$
המדריך

בדיקת כלכליסט

אינטל NUC 5i5ryk: מחשב קומפלט בגודל של מאפרה

המחשב המשרדי לא השתנה משמעותית מזה עשורים; הפיתרון של אינטל הוא מחשב זערורי שהיא מייצרת בעצמה וכולל שקעים רבים, עוצמה גדולה משל הלפטופ הממוצע ומבנה נוח להתאמות ושינויים. הוא נועד לעסקים בכל הגדלים ולחובבי מודינג

ניצן סדן 09:5410.06.15
איך נראה מחשב שולחני? כל ילד יודע: קופסה גדולה עם שקעים מלפנים, מאוורר מאחור והרבה כבלים. למעשה, המחשב השולחני לא השתנה יותר מדי בעשור האחרון. היו חברות כמו אפל, אסוס ו-HP שהכניסו אותו אל המסך ויצרו את ה-All in One, היו חברות שוויתרו עליו לגמרי והתמקדו בלפטופים, טאבלטים וכולי.
ואז הגיעה אינטל. ענקית השבבים השיקה מחשב שולחני משל עצמה: לא מעבד, כי אם מחשב קומפלט. והוא נושא עמו בשורה מעניינת אל עולם המחשוב הנייח. בעיקר, בהיותו קטן, קל ונייד יותר מלפטופ.

 

נעים להכיר: אינטל NUC נעים להכיר: אינטל NUC צילום: ניצן סדן

 

מחשב ה-NUC הראשון נחשף ב-2012. הוא היה בגודל של סטרימר ויכולותיו היו מוגבלות למדי. עתה מגיע לשוק הדור האחרון, 5i5ryk, שיכול להתחרות בכל מחשב משרדי ממוצע - אפילו שהוא קטן ממנו פי עשר ויותר.

 

עיצוב ומבנה: הגודל קובע

 

הנוק הוא מחשב זערורי: גודלו 15 על 11 ס"מ ועוביו קצת פחות מחמישה ס"מ. בגודל כזה, תוכלו להכניס אותו לכל תיק. יש לו מארז מאלומיניום בעל מכסה פלסטיק בחלקו העליון ותחתית מברזל, שנשלפת כשפותחים ארבעה ברגים. המרחב הפנימי מצומצם מאוד, אבל עדיין תוכלו להחליף ולשפר בו רכיבים, אם אתם חובבי מודינג. יש לו כפתור הפעלה בודד, ללא כפתור reset - שהולך ונעלם גם במארזי מחשבים שולחניים בגודל סטנדרטי. בסך הכל, המחשב אסתטי ונעים לעין ועיצובו פשוט ומאופק.

 

כפתור ההפעלה של ה-NUC כפתור ההפעלה של ה-NUC צילום: ניצן סדן

 

אבל הגדולה האמיתית של המוצר היא במידותיו: ה-NUC הוא הוא כל כך קטן שאפשר להכניס אותו למגירת שולחן, להניחו מתחת לבסיס הפלסטיק של המסך הממוצע - הוא קצת יותר גדול מסטנד שולחני לפתקיות.

 

מחשב NUC מחובר למסך מחשב NUC מחובר למסך צילום: ניצן סדן

 

ארגונים יכולים להשתמש בו לצמצום גודל עמדות העבודה, להנחות עובדים לקחת אותו הביתה (בידיעה שהוא נכנס גם לתיק יד נשי פצפון) ולשנות משמעותית את מבנה שירותי ה-IT שלהם; מחשב כל כך קטן צריך פחות קירור ולכן אין לו חריצים גדולים בדפנות דרכם נכנס אבק ופוגם ברכיבים. עוד סוג של משתמשים בו עשויים להיות עסקים שרוצים מחשבים קטנים ליד הקופה - למשל, קיוסקים וחנויות.

