$
50 הסטארט-אפים המבטיחים

מקום שני: Infinidat - אחסון באפלה

החברה הסופר־חשאית של משה ינאי מתחרה בענקיות כמו יבמ ו־EMC, שבהן עבד בעבר בתפקידים בכירים, באמצעות מערכת אחסון מידע זולה ויעילה במיוחד

אסף גלעד 07:5821.04.15

אינפינידט (Infinidat) פועלת כבר ארבע שנים מתחת לרדאר התקשורתי. לא רק שהחברה ומנהליה מעולם לא התראיינו לתקשורת, היקף המידע שקיים עליה והפרסומים ששחררה זעום ביותר, בוודאי ביחס לחברה לא קטנה. אף על פי שהיא עדיין נחשבת לסטארט־אפ צעיר היא כבר מעסיקה 200 עובדים ומגייסת עוד 100 בימים אלה, הושקעו בה 60 מיליון דולר והיא מגלגלת מיליוני דולרים.

 

באינפינידט בונים באופן כמעט בלעדי על מותג אחד: מייסד החברה וגורו אחסון המידע משה ינאי, שכיהן בעברו כישראלי הבכיר ביותר בענקיות המחשוב EMC ויבמ. עבור כל אחת מהן בנה ינאי את מערכות האחסון הגדולות יותר שברשותן, כאלה שמאפשרות לעשרות אלפי ארגוני ענק בכל העולם לשמור הררים של מידע.

 

מייסד אינפינידט משה ינאי. "XIV שנבנתה הפעם כמו שצריך" מייסד אינפינידט משה ינאי. "XIV שנבנתה הפעם כמו שצריך" צילום: עמית שעל

 

החשאיות של אינפינידט השתלמה: כגודל הניסיון להסתתר, כן גודל ההצלחה. לפי ההערכות בתעשייה, שנת 2014 היתה הטובה בשנות הפעילות של החברה, שקיבלה הזמנות של מיליונים מארגונים גדולים כגון המאגר הגנטי הסיני של שנזן וטריקור, והסכם שותפות עם ענקית המחשוב VMware. החברה נמצאת גם על ספו של גיוס הון של עשרות מיליוני דולרים מקרן הון פרטית גדולה, ועד כה מכרה לפי ההערכות עשרות קופסאות לאחסון קבצים בנפח כולל עצום של 100 פטה־בייט.

 

הסיבה לחשאיות שנוקט ינאי היא רצונו להתחרות ישירות בשתי החברות שבהן עבד בעבר: יבמ ו־EMC. את יבמ, שלה מכר את חברת האחסון XIV ב־300 מיליון דולר, עזב לאחר שהפרה את הבטחתה להפוך את ישראל למרכז הפיתוח והייצור העולמי שלה בתחום זה. ל־EMC מכר ינאי את הסימטריקס, מוצר האחסון המרכזי של החברה שמכניס לה מיליארדי דולרים, והפך גם את ינאי עצמו למיליארדר. כל עוד אינפינידט צעירה ופגיעה, צעדים גלויים מדי עלולים להיות מסוכנים ולאפשר ליריבותיה הגדולות למחוץ אותה. בניסיון להיאבק בכך, בשנים האחרונות הגישה החברה לא פחות מ־90 בקשות פטנטים, ולפי אתר אינפינידט רבות מהן כבר אושרו.

 

רבים מתארים את אינפינידט כ"XIV הבאה", והציניקנים מעדיפים את הביטוי "XIV שנבנית הפעם כמו שצריך". אינפינידט אמורה להיות הדור הבא של הפרויקטים הקודמים של ינאי: במהלך ארבע השנים האחרונות ינאי בנה, שיפץ ושיפר את המערכת שלו, וככל הנראה הפך אותה ליעילה בעולם מבחינת היקפי הנפח שהיא מסוגלת לשמור, הגודל שהיא תופסת בחלל והמחיר שהיא גובה.

 

קופסת אחסון גדולה בודדת, המכונה אינפיניבוקס, מסוגלת להחזיק 2 פטה־בייט (מיליון ג'יגה־בייט) של נתונים בצפיפות הגבוהה ביותר בשוק. ככל הידוע, אמינות המערכת אינה נופלת ממערכות הדיסקים החדשניות ביותר של חברות הענק, וגם בגזרת המחיר מנסה אינפינידט לקחת נתחי שוק לגדולות.

 

לכאורה אינפינידט הולכת נגד הטרנדים של התעשייה שבה היא פועלת. היא מייעלת ומשפרת את פעילותם של דיסקים מגנטיים, טכנולוגיה שלא השתנתה בבסיסה זה עשרות שנים, ומכילה חלקים זזים שאת פעילותם ניתן להאיץ עד גבול מסוים. ארגונים רבים מעדיפים לוותר עליהם לטובת אחסון בשרתים מרוחקים או על גבי רכיבי פלאש, שנחשבים לחדשניים יותר וחסכוניים יותר במקום. ואולם, הפתרונות החלופיים עדיין נחשבים ליקרים, ולכן גם היום, 40 שנה לאחר המצאת הפלאש, 90% ממרכזי הנתונים בעולם מעדיפים להתבסס על דיסקים.

 

הקופסה של ינאי נועדה להביא את הטוב מכל העולמות: היא מגדילה את כמות הדיסקים, אך הופכת את פעילותם ליעילה יותר ואף משלבת כמה רכיבי פלאש מינימליים. EMC לא תישאר חייבת ותספק לה תחרות, כמו גם ענקיות אחרות דוגמת היטאצ'י ונטאפ. ואולם, אחרי שעבד שנים בשירותן של ענקיות אמריקאיות, רוצה ינאי להחזיק חברה משלו ואולי אף להנפיק אותה. השנים הקרובות יעידו אם ישמור על עצמאותו, או שיקבל הצעה נוספת שלא יוכל לסרב לה.

 

מוצר: שרתי אחסון מידע זולים ויעילים

שנת הקמה: 2011

מיקום: הרצליה פיתוח

עובדים: 200

מייסד ומנכ"ל: משה ינאי

השקעות: כ־60 מיליון דולר ממשה ינאי עצמו. בדרך לגייס עשרות מיליוני דולרים נוספים

הכנסות: מיליוני דולרים בודדים

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x