$
חדשות טכנולוגיה

HTC צוללת בזנב בוער, נסחרת בפחת

הצניחה במכירות והביקורות הצוננות על מכשיר הדגל האחרון עשו את שלהן: יצרנית הסמארטפונים נסחרת בשווי גבוה מנכסיה בפועל - שפל חדש עבורה. להערכת אנליסטים, נכסי HTC לא צריכים להיחשב בשווי שלה, משום שהם יירשמו כהפסד

הראל עילם 12:5911.08.15
יצרנית הסמארטפונים הטייוואנית HTC הגיעה למצב כה בעייתי, שהיא נסחרת בפחת - כלומר, מעל לשווי כל נכסיה. החברה מחזיקה כעת ב-47.2 מיליארד דולר הונג קונגי במזומן (קרוב ל-1.5 מיליארד דולר אמריקאי), אבל נסחרת לפי שווי של 49 מיליארד דולר הונג-קונגי בלבד.
בפועל, הדבר אומר כי החברה עצמה – מאגר הפטנטים שלה, המותג, המפעלים, כוח העבודה, מלאים שטח הנדל"ן וכו' – נסחרים הרבה מתחת לשוויים האמיתי. החברה עצמה מעריכה את שווי כל נכסיה, כולל המזומן, ב-114 מיליארד דולר הונג-קונגי.

 

מכשיר הדגל M9 ולצידו הצמיד החכם grip מכשיר הדגל M9 ולצידו הצמיד החכם grip

 

"המזומן שלהם הוא הערך היחידי שיש להם לבעלי המניות" אמר קלווין הואנג, מבית ההשקעות הטייוואני סינופאק. הוא שם על המניה מחיר יעד של 46.5 דולר הונג-קונגי לעומת 54.5 דולר כיום – שווי כזה אומר שהחברה תהיה שווה פחות משווי המזומן הנזיל שלה. "הנכסים של החברה לא צריכים להחשב בשווי שלה, מכיוון שהם ברובם ירשמו כהפסד ולמותג אין שום ערך".

 

אילו מילים קשות במיוחד שנאמרות על מי שהייתה פעם יצרנית הסמארטפונים המובילה בעולם, שנסחרה לפי שווי של 80 מיליארד דולר והובילה את מהפכת האנדרואיד ביד רמה. בשיאה, במהלך 2011, HTC נסחרה לפי שווי מניה של 1,300 דולר, לאחר שהשיקה את מכשיר הנקסוס הראשון בעולם יחד עם גוגל והחלה לדחוף את מערכת ההפעלה הפתוחה של ענקית החיפוש.

 

מכשיר הדגל M9 מכשיר הדגל M9

 

אבל מאז, השוק השתנה בצורה משמעותית. סמסונג השתלטה על תעשיית מכשירי האנדרואיד, ואז נפגעה בעצמה מהפריחה של עשרות יצרניות סיניות קטנות, צעירות, זולות ורעבות יותר. אם בעבר משתמשים החליפו את הטלפונים מדי שנה, מחזורי העדכון התארכו וכעת עומדים על קרוב ל-3 שנים לפי חברת המחקר קאנאליס. השנה, לראשונה נרשמה ירידה בהיקף מכירות הסמארטפונים בסין. אנשים רוכשים פחות מכשירים, ומתעדפים מכשירים זולים יותר.

 

מצמיחה לצניחה

 

בתחילת השנה עוד נסחרה HTC  ברווח; בינואר נאמד שוויה ב-146 מיליארד דולר הונג-קונגי. לרגע קל נראה כי החברה מצליחה לשקם את עצמה בזכות האסטרטגיה שלה, ששמה דגש על פחות מכשירים ועל מכשירי העילית HTC One, שזכו בשנים האחרונות לביקורות משבחות ומכירות נאות. אבל המכשיר האחרון של החברה איכזב את האנליסטים והקהל, המכירות צנחו ו-HTC נעלמה מרשימת עשר יצרניות הסמארטפונים המובילות בעולם.

 

כתוצאה מכך, מניית HTC איבדה 67% משוויה מתחילת השנה, ו-96% משוויה מאז השיא ב-2011. החברה ניסתה לעשות הכל כדי לתקן את המעוות, כולל להחליף את המנכ"ל, לפטר עובדים, לצמצם את קו המוצרים ואפילו לאמץ עוד אסטרטגיה חדשה - עם דגש על שווקים מתפתחים כגון הודו וסין, שבהם יש ל-HTC נוכחות מסויימת. כל זאת לא עזר. לרגע קצר, מספר רבעונים, היה נראה כי החברה חוזרת להתאושש, מפסיקה להפסיד ורושמת רווחים צנועים, אבל אז היא חתכה את הערכות המכירות שלה בשליש – בעיקר בגלל כשלון ה-One האחרון.

  

"כל מה שהם עשו לא הספיק כדי לשנות את מצבה של HTC בשנתיים הקרובות" אמר בירדי לו, אנליסט בדיוטשה בנק. "יש להם סיכוי אפסי להתחרות באייפון ובסמסונג, עם משאבים מוגבלים, והם ימשיכו כנראה להפסיד נתח שוק לטובת מותגים סיניים זולים".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x