$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

ההאקר שמנענע את העריסה: כך יפגעו פושעי סייבר בתינוק שלך

עריסות חכמות ומוצצים מקוונים לניטור בריאות התינוק נשמעים כמו רעיון מעולה - עד שקולטים מה יכול האקר לעשות בעזרתם, איך הופכת סיומת אינטרנט למזימת פרוטקשן ומה הקשר לטיילור סוויפט ואיך תרוויח מיקרוסופט הרבה כסף מאנדרואיד

יוסי גורביץ 13:1024.03.15
שיר הרס

 

אחת התופעות שפורצות לחיינו בלי שנקדיש להן מספיק תשומת לב היא תופעת החפצים החכמים. יותר ויותר מכשירים מתיימרים לספק חוויה טובה יותר, אם רק תחברו אותם לרשת. תוכלו, הם אומרים, להדליק את האור בסלון מהסלולרי אפילו בלי לזוז. המקרר שלך יודיע מתי נגמר החלב ולא תצטרכו לקום לבדוק.

 

עבור התועלת השולית הזו, הם דורשים חיבור לא מי יודע מה מאובטח לרשת. ומאחר ואחת הרעות החולות של חיינו היא פושעי סייבר, זו רק שאלה של זמן עד שהתקפות סייבר על חפצים חכמים יהיו תופעה נפוצה.

 

ואף שהנזק שנורה חכמה יכולה לעשות הוא כנראה מועט, ושהאפשרות שהמקרר ישלח לך הודעות היסטריות על כך שהוא סובל ממחסור בברזל והוא רוצה שיאצו עשויה בעיקר לבדר - הרי שמוצרים חכמים לתינוקות הם עניין מדאיג מאוד.

 

מנטרים את התינוק שלכם? גם ההאקר יכול מנטרים את התינוק שלכם? גם ההאקר יכול

 

הורים אוהבים להוציא כסף על הזאטוטים שלהם. עריסה חכמה תאפשר להורה בעל הממון מצד אחד לנטר את הצאצא 24 שעות ביממה ובו זמנית לשמש כסמל סטטוס: תראו איזה צעצוע יש לי. זו, יש לחשוד, אחת הסיבות העיקריות להצלחה של תופעת אינטרנט הדברים: היכולת להפגין שאתה יכול לקנות זמן, ולא הרבה ממנו, בהרבה כסף. זה מוכיח שאתה אדם שזמנו יקר.

  

השאלה היא מה קורה כשאתה חושף את התינוק שלך לעריסה שמחוברת לרשת. מאחר ואתה אדם חשוב, סביר שיש לך אויבים. מה יקרה אם אחד מהם יחליט לשבש את החיים שלך בשיטה הזו? הוא לא באמת צריך לפגוע בתינוק, הוא רק צריך לגרום לך לחשוב שזה מה שקרה. למשל, שהעריסה תדווח על שריפה בבית. למשל, שהיא תשמיע לך במרחק קולות לא ברורים, ויום העבודה שלך (שמכיל, אולי, פגישה קריטית?) עלה בעשן. אפשרות אפילו קיצונית יותר: אם החיישנים יציגו דיווח מזויף על מצב רפואי בו נתון התינוק - מה שיכול להוביל לאבחנה שגויה, הרעלת תרופות ומיליון זוועות אחרות.

 

כרגע המוצרים יקרים מאוד, הרחק מהישג ידו של האדם הממוצע. המשמעות היא שהאנשים שחשופים לפגיעה הם בעיקר העשירים והמשפיעים. אבל הטכנולוגיה עוברת במהירות סוג של סטנדרטיזציה וזו רק שאלה של זמן עד שגם אתם ושכניכם תוכלו ליהנות, באדיבות טכנולוגיה מלזית זולה, מאותו סוג של סכנות. מה עושים? ראבאק, פשוט השגיחו בעצמכם על התינוק.

 

דאעש: אנחנו יודעים איפה אתם גרים

 

ארגון הטרור דאעש החל בשבוע האחרון לנקוט בשיטות של גוף אלים אחר, גיימרגייט: הוא פרסם את פרטיהם של כ-100 חיילים אמריקאים, כולל כתובותיהם בארה"ב, וקרא לנאמניו בגבולות השטן הגדול לרצוח אותם.

