$
הייטק והון סיכון

גיל שויד: "נגייס 600 עובדים, כפי שלא גייסנו מעולם"

יו"ר צ'ק פוינט על רכישת הייפרווייז הישראלית: "זהו המשך להצהרות שלנו שנעלה השנה משמעותית את רמת ההשקעה בחדשנות בחברה"

אסף גלעד 18:4818.02.15

צ׳ק פוינט הכריזה על רכישת הייפרווייז הישראלית, כפי שנחשף הבוקר (ד') ב"כלכליסט". סכום העסקה לא נמסר אך גיל שויד, מנכ"ל צ׳ק פוינט, גילה כי היא נאמדת בעשרות מיליוני דולרים. להערכת "כלכליסט", הוא נאמד בכ-80 מיליון דולר במזומן, נתון ששויד כינה כ"לא מדויק". הסכום כולל בתוכו גם תכנית תגמולים לעשרת העובדים בחברה ולמנכ"ל נתן שוחמי.

"הרכישה היא המשך להצהרות שלנו לגבי 2015 לפיה נעלה משמעותית את רמת ההשקעה בחדשנות בחברה", אמר אחר הצהריים גיל שויד. "כהוכחה רכשנו חברה, ובנוסף נגייס 600 עובדים חדשים, מספר גבוה לגיוס בבת אחת, כפי שלא גייסנו מעולם". בחברה מועסקים כיום 1,500 עובדים, אך שויד מעריך כי בניכוי 300 עובדים שיעזבו בעזיבה טבעית, כפי שקורה בכל שנה, יתווספו סך הכל לחברה עוד 600 עובדים חדשים כבר השנה. מהלך זה מביא את הצמיחה במספר העובדים בכ-80% במהלך תקופה של חמש שנים.

 


 

הייפרווייז (Hyperwise) היא חברת סטארט-אפ צעירה שנוסדה רק לפני שנה וחצי ועוסקת באחד התחומים החמים ביותר בענף הסייבר כיום, מניעת מתקפות המכונות 'יום הדין', כלומר נוזקות המופעלות מרחוק על ידי ארגונים מסוימים באופן מתוזמר היטב. זאת במטרה לפגוע בארגונים או חברות, לגנוב מהם מידע בטחוני או סודות מסחריים או לגרום נזק למערכות המחשוב שלהם. מתקפות אלה הן נחשבות למתוחכמות ואיטיות הנבנות לאורך זמן, אך נקודות הכניסה שלהן לארגון נפוצות: על ידי שליחת מייל עם קבצים נגועים, חשבונות דרופבוקס נגועים, לינקים נגועים המשובצים במיילים, ושאר ניסיונות פישינג לעובדי הארגון, המפנים את העובדים לאתרים המדביקים את המחשבים בנוזקות. הייפרווייז מזהה התנהגות חשודה שכזו בתוך מילי-שניות ובכך יכולה להתריע מבעוד מועד על המצאות נוזקה (Malware) ברשת הארגונית.

 

בתעשיית הסייבר הישראלית מעריכים כי העסקה נעשתה בתגובה לרכישה שביצע בישראל לפני כשנה ניר צוק, מייסד פאלו אלטו נטוורקס, הנחשב ליריב עסקי מר של צ'ק פוינט. במרץ שעבר רכשה פאלו אלטו את סייברה הישראלית תמורת 220 מיליון דולר שפיתחה טכנולוגיה דומה.

 

בתחום מניעת מתקפות יום הדין פעילים כיום בישראל חברות סטארט-אפ רבות בהן לייט סייבר, סייבריזן, סנטינל לאבס ושיין סקיוריטי. לפי שויד, הייפרווייז הציגה טכנולוגיה ייחודית לאיתור נוזקות (רכיבי תוכנה זדוניים), טכנולוגיה ששונה לדבריו מכל מה שראה קודם לכן. בעוד שתוכנות אנטי וירוס או תוכנות נגד נוזקות הקיימות בשוק משתמשות בספרייה קיימת של וירוסים ונוזקות בכדי לאתר את אותם רכיבים זדוניים, הייפרוייז מציגה טכנולוגיה שיכולה לזהות נוזקות גם מבלי שהן מוכרות קודם לכן, רק על סמך התנהגות חשודה.

 

גיל שויד. "נגייס 600 עובדים, כפי שלא גייסנו מעולם" גיל שויד. "נגייס 600 עובדים, כפי שלא גייסנו מעולם" צילום: אוראל כהן

 

גם לצ'ק פוינט מוצר דומה המכונה Threat Emulation, אלא שגם ההאקרים כבר פיתחו נוזקות שמזהות תוכנות נגד נוזקה ומתכנתים אותם שלא להתנהג באופן חשוד. היפרווייז, לדברי שויד, נחשבת לאחת החברות היחידות שמצליחות להערים על הנוזקות ולזהות אותן בטווחי זמן של מילי-שניות, וזאת על ידי כך שהפתרון שלה ממוקם ישירות על גבי מעבד של אינטל ולא על גבי מערכת ההפעלה. לשם השוואה, סייברה אותה רכש יריבו ניר צוק, הגנה על נוזקות על גבי מערכת ההפעלה וינדוס של מיקרוסופט.

 

לטענת שויד, המוצר של הייפרוויז טרם הושק על ידה, אך צ'קפוינט תציע אותו כחלק משירות איתור האיומים שנצרך בענן, כבר ברבעון השני של השנה. "זהו קצה מהיר של פריסה, שלא מאפיין אפילו רכישות קודמות שלנו. עשינו זאת מתוך אמונה ששוק ההגנה מפני מתקפות 'יום הדין' (APT) הוא שוק שנמצא בתחילתו ורק 2-3% מכלל השוק הפוטנציאלי אימצו אותו". בעוד מוצר הפיירוול המסורתי של צ'ק פוינט משרת כמאה אלף לקוחות, מוצר זיהוי הנוזקות של צ'קפוינט משרת בסך הכל כאלף ארגונים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x