוני יקר יותר, אך ניתן כבר למצוא אותו בסביבות ה-1,400 שקל ביבוא מקביל). אצל סמסונג תמצאו את ה-J5 שסובל מנחיתות בעמדת המסך והמעבד החלש יותר. הזנפון 2 של אסוס עדיין מנצח בקטגוריית המחיר הזו בזכות חבילה מהודקת, אך נופל מהביט בעיצוב ובנוחות התפעול ביד אחת. גם HTC מציעה מכשיר איכותי בדמות ה-Desire 820g שמהווה חבילה טובה במחיר דומה, אך שוב מדובר במסך ברזולוציה נמוכה יותר.

 

ציון כלכליסט: 8.5

מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.2 אינץ' || רזולוציית מסך: 1,080 על 1,920 פיקסל || מצלמה אחורית: 8 מגה-פיקסל || מצלמה קדמית: 5 מגה פיקסל || מעבד: שמונה ליבות, ארבע במהירות 1.50 + וארבע במהירות 1 גיגה-הרץ || זיכרון: 1.5 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 8 גיגה-בייט || עובי: 9.9 מ"מ || משקל: 139 גרם

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x