$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

סקויה רוצה עוד ווטסאפ: השקיעה 12 מיליון דולר ב-Rounds

אחרי שקצרה 4 מיליארד דולר מהשקעתה בווטסאפ, מהמרת הקרן על אפליקציית הווידאו צ'ט הישראלית, ביחד עם סמסונג שהשתתפה בגיוס. לראונדס יכולות וקצב צמיחה שמאיימים גם על Hangouts של גוגל ומודל הפצה יצירתי

אסף גלעד 14:3514.01.15

קרן סקויה, שהכניסה יותר מארבעה מיליארד דולר מהשקעתה בווטסאפ כמשקיעה יחידה בחברה, מובילה סבב השקעה בן 12 מיליון דולר באפליקציית הצ'ט הישראלית Rounds.

השותף בסקויה שמיל לוי אף מותח קו מסוים בין ענקית המסרים העולמית לבין החברה הישראלית ואומר: "אנחנו מאמינים שהדור הבא של תקשורת בינאישית טמון בשיחות ואינטרקציה בווידאו - בדיוק מה שראונדס מספקת". גיוס זה מסמן את העניין ההולך וגובר של קרנות ההון סיכון בהשקעה באפליקציות הצ'ט הקבוצתיות בוידאו, כדור הבא שלאחר אפליקציות הצ'ט הטקסטואליות.

 

אפליקציית ראונדס אפליקציית ראונדס

 

Rounds, לשעבר Six Rounds, המאפשרת לבצע שיחות וידאו קבוצתיות בין עד תריסר משתתפים על גבי הטלפון החכם, ולשלב במהלכן כדי גם צפייה משותפת בסרטון יוטיוב או משחק פנאי. הגיוס נעשה בעטייה של צמיחה משמעותית בשימוש באפליקציה, בין השאר גם בקרב בני נוער בארה"ב וכיום החברה מדווחת על 25 מיליון הורדות.

 

Rounds, שמפותחת מתל אביב, תופסת תאוצה כחלק מהמגמה בה משתמשים מעוניינים יותר ויותר לשוחח שיחות וידאו במובייל, והפכה במובן זה מתחרה של סקייפ, Oovoo, וכן של Viber ו-Tango- שתיהן אפליקציות שיחות וידאו שייסדו יזמים ישראלים. הבאז שיצרה האפליקציה בשנה האחרונה בזכות הפופולריות העולה שלה בטרנד שיחות הוידאו הביא את סקויה להשקיע בה.

 

את הסבב מגייסת סקויה במשותף עם קרן ההון סיכון של סמסונג, לצד המשקיעים הקיימים בחברה - ענקית הטלקום האמריקאית ורייזון; טים דרייפר מקרן DFJ, שנחשב לאחד המשקיעים הראשונים בסקייפ וחברת ההשקעות רודיום של דניאל רקנאטי. זהו סבב הגיוס המוסדי השני (B) של החברה לאחר שרק לפני כשנה גייסה חמישה מיליון דולר. סך הכל, מאז הקמתה ב-2008 גייסה 22 מיליון דולר.

 

עובדי ראונדס. בחזית: דני פישל, מנכ"ל החברה, לבוש חולצה שחורה עובדי ראונדס. בחזית: דני פישל, מנכ"ל החברה, לבוש חולצה שחורה צילום: עמית שעל

 

גוגל הנגאאוטס, מאחוריך

 

Rounds פיתחה אפליקציית וידאו צ'ט קבוצתית ונבדלת משירותים מתחרים כגון Hangouts של גוגל פלוס, אפליקציות כגון Tango האמריקאית ו-Line היפנית, בכך שהיא כוללת אפשרויות צפייה משותפת בסרטונים ביוטיוב, משחק משותף במשחקים פשוטים כמו שחמט או טטריס, הרכבת פאזלים או איור משותף.

 

למעשה, ראונדס נחשבת כיום לאחת מאפליקציות הווידאו צ'ט הקבוצתיות היחידות מבין כל אפליקציות הצ'ט, נוסף על Oovoo והנגאאוטס של גוגל. עם זאת, היא מאפשרת ליצור את קבוצות השיח הגדולות ביותר. אחד הגורמים שהאיץ את הפופולריות שלה והפך אותה לטרנדית במיוחד בשנה האחרונה הוא הגרסה שהשיקה באוגוסט האחרון שאפשר ליצור שיחת צ'ט קבוצתית של עד 12 משתמשים. הקבוצה מאפשרת להזמין יותר מ-12 איש, אך רק הראשונים שנכנסים אל הקבוצה יכולים לשוחח ביניהם, כאשר המשתמש ה-13 ואילך נמצא ברשימת המתנה, עד כניסתו.

