$
המדריך

בדיקת כלכליסט

OnePlus 2: דאוס אקס סמארטפון

OnePlus הבטיחה שכמו קודמו, גם מכשיר העילית החדש יאכל סמארטפוני דגל לארוחת בוקר. על הנייר הוא מפסיד להם, אבל בשטח הוא מוכיח שמספרים הם לא הכל ושולף כמה אסים מהשרוול; מה חסר בו?

ניצן סדן 17:0117.08.15

החברה הסינית OnePlus הוכיחה לעולם שניתן לבנות סמארטפון מעולה - ועדיין למכור אותו בחצי ממחירם של מכשירי העילית המתחרים. כשלפני חודש דיבר כתב "כלכליסט" עם פיט לאו, המייסד. הוא טען שה-OnePlus 2, הסמארטפון החדש של החברה, תוכנן מהרגע הראשון תוך התחשבות בצורכי המשתמש ולא בטרנדים בשוק או לאור סטנדרטים של מפרט טכני.

הטלפון הראשון בסדרה כונה "קוטל מכשירי הדגל" בידי היצרנית; לאחר שבחנתי לעומק את הוואנפלוס 2 - עם כמה שזה נשמע כמו הצהרה שיווקית - אני סבור שמר לאו צדק. על הנייר, המפרט שלו מרשים פחות משל מתחרים מבית סמסונג, אפל, LG, וואווי וסוני. אבל מספרים לחוד ומציאות לחוד; אם מכשירי העילית האחרים הם חרבות, הוואנפלוס 2 הוא לייט סייבר.

 


 

עיצוב ומבנה: נעים בגב

 

הוואנפלוס 2 הוא טלפון נאה מאוד, לטעמי. השוליים עשויים מתכת והחזית - זכוכית, תצורה נפוצה בקרב סמארטפונים מהשורה הראשונה. איכות ההרכבה מרשימה, אך לא בצורה בולטת על פני מכשירי אפל, HTC ולאחרונה גם סמסונג.

 

נעים להכיר: וואנפלוס 2 נעים להכיר: וואנפלוס 2

 

הגב עשוי פלסטיק, אך בעל שיוף גס שמזכיר פצירה. בניגוד לאיך שזה נשמע, הטלפון דווקא מאוד נעים לאחיזה והחיספוס דווקא נותן משהו שאין באחרים; מצאתי את עצמי מעביר עליו את האצבע כל הזמן - זו פשוט הרגשה שבדרך כלל לא מקבלים מטלפון נייד. הגב נשלף וניתן להחלפה בגב מחומרים דמויי עץ או בגב עשוי קוולר. קחו בחשבון שלא קל לשלוף אותו ושיש מגרעת ממש זעירה דרכה אמורים לעשות זאת (דקה מדי עבור מברג או סכין. אני השתמשתי בסיכה).

 

גב המכשיר גב המכשיר

 

מיקום כפתורי ההפעלה ועוצמת השמע הוא מימין, כמו במכשירי סוני. בצד שמאל תמצאו מתג לא שגרתי במיוחד: הוא נועד לעבור בין מצבי התראות - כל ההתראות/התראות מאפליקציות נבחרות/חסימת התראות מוחלטת. רעיון נחמד, שכן הגדרת התראות בדרך כלל מצריכה חיטוט בתפריטי משנה למיניהם.

 

מתג מצב ההתראות מתג מצב ההתראות

 

הבעיות בעיצוב הוואנפלוס 2 הן רוחבו, 74 מ"מ ועוביו, 9.9 מ"מ - מה שמקשה על תפעולו ביד אחת. מדובר במידות גדולות משל האייפון 6 פלוס, ה-G4 של LG ואחרים - אך להם יש פתרונות בדמות יכולת צמצום גודל התצוגה בפועל וכפתורים בגב המכשיר. קחו בחשבון שזה טלפון גדול יותר מהרבה אחרים. אבל בעידן בו חברות מוכרות פאבלטים בגודל 6 אינץ' כלחמניות חמות, כנראה שהמידות פחות מפריעות לצרכן.

 

ממשק ומערכת הפעלה: QHD זה לחלשים

 

לוואנפלוס 2 יש מסך בגודל חמישה אינץ' וחצי ולו רזולוציית 1,920 על 1,080 פיקסל - Full HD. למה לא QHD, כמו במתחרים, אתם תוהים? משום שהחברה סבורה שאין בכך הכרח כדי להשיג איכות תצוגה עילאית. ובכן, היא צודקת: מסך הוואנפלוס 2 מציג צבע חי ועשיר שנראה טבעי מאוד, ניגודיות גבוהה ועוד. יותר מכל, הזכירה לי איכות התצוגה את של האייפון 6 פלוס. אבל לוואנפלוס יש עוד אס אחד בשרוול: בהירות עצומה, שמאפשרת צפייה גם תחת אור השמש, תכונה שמעטים הטלפונים שיכולים להתהדר בה.

