$
המדריך

בדיקת כלכליסט

Gear VR של סמסונג: מציאות מדומה ב-1,200 שקל

החברה פיתחה משקפיים שמתבססים על סמארטפון גלקסי S6 בתור יחידת תצוגה וחיישנים - ומסוגלים להעניק חוויית משחק מוגבלת, אך מהנה מאוד. ואולם, מחיר המשקפיים בישראל גבוה למדי והיצע האפליקציות מוגבל

הראל עילם 16:3714.07.15

כשגוגל חשפה את קארדבורד, משקפיים מקרטון ואפליקציה שיכולים להפוך סמארטפון למשקפי מציאות מדומה, נראה הדבר כבדיחה; האם אפשר להצמיד סלולר לפרצוף וליצור כך חוויית VR אמיתית?

ואולם, סמסונג, LG ויצרניות אחרות לא צחקו אלא זינקו אל שולחן השרטוט. תוך זמן קצר הציגו החברות מוצרים משלהן, אשר התאפיינו ברמת גימור גבוהה משל הקארדבורד והופצו באופן מוגבל למדי. לאחרונה נחת בישראל אחד המוצרים המעניינים בשוק זה: משקפי Gear VR של סמסונג - כניסתה הנרחבת ביותר של הענקית הקוריאנית אל שוק המציאות המדומה. 

 

משקפי סמסונג וחבר משקפי סמסונג וחבר

 

עיצוב ומבנה

 

הגיר VR נראה כמו משקפי מציאות מדומה לכל דבר ועניין, עם מגרעת רחבה בחזית, אליה מכניסים סמארטפון גלקסי S6 שמתפקד כמסך. למשקפיים אין סוללה או מעבד משלהם, אלא נסמכים לחלוטין על הסלולרי. למגרעת יש חיבור USB מצד אחד ותפס מצד שני, אשר מעגן על המכשיר במקומו.

 

המשקפיים והמגרעת בחלקם הקדמי המשקפיים והמגרעת בחלקם הקדמי

 

למשקפיים הנדסת אנוש מצוינת; הם עוצבו לשימוש ממושך והם קלים יחסית ומכוסים שכבות ספוג כדי שלא לגרום לאי נעימות בראש ובפנים. רצועות מתכווננות מאפשרות לכם להתאים את בקלות לראש. לגיר VR יש שקע מיקרו-USB דרכו תוכלו להטעין את הסמארטפון תוך כדי שימוש.

 

בהתחשב בכך שהגלקסי S6 יוכל לספק לכם במקסימום שעתיים של שימוש רצוף במצב VR לפני שהסוללה תגמר, זוהי תוספת מבורכת. המשקפיים גם כוללים מאוורר שמפזר את החום שפולט הסלולרי ומצמצם הווצרות אדים על העדשות.

   

התקנה והפעלה

 

בפעם הראשונה שתחברו את הסמארטפון לגיר VR, תתבקשו להתקין אפליקציית אוקולוס ייעודית ופתיחת חשבון. סמסונג פיתחה את הגיר VR יחד עם חטיבת המציאות המדומה של פייסבוק, למרות שהיא גם משתמשת בפלטפורמת המפתחים מילק של סמסונג עצמה. הדבר נותן לגיר הן את היתרון המקומי של תמיכה בחומרה של סמסונג, והן גישה מיידית לטכנולוגיה והיצע המשחקים של חברת ה-VR הגדולה בעולם.

 

רצועת המשקפיים קלה להתאמה אישית רצועת המשקפיים קלה להתאמה אישית

 

תהליך ההתקנה עצמו מהיר ונוח למדי אבל בהחלט יכול להיות יותר יעיל ומזמין. למשל, אוקולוס מחייבת אתכם להכניס את פרטי כרטיס האשראי בפעם הראשונה שתרצו להיכנס לחנות האפליקציות, גם אם אתם רק רוצים להוריד אפליקציות חינמיות. בתחילת השימוש, מסך הסמארטפון יציג תמונה כפולה. פוקוס מתכוונן יאפשר לכם להתאים את חדות התמונה ואף למצוא מיקוד מתאים - מה שמאפשר שימוש גם עבור מי שמרכיב משקפי ראיה.