 

התגובה הראשונית היתה לעג. אחרי הכל, גם אם הנאמנים של דאעש בארה"ב יצליחו להרוג 100 חיילים אמריקאים, הם יפגעו בכך ב-0.0005 מתוך אחוז אחד של סך צבא ארה"ב; הכוחות המזוינים שלה מונים יותר משני מיליון איש.וזה נכון. וצריך לזכור שהיכולת של דאע"ש לפגוע ב-100 החיילים הללו היא אפסית. אם הם יצליחו להרוג אחד, השאר כבר יתחילו להתבצר ויתחיל מצוד אחרי הרוצחים שיגרום למצור בבוסטון אחרי הפיגוע שם להיראות כמו יום ספורט היתולי.

 

לוחמי דאעש לוחמי דאעש

 

אבל זה הגיון צבאי, וההגיון של דאעש, כרגע, הוא לא הגיון צבאי. כמו גיימרגייט, המטרה שלו היא להטיל אימה על אנשים ספציפיים ובאמצעותם על ציבור כללי. אם הם יהרגו שני חיילים על אדמת ארה"ב, על פי הרשימה הזו, הם יאלצו את כל השאר להכנס לבונקר - והם יתחילו לגרום לאנשים שרוצים להתגייס לצבא ארה"ב לחשוב על זה שוב. אחרי הכל, זה דבר אחד לצאת לשדה הקרב כשאתה חמוש במפציץ חמקן, מל"ט, ארטילריה, ציוד ראיית לילה, NSA, טילים חכמים וחי"ר מאומן היטב כדי לצוד טמבל עם קלצ'ניקוב וטנדר טויוטה; זה דבר אחר לגמרי לחשוש שהטמבל הזה יגיע אליך הביתה בלילה, כשאתה עם הילדים והאוכל בדיוק מוצא מהתנור. הסיכון בשדה הקרב הוא סיכון מקצועי של חיילים.

 

אבל להגיע אליך הביתה? לאלץ אותך לברוח? להתחבא אצל חברים? לא לדעת מה קורה עם המשפחה שלך? זו אופרה אחרת לגמרי. וכמו ההשפעה של גיימרגייט, שגרמה לסתימת פיות אצל אנשים שלא רצו להיות קורבנות לטרור של המיזוגנים - טרור שעד כה לא כלל עריפת בני משפחה, מה שלדאעש אין שום בעיה לעשות - סביר להניח שכמה מקרים כאלה ישנו גם את היחס לדאע"ש, יעניקו לה את ההילה שהיתה בשעתו לחשאשינים. אלו חוקי המשחק בעידן המקוון: קל יותר להפיץ מידע, קל יותר להפחיד והטרור נהיה הרבה יותר אישי.

 

זה מסריח, אבל עובד

 

סיומת דומיין חדשה עומדת להגיע: sucks, והיא הולכת לעלות הרבה מאד כסף: 2,500 דולר, אני לארג' אתכם. הזמרת טיילור סוויפט כבר מיהרה לרכוש לעצמה כזה, כדי שתוכל להשתלט על השם טיילורסוויפט.סאקס.

 

למה שמישהו ירצה לעזאזל סיומת כזו? כי זה יופי של מזימת פרוטקשן. אתה אדם חשוב, או בעל מוניטין? ודאי לא תרצה שמישהו יסתובב עם השם שלך + .sucks ברשת, יפיץ עליך דברי תועבה ויצחקק בהנאה בזמן שתעבורה תגיע מהאתר הלגיטימי שלך לשם.

 

אז אם אתה רוצה להמנע מהמבוכה הזו, השלש לנו 2,500 דולר ואנחנו כבר נדאג שאף אחד אחר לא יוכל לעשות את זה. האינטרנט היא מקום מופלא, נכון?