 

המסך לא מתרגש מסביבה מוארת במיוחד המסך לא מתרגש מסביבה מוארת במיוחד

 

כפתור הבית הוא הפטי ולא לחיץ, למרות שהוא נראה כמו הכפתור הפיזי הרגיל של יצרניות כסמסונג ואפל. כפתורי החזרה ומסך ריבוי המשימות שמצדדיו הפטיים אף הם ומסומנים בפסים זוהרים ולא באייקונים. כל שלושת המקשים ניתנים לתכנות - תוכלו להחליט מה יעשו בעת לחיצה ארוכה או לחיצה כפולה.

 

הכפתורים הפיזיים בחזית הטלפון הכפתורים הפיזיים בחזית הטלפון

 

מערכת ההפעלה אוקסיג'ן, מפיתוח עצמי של וואנפלוס, נראית פשוט בדיוק כמו אנדרואיד 5.1 רגילה. חיפשתי את השוני ומצאתי אותו בקושי: האייקונים קצת יותר גדולים. אבל בפועל, מדובר במערכת הפעלה נהדרת: אין בה יישומים מיותרים משום סוג שרצים ברקע ושותים לכם רוחב פס וזמן סוללה, אין בה אלמנטים עיצוביים מוזרים, סקינים ושאר ירקות. זו מערכת הפעלה דוגרי.

 

אנדרואיד דוגרי אנדרואיד דוגרי

 

יש לה כמה שיפורי ממשק, ביניהם אזור יישומים ייעודי שמשולב במסכי הבית ונועד להציג לכם את היישומים בהם אתם משתמשים הכי הרבה, את אנשי הקשר איתם אתם מדברים בתכיפות גבוהה וגם ווידג'טים שונים. מדובר בחלון קיצורי דרך מגודל שאינו שימושי במיוחד, אבל אסתטי. בנוסף, ניתן לנטרל אותו בקלות.

 

אזור היישומים המובנה אזור היישומים המובנה

 

יש לאוקסיג'ן כמה גימיקים חביבים ואף שימושיים: למשל, אם תציירו על המסך צורת מעגל כשהוא כבוי, תופעל המצלמה. אם ציירתם V - יופעל הפלאש ויתפקד כפנס. ואם תציירו שני קווים מקבילים, יופעל נגן המוזיקה. מתג ההתראות, שהזכרתי בפסקה הקודמת, הוא תוספת נוחה וחביבה.

 

מצלמה: דווקא פה נפלתם?

 

המצלמה העיקרית של המכשיר היא בעלת חיישן ברגישות 13 מגה-פיקסל ולו ייצוב תמונה פיזי, מיקוד מהיר מבוסס לייזר ופלאש כפול. בפועל, היא גרסה משופרת של מצלמת הוואנפלוס וואן.

 

מצלמת הוואנפלוס 2 מצלמת הוואנפלוס 2

 

אפליקציית המצלמה פשוטה מאוד ולמעשה זהה ליישום המובנה של אנדרואיד 5.1. יש לה יכולת טשטוש רקע ידנית לאחר שבחרתם להתמקד באלמנט, פעולה שמתבצעת באמצעות גרירת סמן המיקוד הבנוי כחוגה.

 

אפליקציית המצלמה של הטלפון אפליקציית המצלמה של הטלפון

 

איכות התמונה בסביבות מוארות טובה מאוד, אבל לא יוצאת דופן - במיוחד בהשוואה למצלמת ה-G4 של LG או ה-S6 של סמסונג, שמצליחות לסחוט קריאות התפעלות. לעומת זאת, בתאורה חלשה האיכות נמוכה בצורה מורגשת משל מכשירי עילית מתחרים: התמונה מוארת מאוד, אבל במחיר של אבדן פרטים וגרעון - להערכתי בשל סוגיית תוכנה שמגבירה את רגישות החיישן על חשבון אלגוריתם החלקת תמונה. ואולם, מצלמות סוני ונוקיה כבר הוכיחו שאפשר לקבל תמונות טובות גם בחושך מבלי להתפשר.