 

ממשק ומערכת הפעלה

 

מדובר במחשב ווינדוס 8.1 סטנדרטי לכל דבר ועניין, שמריץ את הגרסה הבסיסית של מערכת ההפעלה. בחזיתו תמצאו שני שקעי USB ושקע אוזניות. בחלקו האחורי יש עוד שני שקעי USB, שקע מיני HDMI ושקע תצוגה displayport, שקע לכבל רשת ושקע טעינה. מדובר בסט שקעים נרחב יותר משל הלפטופ הממוצע אך מצומצם משל מחשב שולחני רגיל. בנוסף, חסר בו חריץ לכרטיסי SD.

 

חלקו האחורי של המחשב חלקו האחורי של המחשב צילום: ניצן סדן

 

 אינטל כללה באריזה שלל שקעים (אמריקאי, אירופי וכו') כדי להתאים את המוצר לשווקים שונים. את השקעים אפשר לחבר בקלות לטרנספורמטור שבקצה כבל הטעינה. הטרנספורמטור דומה בגודלו לשל לפטופ 13 אינץ'.

 

ביצועים וקישוריות: לועס לפטופים

 

ה-NUC כולל מעבד Core i5 2550u, בעל שתי ליבות שפועמות במהירות של 1.6 גיגה-הרץ בתצורה סטנדרטית ומאיצות ל-2.6 גיגה-הרץ בהפעלה ראשונית ובמאמץ. יש לו זיכרון DDR3 של עד 16 גיגה-בייט ומעבד גרפי 6000HD של אינטל.

 

המחשב הקטן תומך הן בכונני SSD (בגודל של 22 על 42 מ"מ עד 22 על 80 מ"מ) והן בכונני HD סטנדרטיים של שני אינץ' וחצי (שעוביים לא עולה על תשעה מ"מ וחצי). יחידת הבדיקה הגיעה אלינו עם כונן של 120 גיגה בתצורה זו, למשל.

 

חלקו העליון של המחשב נפתח, לגישה קלה לכונן הקשיח חלקו העליון של המחשב נפתח, לגישה קלה לכונן הקשיח צילום: ניצן סדן

 

החומרה הזו חזקה משל רוב הלפטופים בשוק - בוודאי אלה שברמת המחיר של המחשב; ה-NUC מריץ בצורה חלקה לחלוטין תוכנות משרדיות, יישומי מדיה כנגני סרטים ודפדפנים, הוא מאפשר הפעלה מהירה של סרטי HD ואפילו יודע להריץ משחקים ישנים. חשוב לזכור שכרטיסי סדרת HD של אינטל לא נועדו לגיימרים ולא מסוגלים לסחוב משחקי תלת ממד כבדים או תוכנות עריכת וידאו ואנימציה - אך ה-NUC יענה בצורה מצוינת על צרכי העסק הממוצע.

 

חלקו התחתון נפתח בקלות, לחובבי מודינג - שדרוג תוצרת בית חלקו התחתון נפתח בקלות, לחובבי מודינג - שדרוג תוצרת בית צילום: ניצן סדן

 

סיכום ואלטרנטיבות: חכם על גדולים

 

ה-NUC עומד בראש קטגוריה שחנך בעצמו: מיקרו מחשבים מלאים. הוא עושה כל מה שמחשב שולחני סטנדרטי עושה, בחיסרון אחד: הוא לא זול בהרבה. ה-NUC נמכר בארץ בכ-2,200 שקל (לפי נתוני מנועי השוואת מחירים) כאשר חלק מהסוחרים מוכרים אותו ללא כונן קשיח (שנמכר בתוספת של 200 עד 350 שקל). עבור עסקים שרוצים לחסוך במקום, ה-NUC הוא בהחלט מוצר מומלץ. קשה להמליץ על ה-NUC בתור מחשב מדיה סנטר - כי הוא פשוט Overqualified. יש פתרונות זולים ופשוטים בהרבה שעדיין יוכלו להריץ כל תוכנת מדיה שתבחרו בצורה חלקה לחלוטין. חלקם אפילו קטנים יותר או בתצורת סטיק USB.

 

גם חובבי מודינג יאהבו את המחשב הזה: הם ישמחו להיפטר מהמארז שלו ולשלב אותו בכל מיני כלים אחרים. למשל, בדופן של שידת הטלוויזיה, במגירת שולחן או כרכיב במערכת בית חכם.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x