  

טיילור סאקס. סוויפט! סליחה, סוויפט טיילור סאקס. סוויפט! סליחה, סוויפט צילום: איי אף פי

 

ההצלחה הסלולרית הגדולה של מיקרוסופט: אנדרואיד

 

אחת המרוויחות הגדולות ביותר מאנדרואיד היא, באופן מפתיע, מיקרוסופט. העסקים הסלולריים שלה לא מצליחים במיוחד: למרות שורה של מכשירים מוצלחים להפתיע מסדרת Lumia, היא כושלת פעם אחר פעם בפריצת תקרת הזכוכית.

 

אז היא החליטה שאם כולם עושים כסף מסלולר, גם היא תעשה - גם אם זה לא כולל להרוויח אותו ממכשירים. שורה של יצרניות אנדרואיד גדולות כבר משלישות לענקית מרדמונד כמה זלוטס על כך מכשיר אנדרואיד שהן מוכרות. במהלך 2013, למשל, קיבלה מיקרוסופט מיליארד בתמלוגים עבור הפטנטים שלה שלדבריה מרכיבים את אנדרואיד.

  

אתמול הודיעה מיקרוסופט על עוד מהלך שמטרתו להרחיב את אחיזתה באנדרואיד: היא שכנעה שורה של יצרניות, ביניהן סמסונג, להתקין מראש על מכשירי האנדרואיד שלהן את אפליקציות הדגל של מיקרוסופט. בקרוב, כשתקנו מכשיר אנדרואיד, הוא כבר יגיע קומפלט עם וורד, אאוטלוק, אקסל, סקייפ, וואן-נוט וכל השאר כשהם מותקנים מראש על המכשיר. זו חזית לא צפויה במאבק מול גוגל על תחום תוכנות העבודה.

 

לארי פייג', הכדור במגרש שלך.

  

קצרצרים

 

1. שר התקשורת הבריטי אמר שהוא לא מבין למה אנשים מתלוננים על כך שהממשלה אוספת את המידע שלהם; לטענתו הממשלה בסך הכל מתנהגת כמו בלש פרטי. הוא השווה את המהלך למצב שבו בלש פרטי שורץ מול משרד של עורך דין כדי לברר מי מבקר אצלו ולהשיג מכך מידע עסקי, התנהלות שבבריטניה היא חוקית. ההבדל, כמובן, הוא שהממשלה עושה את זה ביחס לכל האוכלוסיה, ושיש לנו ציפיות מסוימות מהממשלה שאין לנו מבלש פרטי - למשל, לשמור על הפרטיות שלנו. אז אנחנו כנראה צריכים להרגיש רגועים כשהממשלה מסבירה לנו שהיא העוקב הפרטי שלנו, שבודק אצל איזה עורך דין אנחנו מבקרים (אבל לא מאזין לשיחה), צופה בנו כשאנחנו נכנסים לרופא ובאופן כללי מתנהג כמו קריפ מהסרטים. לא יודע מה בקשר אליכם, אבל אני לא רגוע.

 

הו, אנחנו לא עוקבים. רק משגיחים עליכם הו, אנחנו לא עוקבים. רק משגיחים עליכם צילום מסך: Youtube

 

2. מבוכה לסנאטור השמרן טד קרוז: האתר שלו, tedcruz.org, גילה לכמה חטטנים שהוא משתמש באותה תעודת אבטחה כמו האתר Nigerian-prince.com (זוכרים? מייל סטייל "אהלן, אני נסיך ניגרי גולה, תן לי כסף ואתן לך המון כסף"?). בספק השירותים של קרוז, CloudFlare, מיהרו להודיע שהאחריות היא שלהם, לא של הצוות של קרוז בשום צורה. בעסה. דווקא היה כאן משל יפה על פוליטיקאים, הונאה וציבור של טמבלים.

 

3. שערוריית המיילים של הילארי קלינטון ממשיכה להכות גלים בארה"ב, והשבועון ניו יורקר הוציא שער מיוחד כשכולו מורכב מאמוטיקונים של הילארי קלינטון, חלקם הניכר זעוף ואומלל. יש לציין שהמיילים של קלינטון הגיעו בסופו של דבר לידיעת הציבור, ובלוגרים חרוצים חופרים בהם כרגע בנסיון למצוא משהו שיאפשר לייחד את הכהונה של קלינטון כמזכירת המדינה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x