 

למצלמת הסלפי חיישן של חמישה מגה-פיקסל ללא ייצוב או תוספות מיוחדות. התוצאה היא תמונות סבירות בתאורה טובה אך אפלוליות ומגורענות בחושך. חבל שוואנפלוס לא השקיעה במצלמה הקדמית, במיוחד לאור העובדה שהטלפון פותח בעידן בו טרנד הסלפי כבר היה נפוץ בכל העולם.

 

מולטימדיה ואפליקציות: סופר נקסוס

 

כל סמארטפון עילית צריך לספק חוויית מדיה עשירה. עוצמת הרמקולים החיצוניים גבוהה מאוד, מה שמקל על שימוש בטלפון ללא דיבורית ייעודית במכונית - ויעזור לכם לקום בבוקר, גם אם שעונים מעוררים לא עובדים עליכם בדרך כלל. רציתי לבחון את איכות השמע של אוזניות הטלפון אך לא יכולתי. חיפשתי בקופסה, חיפשתי בשקית, חיפשתי בכל מקום: אלוהים יודעת למה, הוואנפלוס 2 לא מגיע עם אוזניות. בהתחשב בכך שגם טלפון שתקנו בתחנת דלק ליד הקופה יגיע עם אוזניות, מדובר בבחירה מאוד משונה מצד החברה. כשחיברתי אוזניות משלי (בדקתי אותו גם עם אוזניות סנהייזר מומנטום איכותיות במיוחד וגם עם אוזניות חוט ישנות ופשוטות), גיליתי שאיכות השמע מצוינת. לטלפון יש סורק טביעת אצבע מהיר ומדויק מאוד, שמזהה את האצבע שלכם בצורה טובה יותר מבכל מכשיר שבחנתי.

 

השעון המעורר של הטלפון יעיר אתכם, סימכו עלי השעון המעורר של הטלפון יעיר אתכם, סימכו עלי

 

בכל הנוגע לאפליקציות, הוואנפלוס 2 הוא מכשיר נקסוס לכל דבר ועניין: לא תמצאו עליו כמעט שום דבר זולת אפליקציות גוגל. למשל, אין לו נגן מוזיקה משל עצמו והוא נשען על גוגל מיוזיק, קורא המסמכים הוא גוגל דוקס ואפילו הדפדפן הוא כרום מובייל. בהתחשב בכך שיישומי גוגל מצוינים, לא מדובר בחיסרון. ואולם, אפליקציות המדיה (נגן סרטים, עורך תמונות וכולי) הם במקרים רבים חלק מחוויית השימוש במכשיר. אני, למשל, לא אוהב את אפליקציית גלריית התמונות של גוגל וחסר לי פה המגע האישי של וואנפלוס. במיוחד, משום שכשהיא רוצה, נראה שוואנפלוס יודעת בהחלט לבנות תוכנות: יש לה אפליקציית בקרת אודיו חביבה מאוד, שהיא בעצם אקולייזר נפרד, שמאפשר לכם לבנות תוכניות האזנה לפי סגנונות מוזיקה שונים.

 

ביצועים וזמן סוללה: דרקון שחור

 

כדי להתחרות ראש בראש בטלפונים החזקים ביותר, צויד הוואנפלוס בחומרה עוצמתית במיוחד. יש לו מעבד סנאפדרגון 810 בעל שמונה ליבות שפועמות כולן במהירות 1.8 גיגה-הרץ - במקום תצורת הליבות במהירויות שונות שיש למתחרים, מה שמראה על טכנולוגיית ניהול אנרגיה יצירתית. יש לו גם ארבעה גיגה-בייט של זיכרון פעולה ומעבד גרפי אדרנו 430.

 

מטיס כל אפליקציה. וואנפלוס 2 מטיס כל אפליקציה. וואנפלוס 2

 

אמנם המעבדים ב-S6 וב-G4 מהירים יותר, אך אלו מכשירים בעלי רזולוציית תצוגה גבוהה משמעותית, מה שמחייב את המעבדים לעבוד קשה יותר רק בשביל להציג לכם תמונה על המסך. לפיכך, מסוגל הוואנפלוס 2 להאכיל את שניהם אבק בכל הנוגע למהירות פעולה. איך זה נראה? פשוט מאוד: לא תראו את המכשיר מגהק, מתעכב, משתהה או מאט לרגע אחד בשום יישום שהוא; יישומים מותקנים במהירות ועולים במהירות, אפילו הממשק הגרפי טס בצורה כזו שבקושי ניתן לראות את האפקטים. וואנפלוס רצתה לבנות מכשיר חזק בצורה מרשימה ובכך היא בהחלט הצליחה.

