$
חדשות טכנולוגיה

אדוארד סנודן מתייצב לצד גוגל ואפל

סוכן ה-NSA לשעבר תוקף את המדיניות של הבית הלבן, שמנסה לעצור את חברות הטכנולוגיה מלשלב כלי הצפנה במכשיריהן. בראיון עם The Intercept, הסוכן טוען: הם מסכנים את הכלכלה האמריקאית

עומר כביר 14:0703.08.15
"טכנולוגיות וחברות שמגינות על אזרחים מן השורה צריכות לזכות בשבחים, לא באיומי תביעה" – כך אומר אדוארד סנודן, איש ה-NSA וה-CIA לשעבר שהדליף לתקשורת שורה של מסמכים רגישים שחשפו את היקף הריגול המקוון שמנהל הממשל האמריקאי כנגד אזרחי כל העולם. את הדברים סנודן אמר במהלך ראיון מקוון עם אתר The Intercept, שנערך בעקבות מהלכים אגרסיביים מצד הממשל האמריקאי המנסה לעצור חברות טכנולוגיה אמריקאית מלשלב טכנולוגיות הצפנה במוצריהן.

 

בתחילת החודש, גורמים במערכת אכיפת החוק בארה"ב אמרו שיעבדו יחד עם חברות טכנולוגיה דוגמת אפל וגוגל, במטרה לוודא שהרשויות יוכלו לקבל גישה לכל המידע  האישי של משתמשים, הנשמר על מכשירים מתוצרתן. החוק האמריקאי דורש מכל החברות במדינה לספק לרשויות החוק מידע בהנתן צו בית משפט. גוגל ואפל החלו בתגובה לשלב במכשיריהן מנגנוני הצפנה, שאמורים לחסום את הגישה למידע השמור על המכשירים לכל גורם פרט למשתמש עצמו, כולל החברות עצמן. הדבר יאפשר לחברות להגן על עצמן משפטית בטענה שהן אינן יכולות לספק לממשל מידע שלא נמצא ברשותן.

 

אדוארד סנודן אדוארד סנודן צילום: יוטיוב

 

עם זאת, הממשל הגיב לטקטיקה זאת בעוינות. בימים האחרונים מספר בכירים בבית הלבן וברשויות החוק אף העלו את הטענה שירותי ההצפנה האלו יכולים לסייע לטרוריסטים, והזהירו כי הם שוקלים להגיש תביעות פדרליות כנגד החברות.

 

בראיון עם The Intercept, סנודן ביקר את התנהלות הבית הלבן ואמר כי המאמצים מצד רשויות החוק בארה"ב לקבל גישה למוצרי החברות מעידים על "קוצר ראות קיצוני". “אם ממשלה אחת יכולה לדרוש גישה למידע פרטי, כל הממשלות יכולות לעשות את זה", הוא הסביר. “זה לא משנה עד כמה הסיבה לכך מוצדקת, אם ארה"ב קובעת תקדים שלפיו אפל חייבת לפגוע באבטחת הלקוחות שלה בתגובה למסמך ממשלתי, מה הם יכולים לעשות כשמדובר בממשלת סין וכשהלקוח הוא הדאלי לאמה?”

 

סנודן גם הזהיר שהקהל מעוניין בכלי הצפנה ואבטחה, ואם הממשל ימנע מהחברות להתקין את הכלים העלו על המכשירים שנמכרים בארצות הברית, הדבר סופו להרחיק את הצרכנים מטכנולוגיה אמריקאית. הוא הוסיף: "הם שמים את מנוע הצמיחה הכי חשוב של הכלכלה שלנו בעמדה שבה החברות צריכות להסתכן באובדן הגישה לשוק הבינלאומי. זו מדיניות שהופכת אותנו לפחות תחרותיים ולפחות בטיחותיים".

 

זאת לא הפעם הראשונה השנה שסנודן משבח את הפיתוחים ודרכי הפעולה של חברות טכנולוגיה אמריקאית. לפני כחודש הוא קרא למערכת ההפעלה הסלולרית של אפל, iOS 8, "חלוצית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x