$
הייטק והון סיכון

רומן אברמוביץ' וסמסונג משקיעים 18 מיליון דולר ב-Storedot

החברה הישראלית נכנסת אל תחום הציוד לרכב ותשיק תוך חמש שנים סוללה שנטענת תוך חמש דקות בלבד. הפיתוח יימשך במקביל לפיתוח סוללות הסמארטפונים של החברה. תוך חצי שנה יורחב בגיוס ל-50 מיליון דולר

מאיר אורבך 14:0719.08.15
חברת סטורדוט (Storedot), מפתחת טכנולוגיה לטעינה מהירה של סוללות, גייסה 18 מיליון דולר לפעילות בתחום הסוללות החשמליות לרכב. עד היום גייסה החברה 66 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו סמסונג ונצ'רס, נורמה אינווסטמנטס של רומן אברמוביץ וסינגולריטים של משה חוגג.

 

בשיחה עם כלכליסט, אמר ד"ר דורון מיירסדורף, מנכ"ל החברה, שזהו רק החלק הראשון של הגיוס. "אנחנו מתכוונים להשלים את הגיוס ל-50 מיליון דולר בחצי שנה הקרובה. בכוונתנו לגייס את הכספים מאחת מחברות הרכב המובילות שתשמש עבורנו כמשקיע אסטרטגי ותקל עלינו בפיתוח של המוצר".

 

 

רומן אברמוביץ' רומן אברמוביץ' צילום: רויטרס

 

הסוללה החדשה שאותה מפתחת החברה לרכב תיטען בתוך חמש דקות בלבד בשונה מסוללות מקבילות לרכבים אשר נטענות במשך שעות. מטרת הגיוס הנוכחי היא להתמקד בפיתוח הסוללות, פיתוח מערך טעינה ומערכת ניהול כוללת לטעינה ולסוללות. החברה שיושבת בהרצליה מעסיקה כיום 47 עובדים ולהערכת מנכ"ל החברה יהיו בה 60 עובדים עד סוף 2015.

 

ההשקעה שמיועדת לתמיכה בפעילות של החברה בתחום הטעינה לרכב העמידה בפניה שאלה קשה: האם לפצל את החברה לפעילות סלולרית ולפעילות הרכב. "התלבטנו רבות האם לפצל את החברה לשתי חברות שונות ובסוף החלטנו שבשלב המוקדם הזה ניקח את הכסף לסטורדוט ונייעד את הכסף לסוללות הרכב בלבד. אנחנו רוצים לקחת 7,000 סוללות של טלפון לחבר במערך שיניע את הרכב, זו בדיוק הטכנולוגיה שטסלה משתמשת בה".

 

כיום סטורדוט נמצאת עדיין בשלבים הראשונים של הפיתוח ולטענת המנכ"ל, אב טיפוס יוצג תוך שנה וחצי והמוצר המוגמר יגיע לשוק תוך חמש שנים. בשונה מחברות אחרות שפועלות בשוק, רוצים בסטורדוט להגיע למצב שבו הטעינה של הסוללה שלהם תהיה כמו תדלוק בתחנת דלק. "החוויה של המשתמש חייבת להיות חווית תדלוק אחרת הוא לא ישתמש. הפחד מרכב שלא ניתן להשתמש בו הוא אחד הגדולים. אם אתן לך 200 קמ כמו בחווית תדלוק אין יותר חרדה מנסיעה".

 

סטורדוט החלה את דרכה כבשורה הגדולה למכשירי הסלולר כאשר הבטיחה לפתח סוללות שניתן יהיה לטעון במהירות שיא. "בסוללות לניידים אנחנו בתחילת ניסויים ובדיקות מול שישה יצרנים גדולים כולם במעבדות שלנו. זהו שלב שבו אנחנו מוכיחים שכל מה שאמרנו יש לנו השלב יסתיים בסוף השנה אז נתחיל ליישם הסכמים עסקיים שיש לנו שתלויים בהצלחת הניסוי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x