 

אבל כל העוצמה הזו באה עם מחיר: מעבד ה-810 מתחמם בפעולתו וזה בהחלט מורגש בוונפלוס 2. כוויה לא תקבלו ממנו, אך בקיץ הישראלי לא נחמד לשוחח בטלפון כשהוא מחמם לכם את האוזן ואת היד בו זמנית.

 

לטלפון יש מעין מחסנית שיכולה להכיל שני כרטיסי SIM ונשלפת מגבו. איכות השיחה טובה מאוד; ל-2 יש מערכת יעילה לסינון רעשים, שהצליחה לנטרל את הרעש באוטובוס עירוני עמוס במהלך שיחה ארוכה. מרחב האחסון בדגם שנסקר עומד על 64 גיגה-בייט, ללא חריץ לכרטיס זיכרון.

 

זמן הסוללה של הוואנפלוס החדש הוא אחד מיתרונותיו הגדולים ביותר: הודות לרזולציית מסך גבוהה אך לא גבוהה מדי, למערכת הפעלה רזה ויעילה ולסוללה אימתנית של 3,300 מיליאמפר-שעה, הוא יוכל לפעול במלוא העוצמה (בהירות גבוהה, הרצת משחקים וכו') יותר מיומיים ללא טעינה. החברה מוכרת גם סוללה חיצונית נפרדת של 10,000 מיליאמפר-שעה, עבור מי שנמצא בנסיעות ארוכות ולא יכול לסמוך על המצאות שקעים פנויים בדרכו.

 

סיכום ואלטרנטיבות: הכי טוב זה תכל'ס

 

בשנה שעברה ראינו שאפשר לבנות מכשיר עילית גם בלי לגבות בעבורו 600-700 דולר - הן בוואנפלוס וואן והן בנקסוס 5 של גוגל ו-LG. השנה קיבל העניין משנה תוקף, שכן וואנפלוס הצליחה לבנות סמארטפון עילית שעל הנייר לא עולה על מתחריו אבל בפועל מביס אותם בתחומים רבים. הוא נופל ממתחריו בצורה מורגשת רק במצלמות שלו - תחום שאני מתאר לעצמי שוואנפלוס תשפר במכשיר הבא, שכן איכות צילום עילאית היא אחת מדרישות הבסיס כשמדובר בסמארטפוני דגל.

 

ואולם, בשאר התחומים, שוב מוכיחה וואנפלוס את כל המתחרות ומראה שלא כל סעיפי המפרט הטכני חייבים להיות הגבוהים ביותר שניתן כדי לבנות טלפון מצוין - ושלא מן הנמנע שהם בעיקר מייקרים את המוצר.

 

כמו קודמו, גם הוואנפלוס 2 נמכר בעולם בשיטה הכי מעצבנת שיש: על בסיס הזמנה בלבד. כדי לקנות ישירות מהחברה יהיה עליכם להירשם באתר שלה, לקבל הזמנה (או לקבל אותה ממישהו שכבר נרשם וזכה באחת), לשלם (החל מ-330 דולר) ולמצוא דרך להביא אותו לארץ - שכן וואנפלוס לא עושה משלוחים לישראל. החברה טוענת שכך היא יכולה להבטיח שכל מכשיר שייצרה גם יימכר, אבל בפועל זה בעיקר מהלך שיווקי.

 

הוואנפלוס 2 נמכר בישראל ע"י צ'יינה ביי (שסיפקה את המכשיר לסקירה זו) - שנותנת שנתיים אחריות ומציעה ציוד היקפי למיניו. הדגם שנסקר עולה בחנות 1,865 שקל ללא עלויות ייבוא - מחיר שמאמיר ל-2,530 שקל כשמשקללים את העלויות הנוספות. יש לו דגם זול יותר, בעל מרחב אחסון של 16 גיגה-בייט ושלושה גיגה-בייט של זיכרון פעולה, שמחירו הסופי 2,163 שקל. הטלפון נמכר גם ע"י חנויות אחרות שמטפלות בהשגת ההזמנה והמשלוח עבורכם. המחיר הזה גבוה ממחירי הטלפון בחו"ל (330 דולר לדגם בסיסי, 390 לדגם שנסקר) - ודומה למחירי מכשירי העילית המתחרים.

 

ציון כלכליסט: 9.6

 

מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.5 אינץ' || רזולוציית מסך: 1,920 על 1,080 פיקסל || מצלמה אחורית: 13 מגה-פיקסל || מצלמה קדמית: 5 מגה פיקסל || מעבד: שמונה ליבות במהירות 1.8 גיגה-הרץ || זיכרון: 4 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 16 גיגה-בייט || עובי: 9.9 מ"מ || משקל: 175 גרם

בטל שלח
    לכל התגובות
    x