$
חדשות טכנולוגיה
טכנולוגי מאקרו ראש כתבה HEADER

מאקרו טכנולוגי

ועכשיו, כולם ביחד: ההתבוללות הנפלאה של אפל, גוגל ומיקרוסופט

אפל מארחת את מיקרוסופט, בלקברי מאמצת את אנדרואיד וגוגל עובדת עם כולם: ענקיות הטכנולוגיה מבינות שאי אפשר לכבול את הצרכן אליהן ולומדות לשבור את החומות ולצאת מהבועה. כשאינטרנט הדברים יגיע, המגמה הזאת רק תתגבר

רפאל קאהאן 07:3001.10.15
להלן כמה מההכרזות הבולטות בעולם הטכנולוגיה בחודשים האחרונים: מיקרוסופט הודיעה שאפשר יהיה להריץ אפליקציות אנדרואיד על מכשירי ווינדוס 10; בנוסף היא השיקה גרסאות מובייל של תוכנות אופיס הפופולריות, קודם כל למכשירי אפל ולאחר מכן לאנדרואיד; אפל הודיעה ששירות המוזיקה החדש שלה יגיע לאנדרואיד, השיקה אפליקציית אנדרואיד שמטרתה להקל על המשתמשים לעבור ל-iOS, ואירחה נציג ממיקרוסופט באירוע שערכה החודש.

רגע, יש עוד. בלקברי הודיעה שמכשיריה יריצו אפליקציית אנדרואיד, ובשבוע שעבר חשפה רשמית מכשיר המבוסס על מערכת ההפעלה. וגוגל עצמה? היא כבר מזמן בעסק, ושירותיה השונים מיועדים לשלל מערכות הפעלה, למובייל ולמחשב, ונמצאת בנתק כמעט אך ורק מול פייסבוק. אז מה קורה פה? כולם עובדים עם כולם?

 

מה נשמע טוב יותר, בלקדרואיד או אנדברי? מה נשמע טוב יותר, בלקדרואיד או אנדברי?

 

עושה רושם שהתפוררות הגבולות בין מערכות ההפעלה השונות והמכשירים השונים, או Cross Platform בשמה המקצועי, הופכת ליותר ויותר מוחשית. ענקיות ההייטק הפנימו שהצרכנים, שמנווטים בין כמה מכשירים ומסכים, רוצים שהכל יהיה שקוף. שכל מסמך, תמונה או פיצ'ר יעבדו באותה דרך בכל מכשיר מבלי שיהיו כבולים לגחמותיו של יצרן מסוים. למזלנו הטכנולוגיה שמאפשרת זאת כבר עובדת היטב, מלחמות הפטנטים שליוו בעבר את התחום נבלמו לפי שעה, והחברות השונות מבינות שעדיף להן לעבוד יחד.

 

עדות לכך אפשר למצוא עוד בהצהרה הראשונה של סאטיה נאדלה כשנכנס לתפקיד מנכ"ל מיקרוסופט לפני כשנה. הוא שינה סדרי עולם בחברה, שהיו מקובעים מאז ימי ביל גייטס, וכתב לעובדיו: "מיקרוסופט היא הפלטפורמה לעולם של מכשירי מובייל ומחשוב ענן". מאחורי המשפט המעט סתום הזה עמד רעיון נועז: אין יותר "זה שלנו, זה שלהם". אי אפשר לחייב לקוחות להיתקע עם שירותים של חברה אחת רק כי הוא קנה מכשיר עם מערכת ההפעלה שלה.

 

אופיס לאייפון אופיס לאייפון

 

זו מסתמנת כמהפכה הגדולה השנייה שהמובייל חווה בשנים האחרונות. עליית האייפון ואחריו מוצרי אנדרואיד חיסלה מותגים ותיקים כמו נוקיה ואריקסון, וכמעט גם את בלקברי. החברות האלה לא הצליחו לבנות סביב המכשירים שלהן אקוסיסטם יעיל - שילוב בין חומרה לתוכנה שמאפשר לקנות דרך המכשירים אפליקציות, מוזיקה, ספרים ועוד.

 

אפילו אפל מציצה אל מחוץ לגן הסגור

 

אפל, מלכת האקוסיסטם, התבססה מאז ומעולם על מודל גן סגור שבו היא מספקת את כל צורכי המשתמש, מבחינת חומרה ותוכנה כאחד. אפליקציות? יש. בידור? יש. ממיר טלוויזיה? יש. מחשבים? גם. טלפון? בהחלט אדוני, הטוב בשוק לטעמם של רבים. יתרון המודל הזה הוא שלא צריך להסתבך: כל מכשיר של החברה יעבוד גם עם שאר המכשירים או השירותים שתרכשו בעתיד. ואולם, אפילו אפל מבינה שהמודל הזה הולך והופך לפחות רלוונטי: לארח נציג ממיקרוסופט שיסביר על אופיס באירוע של החברה נראה פעם כחילול הקודש. עכשיו זאת המציאות.

 

מכשיר האייפד פרו, שבחשיפתו השתתף נציג מיקרוסופט מכשיר האייפד פרו, שבחשיפתו השתתף נציג מיקרוסופט

 

המגמה הזאת, ככל הנראה, רק תתחזק בשנים הקרובות. משמעות ביטוי הבאז המאוס "אינטרנט הדברים" היא שעוד ועוד מכשירים יהפכו למקוונים, ועוד ועוד חיישנים יעקבו אחר הרגלי החיים שלנו - בין שהם מתחבאים במכונות כביסה ובין שבתרמוסטטים. לא משנה אם אתם חקלאים, סטודנטים, ילדים או פנסיונרים - חברות הטכנולוגיה יידעו לעקוב אחר חייכם ולהעמיד לרשותכם כלים מותאמים אישית. כל חברה תנסה להשתלב בכמה שיותר שירותים שיוטמעו בבתים, משרדים ומפעלים חכמים.

 

כשחברה כמו גוגל רוצה להשתלב במגוון כל כך רחב של תחומים, היא לא יכולה לכפות על הצרכנים אקוסיסטם, אלא צריכה להתאים את עצמה אליהם. לא לחינם גוגל השיקה לאחרונה סופר-נתב חדש, שחלק גדול מיכולותיו עדיין לוט בערפל. ככל הנראה הוא יידע לעבוד עם מוצרי בית חכם של מגוון יצרניות: לא רק מכשירים ושירותים של יצרניות כמו סמסונג, LG או פיליפס, אלא גם עם אלה של המתחרות הישירות מיקרוסופט ואפל.

 

העולם החדש והאמיץ הזה ייצור לא מעט בעיות. אם כבר היום רכישת גאדג'ט חדש יוצרת בדרך כלל בעיות פרטיות חדשות, הרי שבשנים הקרובות יהיה אפילו קשה יותר לשלוט על מידע אישי ומקצועי. ואולם, שבירת הגבולות בין היצרניות השונות וחציית הפלטפורמות מבטיחה שזה לפחות יהיה עולם הרבה יותר נוח.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x