$
הייטק והון סיכון

הסטארט-אפים הישראלים שיצאו לכבוש את כנס ההייטק Disrupt

שבע חברות ישראליות הגיעו לכנס היזמות הנחשב - ושתיים מהן אף מתחרות על תואר "הסטארט-אפ המבטיח ביותר" שיוענק בו: חברת אצירת התוכן relevancydata הירושלמית וחברת הסייבר Coronet מבאר שבע

נמרוד צוק, ניו יורק 17:1605.05.15

כנס היזמות והטכנולוגיה Disrupt NYT השנתי של אתר TechCrunch נפתח אמש באולם "מנהטן סנטר" בניו יורק. כאשר בין יותר מ-150 החברות שהגיעו כדי לקדם את עצמן יש גם שבע חברות ישראליות.

 

שתיים מתוכן משתתפות בתחרות Battlefield היוקרתית לצד 23 חברות נוספות, שנבחרו כמבטיחות ביותר השנה על ידי מארגני הכנס - relevancydata הירושלמית שעוסקת באינדוקס תכני וידאו ברשת וקורונט מבאר שבע, שמפתחת פלטפורמה לאבטחה של תקשורת ארגונית על גבי רשתות אלחוטיות וסלולריות.

 

"כמו בכל שנה, החברות הישראליות מזהות את החשיבות של טקראנץ' דיסראפט לעתידן, ומגיעות לכאן להשיג חשיפה וקשרים - לתקשורת, למשקיעים או לשותפים עסקיים פוטנציאליים. חוץ מהחברות שמציבות דוכן בביתן או משתתפות בתחרות יש גם הרבה יזמים ישראלים שפשוט מגיעים לעשות נטוורקינג" אמר ל"כלכליסט" רועי קרתי, מארגן הביתן הישראלי בכנס. "כמובן שהצלחה או כשלון בתחרות לא בהכרח מנבאת את העתיד של החברה, למשל דרופבוקס שהשתתפה בה בתחילת הדרך והפסידה, וזה לא הפריע לה להגיע למקום בו היא נמצאת היום".

 

כנס Disrupt כנס Disrupt צילום: נמרוד צוק

 

האורח הישראלי המרכזי בכנס השנה הוא בן רובין, מייסד אפליקציית מירקט, שמשתתף בה כאחד המרצים לצד בכירי התעשיה כמו מאריסה מאייר מנכ"לית יאהו, שון ראד מייסד טינדר לוגאן גרין מליפט. "הכנס מספק חשיפה לתעשיה, לאנשים שמתעניינים בכל מה שחדש", אמר ל"כלכליסט" עמי בן דוד, מייסד אפליקציית המייל TLDR Email. "כך שזה המקום הטוב ביותר לקדם בו את אפליקציית אפל ווטש שהוצאנו עכשיו".

 

פאבל ליפשיץ, סמנכ"ל השיווק של גרין IQ אמר: "אנחנו רואים בארה"ב שוק מאוד מרכזי, רצינו להיות פה ולהציג את המוצר שלנו, יחד עם הכניסה שלנו להפצה בהום דיפו לפני שבועיים. המטרה שלנו היא להשיג סיקור תקשורתי לקראת גיוס של מימון נוסף בסוף השנה. יש בשוק האמריקאי מודעות מאוד גדולה לחסכון במים, ומצד שני שוק האוטומציה הביתית מאוד מפותח".

 

החברות הישראליות שמשתתפות בכנס

 

relevancydata - החברה של המייסדת מיכל האבשמן שמה לה למטרה לארגן את כל תכני הוידאו שקיימים באינטרנט. המנוע שהחברה פיתחה יודע לסרוק מיליוני סרטונים תוך שימוש בטכנולוגיות זיהוי תוכן אוטומטית, ולבנות אינדקס של מידע שימושי עבור מפרסמים, ספקי תוכן וצופים. החברה הוקמה באוגוסט 2014, גייסה 1.5 מיליון דולר ופועלת מירושלים.

 

relevancydata relevancydata

 

coronet - מטרת החברה שהקימו גיא מוסקוביץ', דרור ליוור, דורון מילכטייך וכרמל דומשלק היא ליצור פלטפורמה להגנת תקשורת ארגונית מפני ציתות, יירוט ידע ומניפולציות אחרות. החברה פיתחה כלי תוכנה שניתן להתקין על מכשירי אייפון, אנדרואיד, ווינדוס ומק שאמורים להפוך אותם לבלתי נראים להאקרים. החברה הוקמה בספטמבר 2014, היא פועלת מבאר שבע ומשיקה את מוצריה היום.

 

המטרה: הגנה על תקשורת ארגונית מבוססת סלולר המטרה: הגנה על תקשורת ארגונית מבוססת סלולר

 

גרין IQ - מפתחת מערכת השקיה חכמה לגינות ביתיות שאמורה לצמצם את צריכת המים בעד 50%. המערכת מתחברת לאינטרנט כדי לתזמן את מועדי ההשקיה בהתאם לתחזית מזג האוויר, מאפשרת שליטה מרחוק באמצעות אפליקציה וחיבור לחיישנים והתקנים שונים. החברה הוקמה על ידי אודי דהן, פועלת מפתח תקווה וגייסה עד כה 1.7 מיליון דולר.

  

סגל גרין IQ בכנס "כלכליסט" סגל גרין IQ בכנס "כלכליסט" צילום: נמרוד גליקמן

 

TLDR EMail - פלטפורמת מייל חדשה למובייל שמשלבת פורמט מקוצר להודעות עם ממשק דמוי פיד שנועד לאפשר קריאה של הודעות וטיפול בהן במהירות רבה יותר. היא זמינה מזה מספר חודשים כאפליקצייה עבור האייפון והאייפד, עם אפליקציית תואמת לאפל ווטש שיצאה עם השקת השעון. החברה, אותה ייסד היזם עמי בן דוד, גייסה מימון ראשוני מהמשקיע משה חוגג.

  

TLDR Mail TLDR Mail

 

OTM Technologies - המוצר של המייסדים גלעד לדרר, אורי ועופר כינרות הוא עט חכם בשם Phree המעביר כתב יד, שרטוטים ואיורים לכל התקן התומך בבלוטות' (PC, אנדרואיד ואחרים) ללא צורך בנייר מיוחד או חיישן מיקום חיצוני. אב הטיפוס של העט כבר קיים, והחברה עומדת להשיק אותו כמוצר מסחרי דרך פרויקט קיקסטארטר בשבועות הקרובים.

  

העט של OTM העט של OTM

 

Remini - אפליקציה שמאפשרת להורים, בני משפחה ומורים לשתף תכנים המתעדים את ההתפתחות של ילדיהם הפעוטים בצורה מאובטחת ודיסקרטית - מעין אלבום תמונות או ספר זכרונות דיגיטלי. החברה הוקמה ב-2013 על ידי דורון עודד ורז ווסרשטיין, והיא גייסה עד כה כ-200 אלף דולר.

  

Dreame - פלטפורמה שמחברת בין אנשים שמעוניינים לתעד את החלומות שלהם לבין אמנים שמקבלים את תיאור החלום והופכים אותו לציור או יצירת אמנות אחרת על פי בחירת המשתמש, תמורת תשלום. החברה הוקמה בת"א ב-2014 על ידי שרונה קרני כהן.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x