$
מכשירים ומדריכים

נפרדים מהטכנאי: Fairphone חשפה סמארטפון שתוכלו לתקן בעצמכם

הדור השני של הסלולרי שנבנה ללא שימוש במתכות דמים תוך ניצול עובדים זכה לעיצוב מודולרי; תוכלו למשל, להחליף לו מסך שנשבר תוך דקה ללא עזרת טכנאי. בנוסף, יש לו יכולת שדרוג רכיבים, מסך איכותי ותכונות מתקדמות נוספות

עומר כביר 11:2317.06.15

הוגן ומתפרק: פיירפון (Fairphone) השבדית חשפה אתמול את הדור השני של הסמארטפון שלה, והפעם בארכיטקטוריה מודולרית. פיירפון, כמשתמע משמה, פועלת לייצור סמארטפונים הוגנים, הן בכל הנוגע לאיכות הסביבה ושמירה על זכויות אדם בהליך הייצור - והן בכל הנוגע לחוויית המשתמש.

בדגם הראשון של המכשיר הדגש היה יותר על הליך יצור הוגן, וכעת עם הדגם השני - פיירפון 2 - מנסה החברה לשנות כמה תפיסות יסוד בעולם הסמארטפונים. בלב המכשיר עומדת ארכיטקטורה מודולרית. בניגוד לפרויקט Ara של גוגל, לא מדובר כאן בעיצוב שנועד לאפשר למשתמש להחליך ביומיום רכיבים שונים במכשיר בהתאם לצרכיו, אלא במבנה שמאפשר לפרק את המכשיר בקלות, עם לא יותר ממברג רגיל, ולהחליף חלפים שונים שהתקלקלו.

 

טכנאי? מי צריך טכנאי? טכנאי? מי צריך טכנאי?

 

"הטרנד להפחית את עובי הסמארטפונים גורם למעצבים לשלב כמה שיותר פונקציונליות בכמה שפחות נפח", כתב סמנכ"ל הטכנולוגיות של החברה, אוליבר הברט, בבלוג הרשמי שלה. “כתוצאה תיקונים הם מורכבים ויקרים. משתמשים רבים נשארים עם מכשיר תקול (למשל, תצוגה סדוקה) עד תום החוזה שלה. אנחנו רצינו לאפשר לכל אחד לבצע תחזוקה בסיסית בטלפון ולהחזיר אותו לפונקציונליות מלאה ללא סיוע מקצועי".

 

 

לצורך כך יצרה החברה מבנה מודולרי שנמצא באמצע הדרך בין סמארטפונים מודרניים דוגמת אייפון או גלקסי S למודולריות המוחלטת שאליה שואף פרויקט Ara. ניתן לפרק את גב המכשיר ולהחליף את הסוללה בקלות. רכיבים אחרים דורשים שימוש במברג אך אינם מסובכים להחלפה. בנוסף כולל המכשיר גם יכולות שדרוג מוגבלות שמאפשרות להעשיר את יכולותי. עם זאת, הליך ההחלפה פחות טריוויאלי ממודל ההחלק והקלק של Ara ודורש התעסקות מסוימת, גם אם לא מורכבת.

 

המסך נשבר? מחליפים תוך דקה

 

הטלפון מורכב משבע יחידות חומרה: נרתיק חיצוני קל להחלפה מתחלף בקלות שמשמש כגב וכצידי המכשיר ומאפשרת לבחור מבין מגוון נרתיקים, ובכך מייתרת את הצורך לרכוש נרתיק מגן חיצוני; סוללה שניתנת להחלפה; יחידת הליבה ובה מעבד קוואלקום סנאפדרגון 801, זיכרון פעולה, רכיבי האחסון והתקשורת, חיישני תנועה וחריץ Dual Sim; יחידת התצוגה - מסך בגודל חמישה אינץ' Full HD בציפוי גורילה גלאס 3; יחידת תקשורת ובה מקלט-משדר, חיבור לאוזניות, מצלמת סלפי, מיקרופון משני לביטול רעשים, תאורה, חיישני קרבה ונורת LED להתראות; מצלמה ראשית עם פלאש; ןיחידת המיקרופון - מיקרופון ראשי, מנגנון רטט, רמקול וחיבור USB.

 

מכשיר הפיירפון 2 מכשיר הפיירפון 2

 

"יחידות אלו מבודלות לפי מאפיינים פונקציונליים", הסביר הברט. “לדוגמה, ביחידת התצוגה לא כללנו פונקציונליות שאינה חלק מהמסך. כתוצאה, אם צריך להחליף את התצוגה אין צורך לזרוק רכיבים שעדיין מתפקדים. כל הרכיבים ניתנים להחלפה בקלות - אף אחד מהם לא מרותך חוץ מהמיקרופון. הכפתורים יושבים על מעגל מודפס גמיש שמחובר בקפיץ ללוח הראשי".

 

אם נסדק המסך ניתן להחליף אותו בתוך פחות מדקה ללא שימוש בכלים כלל: יש רק להסיר את הנרתיק ואת הסוללה, לפתוח שני תפסנים שמחזיקים את יחידת התצוגה במקום, להסיר את היחידה ולהחליפה בחדשה. רכיבים אחרים, כמו מצלמה ראשית או יחידת המקלט, דורשים שימוש במברג. כל יחידה מחוברת לשלדה עם בורג בצבע ייחודי. אחרי הסרת הנרתיק והסוללה יש רק לשחרר את הבורג, להוציא את היחידה, להכניס את היחידה החדשה ולהבריג בחזרה.

 

שדרגו את המכשיר בעצמכם

 

החברה שילבה בפיירפון 2 אלמנטים שמאפשרים להוסיף לו יכולות שאינן מובנות בו (כמו שבב NFC או טעינה אלחוטית). יחידת הליבה מצוידת בחריץ הרחבה שמסוגל להתחבר לנרתיק חלופיים עם יכולות שונות, למשל כאלו שבהם מוטמע שבב NFC. בנוסף, את כל היחידות ניתן להחליף ביחידות אחרות עם פונקציונליות שונה, בתנאי שהן זהות בגודלן ובצורתן ליחידה המקורית ויכולות לעשות שימוש בממשק האלקטרוני הקיים (החברה מציינת שיש עדיין כמה סוגיות תוכנה לפתור בהקשר זה).

 

"אפשר, לדוגמה, להשתמש בסטנדרט זה על מנת להחליף את המצלמה הראשית במצלמת אינפרא-אדום. אפשר גם ליצור יחידות חדשות ומעודכנות על מנת להחליף יחידות ישנות וכך להאריך את אורך החיים של המכשיר", אמר הברט. ההזמנה המוקדמת של הפיירפון 2 תיפתח הקיץ. המחיר: 525 יורו. תאריך השקה עדיין לא פורסם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x