  

ממשק ואפליקציות

 

הממשק של אוקולוס מאפשר לכם פשוט להסתכל לצדדים ולהתמקד באייקון המעניין אתכם על ידי כך שתבהו בו כמה שניות. משטח מגע שנמצא על צד ימין של המשקפיים יאפשר לכם גם לבחור אייקונים על ידי לחיצה או לדפדף בין האפשרויות על ידי תנועה אצבע לאורך המשטח. התוצאה הסופית אינטואטיבית ועובדת היטב.

 

הריפוד הפנימי של המשקפיים הריפוד הפנימי של המשקפיים

 

מלבד משטח המגע, המשקפיים גם כוללים כפתור פיזי קטן שמאפשר לכם לחזור אחורה בכל שלב וכפתור פיזי נוסף ששולט בעוצמת רמקול הגלקסי. שני הכפתורים הללו נמצאים ליד המשטח, במיקום נוח שמצמצם סיכוי שתלחצו עליהם בטעות.

 

בניגוד למשקפי מציאות מדומה בעלי סט ג'ירוסקופים, גיר VR משתמש בחיישני הכלולים הגלקסי S6 כדי לעקוב אחרי תנועות הראש שלכם. זהו פרמטר חשוב שכן מעקב מדויק אחרי תנועות ראש מבטיח אשליה עמוקה יותר של מציאות מדומה. הפתרון של סמסונג מספק תוצאה סבירה, מדויקת ומהנה, אבל אחרי כמה שעות, ניתן להניח שמשקפי VR עם ג'ירוסקופים אינטגרליים יגרמו לפחות טשטוש וסחרחורת.

 

Gear VR Gear VR

 

החולשה היחסית של הגיר לעומת מכשירים כאוקולוס ריפט ניכרת במקומות אחרים: גם עם מסך ה-QHD החד של הגלקסי S6, התוצאה הסופית היא רזולוציה נמוכה משמעותית ממה שניתן לראות במוצרים מתחרים. כמו כן, בעוד שהגלקסי מסוגל להריץ משחקים ברמה גבוהה יחסית, עם כוח עיבוד השקול כמעט לקונסולות משחקים מהדור הקודם, הרמה הגרפית של רוב המשחקים היא 3-4 דורות אחורה וחבל. ניתן להניח שעם הזמן ההיצע יגדל מעט, אבל ההערכה שלנו שרוב המשחקים שיותאמו בעתיד ל-VR יהיו דווקא משחקי מחשב המתקדמים והחדשים ביותר, שאותם אין לגלקסי שום סיכוי להריץ.

 

בנוסף, חלק מהמשחקים בחנות מחייבים שימוש בשלט, שנמכר בנפרד. באופן מצער, לא בכל המשחקים שדורשים שלט שכזה צוין מראש שאי אפשר לשחק בהם בלעדיו. ואולם, היצע המשחקים והאפליקציות גדול משמעותית ממה שציפינו: יש בחנות עשרות כותרים, ביניהם כאלה שמיועדים לקהל מבוגר - משחקי תפקידים ואימה.

 

סיכום

 

הגיר VR הוא מוצר מעניין שמעניק חוויית מציאות מדומה לחובבי המשחקים. בהתחשב בכך שאוקולוס, מיקרוסופט ו-HTC עדיין לא השיקו את המשקפיים שלהן, סמסונג גם נמצאת כמעט לבד בשוק. ואולם, ההבטחה של VR עדיין לא מומשה; היא נסמכת על המשחקים והאפליקציות שיצאו בהמשך, הקילר-אפ שישכנע את כולנו לעבור ל-VR אחרי שנים שבהם הטכנולוגיה דשדשה והתקשתה לחדור למיינסטרים. כאן הגיר VR נתקל בבעיה: המוצר בנוי סביב חומרה של סמארטפון ולא סביב מחשב, והטכנולוגיה של סמארטפונים מתחלפת כיום במהירות. בעוד שנתיים-שלוש, כאשר יצא הגלקסי S8 או S9 עם מסכי 4K וחומרה מתקדמת, הגיר VR לא יהיה שמיש.

 

כאן צריך הלקוח פוטנציאלי לשאול את עצמו האם הוא באמת זקוק למשקפי VR ניידים. מעטים מאיתנו יעיזו ללבוש גיר VR מחוץ לבית; ולמשקפיים כאוקולוס ריפט, שמחוברים למחשב ביתי, יש יתרון מובהק בביצועים והיצע אפליקציות. עוד סוגיה בעייתית היא המחיר: בארץ עולים המשקפיים 1,200 שקל (לעומת 200 דולר בחו"ל).
בטל שלח
    לכל התגובות
    x