 

אלמנט חדש נוסף שהפך את ראונדס לוויראלית בחודשים האחרונים הוא האפשרות להזמין לשיחה משתמשים שלא הורידו קודם לכן את האפליקציה. על ידי שימוש בקוד הזמנה מיוחד שנוצר עבור כל קבוצה, המשתמשים יכולים להזמין לשיחה קבוצתית חד פעמית כל מי שמצוי ברשימת אנשי הקשר שלהם. לאחר מכן, נדרש המשתמש שהוזמן להוריד את האפליקציה.

 

דני פישל, מנכ"ל החברה דני פישל, מנכ"ל החברה צילום: עמית שעל

 

בנוסף, ראונדס מאפשרת ליצור תמונה שמתעדת את השיחה ולחלוק אותה בחשבון אישי (במודל מבוסס אפליקציה, בדומה לאינסטגרם) או להפיץ אותה בפייסבוק. ניתן להשתמש בה כאפליקציה באייפון או באנדרואיד, על גבי המחשב בפייסבוק, או כתוסף לדפדפן, אבל הגידול המשמעותי נעשה מהטלפון.

 

גם לבני נוער, גם למבוגרים

 

בשנה האחרונה, ובחודשים האחרונים בפרט, צמח מספר המשתמשים של האפליקציה פי 50, כאשר מבית הגידול בחצי השנה האחרונה נעשה במובייל. הצמיחה בהורדות האפלקציה בחנויות של אנדרואיד ואפל גדלה פי 15 במהלך חצי השנה האחרונה. ללא הוצאות על שיווק, הפכה ראונדס לאחת האפליקציות הצ'ט הפופולריות בחנויות של אנדרואיד ואפל, והופיעה במקום גבוה בדירוגים בחנויות אלה. המנכ"ל דני פישל מדווח על שימוש נרחב בקרב גילאי הנוער - כמו למשל על כיתות בית ספר שמייסדות קבוצות שיח, אך גם על שימוש בין דורי, כמו למשל בקרב משפחות שבניהן פרוסים על פני הגלובוס.

 

אלמנט נוסף שהפך את ראונדס לאטרקטיבית להשקעה הוא אלמנט המשחקים ויצירת התוכן תוך כדי השיחה. בראונדס השיקו טכנולוגיה שכזו כבר לפני שנים, אך הפופולריות הגואה של אפליקציות המציעות תקשורת מבוססת משחק, בין אם בסנאפצ'ט בארה"ב, ליין או Wechat במזרח אסיה, או Viber הישראלית, העלו משמעותית גם את קרנה של ראונדס שהתמחתה בתחום. קקאו טוק הקוריאנית וליין היפנית הכריזו כל אחת על הכנסות של מאות מיליוני דולרים במכירת משחקים רק דרך האפליקציה.

 

אמנם, ראונדס אינה מוכרת משחקים המאפשרים לרכוש טובין וירטואלי, כפי שעושות וייבר או קקאו טוק, אך התקשורת על גבי צפייה ביוטיוב או משחק קז'ואל קטן, הופכות אותה לייחודית ומגבירות את התמריץ לשוחח דרכה בקרב צעירים. בחברה מדווחים על 30% שיחות שאורכן למעלה משלוש דקות, שנאמדות בממוצע של 18 דקות. 94% מכלל השיחות בחברה מערבות אינטרקציה הקשורה לתוכן, בין אם מדובר בסרטון וידיאו, משחק או איור. רק 6% מכלל השיחות הן שיחות "רגילות" של קול ווידיאו.

 

הגודל דווקא קובע

 

יתרון תחרותי נוסף של ראונדס על פני אפליקציות צ'ט אחרות הוא משקלה. צוות הפיתוח מיזער בשנה האחרונה את גודלה לשבעה מגה-בייט בלבד, נפח שמאפשר לה לתמוך במכשירים רבים יותר, רובם הגדול מכשירים פשוטים שהשימוש בהם נפוץ במדינות העולם השלישי. לשם השוואה, ווטסאפ תופסת 15 מגה-בייט, פייסבוק מסנג'ר שוקלת 16 מגה-בייט, ואילו סנאפצ'ט - 10. אפליקציית וייבר תופסת כיום נפח של 34 מגה ואילו Wechat דורשת 29 מגה-בייט פנויים.

 

שמיל לוי, השותף הישראלי של סקויה שמיל לוי, השותף הישראלי של סקויה צילום: נמרוד גליקמן

 

החברה שמונה היום 20 עובדים, מגייסת בעקבות גיוס ההון עובדים נוספים ובכוונתה לגדול ל-40 עד סוף השנה. היא צירפה לשורותיה את אביב לאופר, לשעבר סמנכ"ל הפיתוח של שופינג.קום שנמכרה לאיביי, לתפקיד סמנכ"ל הטכנולוגיות.

 

האפליקציה אינה מושלמת, והיא עדיין רחוקה מלהיות ה"ווטסאפ של השיחות הקבוצתיות בוידיאו", אבל שמיל לוי, יחד עם הצוות של סקויה העולמית שמכיר את ווטסאפ מתקופה מוקדמת יחסית, מלווה את ראונדס וצפוי לסייע לה לפעול בכיוון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x